Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dobry stycznik będzie miał takie samo połączenie elektryczne, jak wtyczka/gniazdo w Echomap. Problem widzę tylko w braku ekranowania tego połączenia. Pewnie byłyby zakłócenia.Będę potrzebował przejściówkę aby podłączyć przetwornik z MG so Echomap i jakąś przedłużkę do GT52. Nie chcę niszczyć kabla od GT52. Jak mi się uda kupić kable w miarę tanio, to dam znać co z tego wyszło. Chyba , że wcześniej kupię ekran Lowrance.

• 0

Echo na pewno wywali błąd o rozłączeniu przetwornika. Ciekawe czy samo wykryje nowy przetwornik po podłączeniu. Ogólnie nie wiem czy to dobry pomysł. W komplecie z echem masz przejściówkę 8 na 12 pin, możesz sobie sprawdzić, które piny odpowiadają za 2d. Po kanibalizacji można wpiąć ja bokiem w odpowiednie żyły przedłużacza. Ale to trochę masakra będzie z połączeniem. Mam przeczucie

comment_R16PCsHM0twmJuRf82uxpacdl8NaTfWf

Wysłane z mojego ASUS_Z01RD przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez psulek
  • Like 2

• 0

Chyba macie rację. Chciałem uniknąć dodatkowego ekranu i przy okazji wykorzystać przetwornik w MG. Faktycznoe zbyt dużo przemawia przeciw . Chyba zostanę przu tym co mam. Ostaatnio złapałem się na tym , że więcej oglądam , niż łowię.Dzięki za rady.

Edytowane przez sum23

• 0

Czy kolega ma soft obsługujący QUickdraw? Czy może sam tworzyć mapy? Może trzeba zrobić update sftu. W 70dv quickdraw nie był od nowości, trzeba było robić aktualizację.

Edytowane przez psulek

• 0

A może trzeba ustawić kolory głębokości tak samo , jak w urządzeniu , na którym utworzono mapę. Jak w urządzeniu , do którego włożono kartę z nagraną mapą jest to wszystko inaczej ustawione , to nie może ono rysować mapy głębokości. Czytałem tu na forum , że nawet zmiana kolorów może skutkować utraceniem , lub niewyświetlaniem wcześniej utworzonej mapy. Oczywiście chodzi mi o mapy tworzone w Quickdraw .

• 0

Cześć wszystkim

Śledzę ten wątek od dłuższego czasu i czytam wasze wypowiedzi na temat wszystkiego co związane jest z marką Garmin.

Jestem posiadaczem Echomap 70DV od 3 lat i jestem bardzo z niego zadowolony, zero wieszania sie, płynnie działa dotyk jak rownież potrafię czytać to co widzę na ekranie.

Naszło mnie na zmiany na większy i ciut lepszy przy małym nakładzie finansowym

Przypomnę ze 70DV nie ma sonaru bocznego a poruszam sie na przetworniku GT-20

No i chciałbym zostać dalej przy dotyku bo mega jest wygodny

Mocno ale to bardzo mocno myśle o 92sv Plus bo - ma boczny, większy ekran,dotyk i tyle jestem w stanie dolozyc zł.

Ale ...... Dalej pozostaje słaba rozdzielczość takaja w 70dv a monitor ciut większy

No i tak sie wącham czy aby dobrze robię ?

Możecie powiedzieć swoje zdanie ? Będę wdzieczny za dobre słowo

Pzdr.

Edytowane przez PiernikTorunski