dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusz1966 Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 Gdzie znaleźć jakieś informacje dotyczące porównania przetworników GT40 i GT54? Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 14 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2020 https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/169868#additional https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/660816#specs 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janusz1966 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/169868#additional https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/p/660816#specsPoczytałem, popatrzyłem ale dalej się zastanawiam który będzie lepszy przy głębokościach łowiska w przedziale 2 - 15 max 20 m ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 A pływa ktoś może z gt30? Interesuje.mnie tylko porównanie obrazu z bocznego sonar. Amerykanie twierdzą że tj. Spoko rozwiązanie na płytkie wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 A pływa ktoś może z gt30? Interesuje.mnie tylko porównanie obrazu z bocznego sonar. Amerykanie twierdzą że tj. Spoko rozwiązanie na płytkie wody Psulek ma podpięte GT 30 pod Ultre - tu masz zdjęcia http://jerkbait.pl/topic/128780-nowy-garmin-echomap-ultra/?hl=%2Bgarmin+%2Bultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Panowie, pobrałem mapki z Garmin Conect, wrzuciłem na kartę i wgrałem na echo. Wszystko OK, ale cienowanie kolorów nie działa na wgrywanych mapkach. nie pokazuje wszystkich kolorów. Trzeba jakoś odświeżyć całość ? Panowie, jeszcze jedno pytanie.Czy po zaktualizowaniu Echomapa 71sv do nowego softu zauwazyliście może różnicę w odczycie? Chodzi mi o to, czy Garmin dezaktywował Downview w starszych urządzeniach sprzed wojny patentowej/ Waham się nad aktualizacją. Edytowane 10 Kwietnia 2020 przez michcio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2020 Wojna patentowa dawno zakończyła się ugodą, a dv działało cały czas. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezar25 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 (edytowane) Dostałem w prezencie ze stanów dwie echosondy Garmin echomap plus 72cv z przetwornikami gt20-tm. Echosondy nowe, kompletne bez oryginalnego pudełka. Orientuje się ktoś ile może być warty taki zestaw? Edytowane 30 Kwietnia 2020 przez Piotrek Milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Wojna patentowa dawno zakończyła się ugodą, a dv działało cały czas. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaCzyli warto zrobić upgrade do nowego softu bez obaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Dostałem w prezencie ze stanów dwie echosondy Garmin echomap plus 72cv z przetwornikami gt20-tm. Echosondy nowe, kompletne bez oryginalnego pudełka. Orientuje się ktoś ile może być warty taki zestaw? W skandynawskich sklepach internetowych kosztują 2'800-2'900 zł z pełną europejską gwarancją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Czyli warto zrobić upgrade do nowego softu bez obaw? Andrzej - ja zrobiłem update do wersji 11.2 w piątek i jak w sobotę pływaliśmy po Wiśle to wariował boczny. Nie wiem czy to efekt updatu czy fakt, że pływaliśmy po płytkiej wodzie gdzie sypało piachem a na łódce mieliśmy dodatkowo Humminbirda. Jutro pływam tylko z moim echo to dam znać czy było OK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Ja zrobiłem wczoraj upgrade garmina echomap 92sv plus. Teraz w opcjach wyboru przetwornika mam ten uhd... Czy to oznacza że będzie on kompatybilny z moim telewizorkiem?Ps nowy soft sprawdzę na wodzie może już jutro... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cabage Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Na płytkiej wodzie każde ( w większości wypadków) echo wariuje - Lowrance - Simrad a nawet Helix. Takowe miałem i na takowych zaobserwowałem dziwne zachowania natomiast w połączeniu z innymi zabawki na łodzi wychodzą kwiatki o których Leszku wspominałeś.zgaduje że pływając samemu nie będzie się nic takiego działo , choć mogę się mylić PozdrawiamMarcinAndrzej - ja zrobiłem update do wersji 11.2 w piątek i jak w sobotę pływaliśmy po Wiśle to wariował boczny. Nie wiem czy to efekt updatu czy fakt, że pływaliśmy po płytkiej wodzie gdzie sypało piachem a na łódce mieliśmy dodatkowo Humminbirda. Jutro pływam tylko z moim echo to dam znać czy było OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Andrzej - ja zrobiłem update do wersji 11.2 w piątek i jak w sobotę pływaliśmy po Wiśle to wariował boczny. Nie wiem czy to efekt updatu czy fakt, że pływaliśmy po płytkiej wodzie gdzie sypało piachem a na łódce mieliśmy dodatkowo Humminbirda. Jutro pływam tylko z moim echo to dam znać czy było OKZnaczy, co konkretnie- sygnał gubił?Obraaz do kitu? , ślady na ekranie od przetwornika HB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Znaczy, co konkretnie- sygnał gubił?Obraaz do kitu? , ślady na ekranie od przetwornika HB? 1. Wariował zasięg - Mam 92sv z GT40 i dla 455kHz realny zasięg to ok 20-25m. Wariował: czyli pokazywał max 3 m i pomimo trybu ręcznego sam zmieniał na auto i ograniczał widok do 2-3m. Na ekranie pojawiały się nowe linie rozgraniczające takie prostokąty2. Po zejściu z płytkiej na głębszą wodę klasyczny pokazywał, że jest głęboko a boczny dalej pokazywał płytko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 1. Wariował zasięg - Mam 92sv z GT40 i dla 455kHz realny zasięg to ok 20-25m. Wariował: czyli pokazywał max 3 m i pomimo trybu ręcznego sam zmieniał na auto i ograniczał widok do 2-3m. Na ekranie pojawiały się nowe linie rozgraniczające takie prostokąty2. Po zejściu z płytkiej na głębszą wodę klasyczny pokazywał, że jest głęboko a boczny dalej pokazywał płytkoCzarne prostokąty- to zmiany zasięgu si, Może to wpływ HB ,bo jeżeli oba robiły w 455khz to się gryzły- ale zazwyczaj widać wtedy jakieś zakłócenia na obrazie- paski, kropki, śnieżenie.Update robiłeś przez Capitana czy kartę SD? bo koledzy w USA pisali, że różnie jest z wynikami update przez aplikację- choć nie ma na to reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Czarne prostokąty- to zmiany zasięgu si, Może to wpływ HB ,bo jeżeli oba robiły w 455khz to się gryzły- ale zazwyczaj widać wtedy jakieś zakłócenia na obrazie- paski, kropki, śnieżenie.Update robiłeś przez Capitana czy kartę SD? bo koledzy w USA pisali, że różnie jest z wynikami update przez aplikację- choć nie ma na to reguły. Zawsze robię wszytsko przez Captaina ale tym razem jest jakoś dziwnie. Sonar pokazuje, ze się zaktualizował do 11.2 a aplikacja w telefonie, że dalej jest na 9.2Zastanawiam się, czy nie puścić nowej aktualizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Zrobiłem ponowna synchronizację echo z ActiveCaptain i już wszystko działa jak wcześniej - to chyba był jakiś błąd synchronizacji Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Panowie ponowie pytanie... W opcjach wyboru przetwornika w moim garmin echomap 92sv plus pojawił się przetwornik uhd... Czy to oznacza że wykorzysta go echo w 100 % Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszczynski.bp Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Cześć, posiadam przetwornik GT40, z wyjściem przewodu ja powyżej.Jesienią zeszłego roku co jakiś czas zawieszała mi się echosonda. Myślałem, że to wina softu, lub problem z wtyczką, lub gniazdem w urządzeniu.W tym roku z kolei, podczas pierwszego pływania praktycznie co chwilę miałem komunikat, że przetwornik jest odłączony. Najczęściej po chwili był ponownie wykrywany.Okazało się, że jak ruszam kablem na wyjściu z przetwornika to niestety wtedy mam taki sam komunikat. Zastanawiam się, czy ktoś miał podobny problem?Nie wiem czy jest to wina rozszczelnienia tej "otuliny" przy wejściu, uszkodzony kabel? Po zablokowaniu przewodu rzepem przez kilka godzin było ok, przy szybszym płynięciu ponownie rozłączało.Przetwornik dokręcam bezpośrednio do łódki. Użytkuję już ponad 2 lata, więc na gwarancję nie wyślę.Może ktoś ma namiar na kogoś, kto tym się zajmuję w mazowieckim, lub podlaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 http://jerkbait.pl/user/56089-esox1972/Cześć, wydaje mi się, że możesz spytać tego kolegiTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 CześćNa końcu przetwornika masz dwa gwintowane otwory . Ja przymocowałem tam za pomocą dwóch śrubek i nierdzewnej wyprofilowanej blaszki przewód i mam spokój , a nawet jak się uszkodzi , to mam zapas dobrego przewodu w stronę przetwornika. Moim zdaniem masz uszkodzony przewód . Musisz rozciąć kabel i go naprawić. Lutownica , albo zaciskarka i tulejki w dłoń i dasz radę. Powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 GT40.JPG Cześć, posiadam przetwornik GT40, z wyjściem przewodu ja powyżej.Jesienią zeszłego roku co jakiś czas zawieszała mi się echosonda. Myślałem, że to wina softu, lub problem z wtyczką, lub gniazdem w urządzeniu.W tym roku z kolei, podczas pierwszego pływania praktycznie co chwilę miałem komunikat, że przetwornik jest odłączony. Najczęściej po chwili był ponownie wykrywany.Okazało się, że jak ruszam kablem na wyjściu z przetwornika to niestety wtedy mam taki sam komunikat. Zastanawiam się, czy ktoś miał podobny problem?Nie wiem czy jest to wina rozszczelnienia tej "otuliny" przy wejściu, uszkodzony kabel? Po zablokowaniu przewodu rzepem przez kilka godzin było ok, przy szybszym płynięciu ponownie rozłączało.Przetwornik dokręcam bezpośrednio do łódki. Użytkuję już ponad 2 lata, więc na gwarancję nie wyślę.Może ktoś ma namiar na kogoś, kto tym się zajmuję w mazowieckim, lub podlaskim. miałem ten sam problem, ale po paru miesiącach po zakupie i wymienili bez problemu. Spróbuj skontaktować się z Garminem - może wymienią bezpłatnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszczynski.bp Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Dzięki za podpowiedzi. Mam już ponad 2 lata, więc gwarancja się skończyła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 leszczynski.bp Opublikowano 15 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2020 Dzwoniłem na infolinię Garmina, jedyne co proponują to płatną wymianę na nowy. Podobno nawet tego w żaden sposób nie naprawiają, z powodu kabli ekranowych... Takie info mam z infolinii.Przyznam, że jestem w szoku, bo wychodzi, że taki przetwornik, który kosztuje w sumie nie mało jest jakby "jednorazowy".Dostałem też info, że mogę spróbować u jakiegoś elektryka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi