dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Stycznikiem chciałbyś przełączać przetworniki ?Na stykach przekaźnika echosonda by miała mocno osłabiony sygnał, to nie jest żarówka czy silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Dobry stycznik będzie miał takie samo połączenie elektryczne, jak wtyczka/gniazdo w Echomap. Problem widzę tylko w braku ekranowania tego połączenia. Pewnie byłyby zakłócenia.Będę potrzebował przejściówkę aby podłączyć przetwornik z MG so Echomap i jakąś przedłużkę do GT52. Nie chcę niszczyć kabla od GT52. Jak mi się uda kupić kable w miarę tanio, to dam znać co z tego wyszło. Chyba , że wcześniej kupię ekran Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 To będzie dodatkowe łączenie przewodu sygnałowego , także życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Echo na pewno wywali błąd o rozłączeniu przetwornika. Ciekawe czy samo wykryje nowy przetwornik po podłączeniu. Ogólnie nie wiem czy to dobry pomysł. W komplecie z echem masz przejściówkę 8 na 12 pin, możesz sobie sprawdzić, które piny odpowiadają za 2d. Po kanibalizacji można wpiąć ja bokiem w odpowiednie żyły przedłużacza. Ale to trochę masakra będzie z połączeniem. Mam przeczucie Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Listopada 2019 przez psulek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 @sum23... a jakie to sa dobre styczniki ? Nie kombinuj , bo stracisz $ w.najlepszym.wypadku , a jak bedzie niefart ,to sie jeszcze sprzet rozkraczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 (edytowane) Chyba macie rację. Chciałem uniknąć dodatkowego ekranu i przy okazji wykorzystać przetwornik w MG. Faktycznoe zbyt dużo przemawia przeciw . Chyba zostanę przu tym co mam. Ostaatnio złapałem się na tym , że więcej oglądam , niż łowię.Dzięki za rady. Edytowane 25 Listopada 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Jeszcze jedno pytanie. Czy da się wykorzystać mapy batymetryczne zrobione na Echomap Plus na innym urządzeniu? Dokładnie chodzi mi o Lowrance HDS Live. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2019 Tak to nie działa, każdy producent ma w tej kwestii swój format. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nitror1 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Tak to nie działa, każdy producent ma w tej kwestii swój format.A mapy zrobione w 92sv na 70dv? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Z przenoszeniem w obrębie Garmina nie powinno być problemów. Przekładasz kartę i jest. Przynajmniej takie są moje doświadczenia. Edytowane 26 Listopada 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nitror1 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Z przenoszeniem w obrębie Garmina nie powinno być problemów. Przekładasz kartę i jest. Przynajmniej takie są moje doświadczenia.Przełożyłem do echa kumpla i nie ma, pokazuje mapę ale bez batymetri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 (edytowane) Czy kolega ma soft obsługujący QUickdraw? Czy może sam tworzyć mapy? Może trzeba zrobić update sftu. W 70dv quickdraw nie był od nowości, trzeba było robić aktualizację. Edytowane 26 Listopada 2019 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 A może trzeba ustawić kolory głębokości tak samo , jak w urządzeniu , na którym utworzono mapę. Jak w urządzeniu , do którego włożono kartę z nagraną mapą jest to wszystko inaczej ustawione , to nie może ono rysować mapy głębokości. Czytałem tu na forum , że nawet zmiana kolorów może skutkować utraceniem , lub niewyświetlaniem wcześniej utworzonej mapy. Oczywiście chodzi mi o mapy tworzone w Quickdraw . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2019 Jest jakis program do przegladania logow z garmina na pc ? Ich produkcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 27 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 czy ktos z was uzywa home port do przegladania logow ? u mnie, podczas przegladania 2d dziala normalnie jak przelaczam widok na si czy di , program wysypuje sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Z ostatniego pływania.... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 @Tomasz eS masz jakiws zdiecia z obrazowania bocznego, na ktorych widac jakies ryby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 28 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 Chyba nie... Ale przy najbliższej okazji mogę coś pstryknąć Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 @Tomasz eS masz jakiws zdiecia z obrazowania bocznego, na ktorych widac jakies ryby ? Co prawda nie Tomasz, ale proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 tj obraz z gt 30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 8 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Tak Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 12 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2019 (edytowane) Cześć wszystkim Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i czytam wasze wypowiedzi na temat wszystkiego co związane jest z marką Garmin.Jestem posiadaczem Echomap 70DV od 3 lat i jestem bardzo z niego zadowolony, zero wieszania sie, płynnie działa dotyk jak rownież potrafię czytać to co widzę na ekranie.Naszło mnie na zmiany na większy i ciut lepszy przy małym nakładzie finansowym Przypomnę ze 70DV nie ma sonaru bocznego a poruszam sie na przetworniku GT-20 No i chciałbym zostać dalej przy dotyku bo mega jest wygodny Mocno ale to bardzo mocno myśle o 92sv Plus bo - ma boczny, większy ekran,dotyk i tyle jestem w stanie dolozyc zł.Ale ...... Dalej pozostaje słaba rozdzielczość takaja w 70dv a monitor ciut większy No i tak sie wącham czy aby dobrze robię ? Możecie powiedzieć swoje zdanie ? Będę wdzieczny za dobre słowo Pzdr. Edytowane 12 Grudnia 2019 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Ja myślę, że jeżeli koniecznie ma być Garmin to lepiej dozbierać + poczekać na jakieś promo i wziąć już ultra z przetwornikiem GT-54. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 w ultra szalu niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Dlatego napisałem, że jeżeli koniecznie już ma być Garmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi