dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 I nie izobary tylko izobaty tak jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 5 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2019 Do folderu Garmin, nie do quickdraw.Dzięki wielkie - działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dsf Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 (edytowane) Czy ktoś z Was połączył echomap do silnika dziobowego? Jeśli tak to do jakiego silnika. Szukam na nowy sezon zestawu, który umożliwi mi oznaczanie kursorem ryby na echu i powrót do niej na silniku dziobowym. Edytowane 6 Stycznia 2019 przez Dsf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Oficjalnie Garminy nie mają dedykowanego silnika dziobowego, nieoficjlanie to w Rosji istnieje moduł pozwalający sterować silnikiem motorguide za pomocą modułu dodatkowego- z poziomu Garmina.Stockowo to Humminbird jest do sparowania z MinnkotamiLowrance/Simrad z Motorguide Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 golenia Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 Szukam na nowy sezon zestawu, który umożliwi mi oznaczanie kursorem ryby na echu i powrót do niej na silniku dziobowym.To są takie możliwości??! Ja czekam na zestaw, który będzie sam pływał za rybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dsf Opublikowano 6 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2019 golenia rzeczywiście zle to określiłem. Oznaczam kursorem miejsce w widoku tradycyjnym lub bocznego sonaru i wracam w to miejsce. Ryba w tym miejscu tylko decyduje o wyborze tego miejsca, ryba nie jest celem dla namiaru silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Witam,potrzebuje pomocy z wgraniem map do Garmin EchoMap 72 sv Plus. Posiadam tą nawigację z wejsciem na karte pamięci, mam też mapę z garmina 73sv w pliku "TOPO_Poland_Light_v2.img" gdy wgrywam ten plik na karte i wchodzę w opcję nie moge tego wgrać do nawigacji. Nie widzi map, takjakby był to zły format . Może mi ktoś pomóc jak wgrać do tej echosondy mapę ??Ma ktoś może odpowiedni plik do niej z mapą Polski ??Bardzo proszę o Pomoc !Pozdro Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 potrzebuje pomocy z wgraniem map do Garmin EchoMap 72 sv Plus. Posiadam tą nawigację z wejsciem na karte pamięci, mam też mapę z garmina 73sv w pliku "TOPO_Poland_Light_v2.img" gdy wgrywam ten plik na karte i wchodzę w opcję nie moge tego wgrać do nawigacji. Nie widzi map, takjakby był to zły format . Może mi ktoś pomóc jak wgrać do tej echosondy mapę ??Ma ktoś może odpowiedni plik do niej z mapą Polski ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Z tego co pamiętam, to plus może nie obsługiwac OSM. Możesz spróbować pobrać basemapę do quickdraw przez Active Captain, zakładka mapy, menu pobierz mapy. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 zrobiłem, wszystko jest , ale wygląda to totalnie słabo ...Na EchoMap 73sv mam wszystkie nazwy jezior, miejscowości , kontury jeziora. Tutaj nie mam nic, plama koloru i nagle na niej batymetria jezior które pobrałem z garmin community.Ma ktoś możę mape TOPO Poland v5 Light lub TOPO Poland v6 Light ??Dorzucę się tyle co trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 Tu nie chodzi o to, mapa którą masz jest dobra, tylko możliwe, że urządzenie nie obsługuje. Takie są spekulacje, bo nikt tego jeszcze chyba nie sprawdził, poza tym, że starsze mapy od Garmina nie chodzą na nowych. Rozumiem, że wrzuciłeś do dobrego katalogu, czyli do katalogu GARMIN, a nie do głównego karty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Tu nie chodzi o to, mapa którą masz jest dobra, tylko możliwe, że urządzenie nie obsługuje. Takie są spekulacje, bo nikt tego jeszcze chyba nie sprawdził, poza tym, że starsze mapy od Garmina nie chodzą na nowych. Rozumiem, że wrzuciłeś do dobrego katalogu, czyli do katalogu GARMIN, a nie do głównego karty?no i znowu wtopa bo miałem w głównym, wrzuciłem do Garmina i pojawiły się miejscowości i wszystko dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Na zdrowie, przyziemniej wiemy, że OSM na Echomap Plus działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Tak przy okazji jeżeli chodzi o wgrywanie map to jakie mam opcje jeżeli chodzi o wygranie map (skąd i jak ) do Garmina echomap 91 sv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 9 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Tych map się nie wgrywa, one działają z karty. Wkładasz kartę i jak urządzenia się pyta 'kopiuj wgrana mapę' naciskasz GOTOWE. Te kopiowanie to jest na odwrót...czyli z sondy na kartę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 (edytowane) Witam. Czy któryś z kolegów orientuje się gdzie są produkowane Echomap Plus 9SV? Pytam , bo mam obawy przed zakupem z zagranicy. Dostałem odpowiedź od sprzedawcy, że można ustawić język polski i jednostki metryczne. Obawy moje budzi cena , gdyż jest o 2000zł niższa(uwzględniłem koszt przesyłki) niż w naszych sklepach. Gwarancja niby 2 lata , choć nie wiem gdzie miałbym wysłać urządzenie w razie awarii, ale zaryzykowałbym. Głównie mam obawy , czy w zależności od kraju produkcji parametry będą takie same , bo symbol jest ten sam. Przetwornik też ma identyczny symbol. Z góry dzięki za podpowiedzi. Edytowane 10 Marca 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Witam.Czy któryś z kolegów orientuje się gdzie są produkowane Echomap Plus 9SV? Pytam , bo mam obawy przed zakupem z zagranicy. Dostałem odpowiedź od sprzedawcy, że można ustawić język polski i jednostki metryczne. Obawy moje budzi cena , gdyż jest o 2000zł niższa(uwzględniłem koszt przesyłki) niż w naszych sklepach. Gwarancja niby 2 lata , choć nie wiem gdzie miałbym wysłać urządzenie w razie awarii, ale zaryzykowałbym.Głównie mam obawy , czy w zależności od kraju produkcji parametry będą takie same , bo symbol jest ten sam. Przetwornik też ma identyczny symbol. Z góry dzięki za podpowiedzi.Jaki przetwornik? Możesz linka wrzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) Witam. Przetwornik gt52 , tu jest link: https://www.ebay.pl/itm/Garmin-echoMAP-Plus-92sv-Touch-Fishfinder-GPS-Chartplotter-Combo-010-01900-01/163242350684 Opłaca się tylko dla osoby prowadzącej działalność. Trzeba zapłacić 23%VAT i cło. Przesyłka darmowa. Edytowane 11 Marca 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Nawet jeśli prowadzisz firmę. To niewiadomo czy księgowy wciągnie echo w koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 92 gdzie byś nie kupił, będzie takie samo. To wersja worldwide. Wersje lokalizowane mogą nie miec jednostek, języka itp. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Nowy Echomap https://newsroom.garmin.com/press-release/garminr-introduces-echomap-ultra-series-larger-brighter-screens-built-panoptix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 Tu jest po polsku:https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/626316/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 15 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 A nie mówiłem Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 Ciekawe, czy będzie widział (czytał) mapy zrobione w quickdraw...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 W specyfikacj jest napisane, że będzie. Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi