Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mam mały problem a mianowicie ta biała przestrzeń w strukturze dna i nie bardzo wiem jak to ogarnac i czy włączyłem przypadkowo jakaś funkcję w ustawieniach czy to uszkodzenie przetwornika lub kabla wtyczki?

Może ktoś będzie mi w stanie pomóc?

Na moje linia dna to jest, dostępna w menu sonaru tradycyjnego. Jak coś- zawsze masz magiczny przycisk przywróć ustawienia fabryczne. 

• 0

@siarq Robiłeś już tą aktualizację o której wspomniał Maciek?

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Paweł, rozmawiałem dziś z kolegą z Poznania, który robił te update wczoraj i dziś na wodzie potwierdził rezultat zmian na sonarze bocznym - on ma echomapa plusa z gt52, czyli coś na rzeczy jest. 

• Like 1

• 0

No właśnie ja do września jestem uziemiony i nie mam jak sprawdzić na wodzie. Miło by było zobaczyć jakieś screeny.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

Ja chyba jednak wezmę tego GT30 w akcji cashbackowej, nagram jakąś trasę na dziobówce i mając soft na sd  - spróbuję na wodzie upnąć i przejechać tak samo trasę z nowym softem. O wynikach poinformuję. Realnie ok 10 dni - będę coś wiedział. Jak ktoś do tej pory potwierdzi- to też dobrze będzie. Z ego co widziałem- w GPSmapach pojawia się dodatkowy przycisk sterujący dla LVS, i ponoć ma być tak samo dla echomapów- a to już coś, nie trzeba włazić w menu. 

Tym razem nie dodano modów dla LVS, ponoć cały czas trwają prace nad zmniejszeniem drzewa duchów i szerokiej martwej strefy przy przetworniku-  nadal sporo skarg jest na to. 

• 0

Nie wgrywalem ,bo ostatnio urwanie gwizdka mam. Ale w przyszłym tygodniu będę na wodzie z 2-3 razy to napewno sprawdze. Ogólnie ja odnoszę wrażenie, że z każdą kolejną aktualizacja si robi się coraz lepsze. Palety mnie slabia, ale jest dużo lepiej niż na początku roku

• 0

Ponoć nowy soft z 30 VII polepsza jakość sonaru bocznego, zwiększa prędkość pingowania na SV. Nie jest to opisane na liście usprawnień, ale Amerykanie twierdzą, że jest i działa.  Dotyczy to także Ultry. 

Nie jestem w tym zbyt dobry, czy chodzi o ten update?

echoMAP with SD Card software version 2020.0730.2

• 0

Ja chyba jednak wezmę tego GT30 w akcji cashbackowej, nagram jakąś trasę na dziobówce i mając soft na sd - spróbuję na wodzie upnąć i przejechać tak samo trasę z nowym softem. O wynikach poinformuję. Realnie ok 10 dni - będę coś wiedział. Jak ktoś do tej pory potwierdzi- to też dobrze będzie. Z ego co widziałem- w GPSmapach pojawia się dodatkowy przycisk sterujący dla LVS, i ponoć ma być tak samo dla echomapów- a to już coś, nie trzeba włazić w menu.

Tym razem nie dodano modów dla LVS, ponoć cały czas trwają prace nad zmniejszeniem drzewa duchów i szerokiej martwej strefy przy przetworniku- nadal sporo skarg jest na to.

Ideałem byłoby gdybys tą trasę przepłynął 3 raz z Lowrancem 3in1 i porównał [emoji123]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• 0

Ideałem byłoby gdybys tą trasę przepłynął 3 raz z Lowrancem 3in1 i porównał [emoji123]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Sprzedałem 3in1- choć taki miał być początkowo plan by zrobić sonarowe KSW  No ale plany planami, życie- życiem. Nie wykluczam( w przyszłości) - jak to mawiał najsłynniejszy wędkarz wśród prezydentów RP....

Powiem ci po screenach z USA głównie - odnośnie Gt30- gorzej z zasięgiem, to ducer na płytsze i średniej głębokości wody, za to ma moc i detal jest i ryby się świecą. Z wykopków internetowych- zapewne z wyższej serii GPSMap, z lepszą rozdzielczością niż echomapy(poza Ultrami) 

https://photos.google.com/share/AF1QipN-6HMHcXzRQ8g3g7fh7YG-NY20tprNfNuPU2K6DxGxhhnqgVJCsuAziFTJ90a95w/photo/AF1QipN91JvCJD5R0mGbJpvPtqO9sGbyzmA13r2ERA0?key=dUI5WUprTmVEUjRpVHZmZFQyZ0ZQQTlPN0M3OE53

To najlepsza paczka screenów jaką wygrzebałem w sieci. 

Edytowane przez Maciej_K