dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 (edytowane) Ja myślę, że jeżeli koniecznie ma być Garmin to lepiej dozbierać + poczekać na jakieś promo i wziąć już ultra z przetwornikiem GT-54. w ultra szalu niemaJest tez 92 sv z gt 54 uhd ale cena wyższa i dalej rozdziałka ta sama co 70 i 92 To jak to w ultra tez szału nie ma ??? Tam jest minimalnie rodzielczość lepsza i model wyższy jest Tak nie chce Lowrance ani Huminbirda Raymarine tez nie bardzo zresztą czytam watki i każde z nich cos ma jakieś bolączki, przyzwyczaiłem sie do Garmina obrazowania i naprawdę człowiek głupi jest, ile byś nie dołożył kasy pasków na okoniu nie zobaczysz ,ha ha .Dalej w czarnej d..... Jestem ps. Aha i jeszcze bardzo bym chciał kupic dziobowy silnik na sezon 2020 wiec tak szybko nie uzbieram na Ultra Edytowane 13 Grudnia 2019 przez PiernikTorunski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Translate please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 I co z tego ze jest rozdzielczosc lepsza, jak przetworniki sa na poziomie generacj z przed 2 lat... tv 8k nic nie wskura jak ogladasz fim w niskiej rozdzielczosci. Jakosc obrazu to przedewszytskim przetwornik + optymalny ekran ktory to zaprezentuje i obrobi... garminy maja spoko cene do jakosci. Hb czy lowrance jest droższy ,ale i jakosc obrazowania lepsza... postaw najwyzwsze modele hb lowrance garmin czy raymarine. Zalacz tryb demo gdzie sa.najladniejsze widoki i zobaczysz roznice w jakosci obrazu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiernikTorunski Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 I co z tego ze jest rozdzielczosc lepsza, jak przetworniki sa na poziomie generacj z przed 2 lat... tv 8k nic nie wskura jak ogladasz fim w niskiej rozdzielczosci. Jakosc obrazu to przedewszytskim przetwornik + optymalny ekran ktory to zaprezentuje i obrobi... garminy maja spoko cene do jakosci. Hb czy lowrance jest droższy ,ale i jakosc obrazowania lepsza... postaw najwyzwsze modele hb lowrance garmin czy raymarine. Zalacz tryb demo gdzie sa.najladniejsze widoki i zobaczysz roznice w jakosci obrazuRozumiem czyli twoim zdaniem powiedzmy do ceny max 6 tysi jaki model byś wybrał z tych co wymieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2019 Hb albo navico-ti2/simrad go/ carbona , ale to nie watek o tym. Sam od niedawna mam ultre102 po przejsciu z lowrance. I jakoscia obrazu brakuje sporo... co.mnie rozczarowalo totalnie w garminie to fakt , ze ultra.nie jest za tanim.ekranem a nieogarnia takich pierdol jak strumieniowania obrazu przez apk, czy brak mozliwosci przegladania.loga na echu, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mancio Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Panowie jak przenieść way pointy z 92sv na 92sv plus bo echo nie zapisywało na karcie tylko na urządzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2020 Eksport na kartę i poźniej import z karty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 walleyee00 Opublikowano 16 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2020 Czy ktos instalowal juz soft 4.30 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Czy ktos z posiadaczy map bluechart moglby sprawdzic czy na jakiejs jest jezioro Norra Dellen w Szwecji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 (edytowane) ... Edytowane 18 Stycznia 2020 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Czy ktos z posiadaczy map bluechart moglby sprawdzic czy na jakiejs jest jezioro Norra Dellen w Szwecji ?Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Czy ktos instalowal juz soft 4.30 ?Nie wiem czy warto jeśli masz 4.20Jedyna zmiana: Added the Panoptix PS22 Auto Mode Detection. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 crizz100 Opublikowano 18 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 Nie ma.To w takim razie pytanie z innej beczki , jak kupie navionicsa na ten rejon to bede mial tez to jezioro tak jak to jest na ich stronie czy tez to loteria ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Jak skopiowac/zgrać Waypointy z Garmin EchoMapa 92/94 sv chirp?? Da sie to zgrac na karte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 19 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2020 Da się, wejdź w menu mapy i jest tam opcja eksportu na kartę SD. Dane lądują w katalogu UserData na karcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) czy ktos z was uzywa home port do przegladania logow ? u mnie, podczas przegladania 2d dziala normalnie jak przelaczam widok na si czy di , program wysypuje sie...Kupiłem w ubiegłym roku niechcący Garmin ECHOMAP Plus 92sv. Używam Home Port tzn. usiłuję używać a efekt jest taki jak piszesz. Przeglądanie zapisów w trybie Chirp działa ok, a po przełączeniu na Sidevu, HomePort się wysypuje , tzn. zawiesza i nie reaguje na nic. Po chwili pojawia się systemowe okienko zgłoszenia awarii do serwisu Garmin które wypełniam za każdym razem z podaniem własnego adresu email. Robiłem to już kilkadziesiąt razy. Bez odzewu. Prowadzę od długiego czasu korespondencję z działem PożalSięBoże pomocy Garmin i jak do tej pory pilnie pracują nad rozwiązaniem problemu. Standardowo przyczyny szukają na moim sprzęcie(PC), pytają o parametry, również doradzają poszukania wsparcia(chyba psychologicznego) na forum Garmina i innych. Myślę że problem znają doskonale a te ich ruchy to symulacja diagnozy i pozorowanie pomocy. Poszukałem trochę w Googlach i okazuje się że ludzie z innych krajów pisali o tym już w 2015 roku jak i również o kontaktach z pomocą Garmina z których nic nie wyniknęło. Od tej pory firma Garmin nic z tym nie zrobiła. Co można myśleć i jak to zachęca do zakupu sprzętu tej firmy skoro nie można korzystać z dość istotnej funkcji reklamowanej jako jeden z największych atutów??? Ogólnie poza tym na echosondę jako sprzęt nie narzekam, chociaż nie używałem i nie znam sprzętu konkurencji. Edytowane 8 Marca 2020 przez Arkadio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 8 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2020 (edytowane) Nie wiem czy to pocieszenie, ale jest jeden program zewnętrzny, który czyta dane od garmina- czyli SonarTRX. Otwarty w nim log wygląda tak: Natomiast ten program służy do wyedytowania obrazu z sonaru bocznego, gdzie po wyeksportowaniu- bez obróbki żadnej i wycięcia toni wodnej, w programie Google Earth wygląda to tak: i dopiero z tego miejsca możesz sobie zaznaczać waypointy i przenieść je do echa. Niestety, to nie jest program do robienia map, nie zaznaczysz w nim waypointów... składa mozaiki i czyta dane z Garmina- a to duża sztuka. Potrafi też wyeksportować jako .csv dane o głębokości,a stąd już droga do zrobienia map. Edytowane 8 Marca 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Kupiłem w ubiegłym roku niechcący Garmin ECHOMAP Plus 92sv. Używam Home Port tzn. usiłuję używać a efekt jest taki jak piszesz. Przeglądanie zapisów w trybie Chirp działa ok, a po przełączeniu na Sidevu, HomePort się wysypuje , tzn. zawiesza i nie reaguje na nic. Po chwili pojawia się systemowe okienko zgłoszenia awarii do serwisu Garmin które wypełniam za każdym razem z podaniem własnego adresu email. Robiłem to już kilkadziesiąt razy. Bez odzewu. Prowadzę od długiego czasu korespondencję z działem PożalSięBoże pomocy Garmin i jak do tej pory pilnie pracują nad rozwiązaniem problemu. Standardowo przyczyny szukają na moim sprzęcie(PC), pytają o parametry, również doradzają poszukania wsparcia(chyba psychologicznego) na forum Garmina i innych. Myślę że problem znają doskonale a te ich ruchy to symulacja diagnozy i pozorowanie pomocy. Poszukałem trochę w Googlach i okazuje się że ludzie z innych krajów pisali o tym już w 2015 roku jak i również o kontaktach z pomocą Garmina z których nic nie wyniknęło. Od tej pory firma Garmin nic z tym nie zrobiła. Co można myśleć i jak to zachęca do zakupu sprzętu tej firmy skoro nie można korzystać z dość istotnej funkcji reklamowanej jako jeden z największych atutów??? Ogólnie poza tym na echosondę jako sprzęt nie narzekam, chociaż nie używałem i nie znam sprzętu konkurencji.Mam identyczne doświadczenie z Garminem. Zero odpowiedzi na moje maile. Co prawda w innej sprawie , bo dotyczyło to wywiązania się (a raczej nie wywiązania się) z warunków promocji przez Garmina , ale nawet nie raczyli mi odpowiedzieć. Jak jest problem , to po prostu olewają temat. Za drobna kwota , żebym sobie z nimi nerwy szarpał , ale trzeba takie rzeczy nagłaśniać . Amatorzy psujący opinię marce Garmin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 @Sum... A Ty myślisz że w lowrance/navico czy hb jest lepiej ? Piszesz emaila.i stado inżynierów z pnia zajmują się tym? To są korporacje nastawione na zyski A nie.fanaberie klientów... u wszytskich są kwiatki mniejsze lub większe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Dokładnie. W zeszłym roku Navico wypuściło bardzo udane Eltki Ti2, które losowo gubiły przetworniki - czasami na pierwszym, czasami na n-tym wyjeździe. Po prostu echo przestawało go widzieć i nie działał sonar. Problem był znany praktycznie od momentu debiutu, czyli w zimie, bodajże w styczniu czy lutym. Update usuwający problem pojawił się pod koniec maja . A to przecież błąd krytyczny, a nie jakaś popierdółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 (edytowane) Dokładnie. W zeszłym roku Navico wypuściło bardzo udane Eltki Ti2, które losowo gubiły przetworniki - czasami na pierwszym, czasami na n-tym wyjeździe. Po prostu echo przestawało go widzieć i nie działał sonar. Problem był znany praktycznie od momentu debiutu, czyli w zimie, bodajże w styczniu czy lutym. Update usuwający problem pojawił się pod koniec maja . A to przecież błąd krytyczny, a nie jakaś popierdółka.Pewnie tyle trwa potwierdzenie problemu, zrobienie nowych elementów kodów do linuksa gdzieś w Indiach czy Pakistanie...Motorguide ponoć walczy z softem do silnika, o sprawie wiedzą od jesieni- i nic, a to też jest jeden głównych ficzerów tego silnika w sieci- kotwiczenie i trasa na mapie. Garmin teraz ma dużo zgłoszeń o pogorszeniu tradycyjnych wariantów livescope- front/down. Hb też do mega 360 potrz\ebowało wydać update. Liczy się w tym wszystkim czas- choć dla mnie oczywistością jest, że dany bajer w momencie wprowadzenia do handlu powinien działać ok- ale dla nich tak nie jest. Bezwładność decyzyjna, logistyka, formalności no i wreszcie testy- to wszystko wymaga czasu - nas złości, bo płacąc grube $ chce się mieć gotowy produkt a nie ładne marketingowe abecadło... Edytowane 9 Marca 2020 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Tia, to fakt. Ostatnio jest moda na dzielenie kodu gdzie taniej i robienie z tego zlepków które jako tako funkcjonują, a user jest greenfieldem. Pewnie tak wyglądają teraz ich rozmowy z wsparciem dostawców. https://youtu.be/4V2C0X4qqLY Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2020 Księgowi rządzą w tych czasach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusz1966 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Zakup Echomap 92sv.Zastosowanie głównie wody stojące o głębokości średniej 2 - 15 m max 20 m, bardzo rzadko więcej.Pytanie do obeznanych i praktyków. Który przetwornik wybrać GT40 -TM czy GT54HW-TM?Jak wyczytałem ten aktualnie standardowy GT52 jest najsłabszy do moich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Jeśli chcesz mieć wybór jak w większości echosond między szerokim a wąskim stożkiem to bierz GT-40. Więcej toni ogarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi