dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Paweł, czy łącząc w sieć dwie Echomap'y, 70DV + 92SV bedę widział na 70DV to co skanuje GT52 z zestawu z 92SV?Oczywiście mam nadzieję oglądać na mniejszym tradycyjny obraz + DV. Da rade tak to ogarnąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 OT: na Forum sprzętowym wystawiłem Black Box, "czarne pudełko" - moduł pozwalający rozbudować echosondy Garmin o opcje ClearVü™ i SideVü™. Zapraszam zainteresowanych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Paweł, czy łącząc w sieć dwie Echomap'y, 70DV + 92SV bedę widział na 70DV to co skanuje GT52 z zestawu z 92SV?Oczywiście mam nadzieję oglądać na mniejszym tradycyjny obraz + DV. Da rade tak to ogarnąć ?Z tego co kojarzę, to w tą stronę nie będzie to działać. Z tego co wiem to możesz udostępniać dane sonaru, tzn. każdy przetwornik podłączony do urządzenia w sieci może być źródłem danych dla innego urządzenia, o ile wspiera ono ten przetwornik. 70dv 52 nie wspiera, więc moim zdaniem nie będzie działać. W drugą stronę nie powinno być żadnego problemu. Ale jak chcesz, to wpadnij do mnie, sprawdzimy. Mam akurat jakieś echomap 9". W sumie ciekawy eksperyment. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Z tego co kojarzę, to w tą stronę nie będzie to działać. Z tego co wiem to możesz udostępniać dane sonaru, tzn. każdy przetwornik podłączony do urządzenia w sieci może być źródłem danych dla innego urządzenia, o ile wspiera ono ten przetwornik. 70dv 52 nie wspiera, więc moim zdaniem nie będzie działać. W drugą stronę nie powinno być żadnego problemu. Ale jak chcesz, to wpadnij do mnie, sprawdzimy. Mam akurat jakieś echomap 9". W sumie ciekawy eksperyment.Super pomysł. Dla dobra nauki i potomnych. Znajde trochę czasu i dam Ci znać to się ustawimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 apioo Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Panowie czym się różni Echomap Plus 94sv od Echomap Plus 92sv?https://buy.garmin.com/en-US/US/p/593015/pn/010-01902-00#,https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/592981/pn/010-01900-00# Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Apioo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Dylemat... mam już panoptixa livescope, przyszedł czas na ekran do niego. I tu mały dylemat... echomap plus 92 robi fajnie, ale jest o tym samym rozmiarze gpsmap 922. Różnica w cenie to 200 Eur. Diabeł tkwi w szczegółach...echomap to ekran WVGA 400x800, gpsmap to 1024x600...czyli dwukrotnie lepiej. Warto dopłacić? co myślicie koledzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Czy warto?,zależy kto ile na do wydania,jeżeli chodzi o walory czysto techniczne to zdecydowanie warto,różnica widoczna gołym okiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 W każdej sytuacji wyższa rozdziałka ekranu jest lepsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 200€ przy caloksztalcie to pikus.po co.masz.sie denerwować pikseloza... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Czy warto?,zależy kto ile na do wydania,jeżeli chodzi o walory czysto techniczne to zdecydowanie warto,różnica widoczna gołym okiem W każdej sytuacji wyższa rozdziałka ekranu jest lepsza. 200€ przy caloksztalcie to pikus.po co.masz.sie denerwować pikseloza...Dla mnie raczej nie warto chyba że ktoś ma luźnego tysiaka.Prawie 1/4 więcej za rozdzielczość to sporo. Gdyby to było 12 cali to co innego - pikseloza. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Andrzej, ja na miejscu pytającego bym tak zrobił. Nie dla map, nie dla 2D ale dla livecope- bo takie jest przeznaczenie tego sprzętu na łajbie kolegi.Wiadomo, lepsze zabawki- muszą kosztować. Nie znam się w ogóle na Garminach, ale mówimy o wyższym modelu z prawdopodobnie większą wydajnością sprzętową- a to ważne jest. Livescope to dużo danych w czasie rzeczywistym, które procek musi przemielić. Tym bardziej szedłbym w wyższy model- oczywiście jak $ na to pozwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 ....dla livecope- bo takie jest przeznaczenie tego sprzętu na łajbie kolegi.Wiadomo, lepsze zabawki- muszą kosztować. Nie znam się w ogóle na Garminach, ale mówimy o wyższym modelu z prawdopodobnie większą wydajnością sprzętową- a to ważne jest. Livescope to dużo danych w czasie rzeczywistym, które procek musi przemielić. Tym bardziej szedłbym w wyższy model- oczywiście jak $ na to pozwalają.Jeśli dla livescope i idzie za tym większa wydajność to pewnie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 (edytowane) Jak na razie podpiąłem livescopa do 7408...popływam, sprawdzę i przepnę pod 92sv to zobaczy się różnicę. A jak już dojdzie zamówiona Ultra to też sprawdzimy. Edytowane 10 Kwietnia 2019 przez Krzysztof Kacprzak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nixon69 Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Jak na razie podpiąłem livescopa do 7408...popływam, sprawdzę i przepnę pod 92sv to zobaczy się różnicę. A jak już dojdzie zamówiona Ultra to też sprawdzimy.Chętnie poznam Twoje doświadczenia. Swoją drogą wyszedł właśnie nowy ekran garmin. Echomap 106... Ten ma jeszcze lepszą rozdzielczość niż dwa wspomniane wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Dylemat... mam już panoptixa livescope, przyszedł czas na ekran do niego. I tu mały dylemat... echomap plus 92 robi fajnie, ale jest o tym samym rozmiarze gpsmap 922. Różnica w cenie to 200 Eur. Diabeł tkwi w szczegółach...echomap to ekran WVGA 400x800, gpsmap to 1024x600...czyli dwukrotnie lepiej. Warto dopłacić? co myślicie koledzy?Faktycznie EchoMap plus 92 ma 800x400 ? Striker plus ma chyba 800x480 .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JuniorFishing Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Koledzy, czy ktos moglby tak po krotce porownac Helixa 7 SI GPS G2N do Echomap 91sv? Przewertowalem watek HB, i ten, i inne i jako takiego porownania nie znalazlem... Suche dane znam, ale moze ktos mial kontakt z obiema echosondami? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 17 Kwietnia 2019 przez JuniorFishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Szukam kogoś kto pływa / pływał na przetwornikami gt40/41 duża różnica między nimi? Bo mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Najeżony Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Witam.Proszę forumowych speców o pomoc. Jakiś czas temu w aplikacji Garmin Express pojawiła się aktualizacja mapy. Po wgraniu jej do echa pojawił się komunikat (fotka). Nie wiem jak bardzo nawywijałem i czy da się to jakoś odkręcić? Urządzenie to echomap 50DV Soft 6.60. Mapa uzupełniająca TOPO Poland Light v2 v3.00. Może ktoś miał podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 3 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2019 Szukam opini i doradzenia . Biorę garmina do verta/dryfu 9sv brać z gt 40’czy gt 41 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 mam pytan kilka odnosnie garminow, mianowicie : - logi sonarow , w jakim formacie sa zapisywane ? jest mozliwosc wyboru jakiegos formatu , czy format .rsd jest standardowym formatem zapisu logow czy tez nie ?-zabawy panoptix/livescope , czy te dane sa rowniez zapisywane w logach ? mozna to pozniej odtworzyc w domu ? czy tez dziala to jak kamera na zywo bez funkcji zapisu ?-mapy rozumiem ze sa tylko w wykonaniu bez cieniowania ? , nie interesuja mnie mapy navionicis itp. - zapewne niemaja pokrycia kaluz w mojej okolicy- jakies aplikacje na androida do strumieniowania obrazu na tablet itp istnieja zapewne ? mile widziane konkretne odpowiedzi , bez "wydaje mi sie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 nikt nic nie wie ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radmac5 Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 wiem ale nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 10 Maja 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2019 tak Radziu Ty wiesz czy kij jest suchy czy nie ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wojtek14 Opublikowano 27 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2019 Witam , nie chciałby sie ktoś podzielić czasem mapą do Garmina VEU053R? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JarekCh Opublikowano 3 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2019 WitamKoledzy jak określić typ przetwornika w echo Garmin 7410xsv?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi