Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na stronie Garmina wybierz swoje urządzenie - wejdź w sekcje akcesoria i wybierz przetworniki i będzie cała lista zgodnych przetworników

https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/marine/transducers-395/cOnTheWater-cTransducers-p1.html

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Czy ktoś już wygrywał aktualizacje softu z 8.40 do 9.20?

Warto?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Tu masz release notes:

Changes made from version 8.40 to 9.20:
  • Added support for Garmin Trolling Motor.
  • Added control for displaying Federal Mineral Lease Block chart layer.
  • Added ability to store Hull Identification Number (HIN).
  • Added sonar magnify controls.
  • Made various improvements to map drawing.
  • Fixed issue where depth range shading did not conform to contour lines.
  • Fixed issue where sonar did not scroll after waking up from sleep mode.

• 0

Bo już się pogubiłem... Czy do tej najnowszej echomap plus 92 sv można zastosować przetwornik GT-40. Na stronie Garmina nie ma go w kompatybilnych urządzeniach. Dodatkowo może ktoś napisze czy ten dotykowy ekran spoko działa, czy może lepiej starszą wersje chirp zakupić?

pozdr.

• 0

Bo już się pogubiłem... Czy do tej najnowszej echomap plus 92 sv można zastosować przetwornik GT-40. Na stronie Garmina nie ma go w kompatybilnych urządzeniach. Dodatkowo może ktoś napisze czy ten dotykowy ekran spoko działa, czy może lepiej starszą wersje chirp zakupić?

pozdr.

Można - ja tak mam

GT40 nie jest już sprzedawany przez Garmina dlatego nie ma go już na liście kompatybilnych

• Like 1

• 0

To i ja się stałem , a raczej stane bo dopiero do mnie jedzie echomap 92 sv plus. Narazie będzie współgrał z moim gt52, w najbliższym czasie będzie pewnie wrzucone coś inne.

Czy jest wersja plusa nie obsługująca chirp?

Mam nadzieję że będzie to na plus w stosunku do mojego strikera. Panowie a tak z innej beczki mam zamiar wystawić swojego strikera 7sv z całym zestawem bez przetwornika, ile można za niego cenić?

Edytowane przez Tomasz eS

• 0

Posiadam echomap 92 sv a teraz chcę zmienić na coś lepszego co będzie obsługiwał Panoptix LiveScope, tylko nie chcę przewartościować. Zastanawiam się na ploterem 12 , właśnie tylko którym , może wy mi pomożecie bo już macie doświadczenia. Czekam na info

• 0

Witam.

Czy da się podłączyć przetwornik z Motorguide Xi5 Snr GPS 83/200 MHZ pod Echomap Plus 92 Sv , tak , aby był jednocześnie podłączony oryginalnym GT52 HW-TM ? Ponoć sam przetwornik z silnika można podlączyć pod Echomap , ale mi zależy , aby nie przepinać ich , tylko wybrać z "Menu". Co muszę dokupić i jak to połączyć i zgrać ze sobą. Z góry dziękuję za podpowiedź.

Edytowane przez sum23

• 0

Z Livescope współpracuje bardzo dobrze i ma osobne wejście. Chodzi mi , żeby mieć szeroki stożek w widoku tradycyjnym , bo mam GT52, który też ma swoje zalety.Da się to zrobić? Myślałem na stycznikach , ale i tak po przełączeniu na drugi przetwornik trzebaby ustawiać w menu typ przetwornika. Doradźcie coś.

• 0

Z tymi stycznikami to mnie rozbawiłeś :). Da się ale nie małym kosztem i nie będzie side vu i dual beam jednocześnie. Za to będziesz mógł wybrać przetwornik z poziomu echa bez przepinania kabli. Poniżej 2000  PLN raczej się ta sztuczka nie uda.

• 0

Dzięki za odpowiedź. To już lepiej kupić ekran Lowrance i podłączyć przetwornik z Motorguide. A czemu zły pomysł ze stycznikiem? Podłączam pod styki "NO" jeden przetwornik , pod styki "NC" drugi i mam zrealizowane przełączanie przetworników. Zostaje tylko przestawienie w " Menu" przetwornika . Ciekawe jakby pokazywało bez zmiany . przetwornika w "Menu". Powiedzmy , że mam ustawione GT52 , przełączam stycznik na ten z silnika MG i nie zmieniam w Echomap typu przetwornika. Jak znajdę gdzieś kable do MG i Garmina to pokombinuję. Oczywiście przełączanie mogłoby się odbywać tylko w widoku tradycyjnym.

Edytowane przez sum23