dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Mam mały problem a mianowicie ta biała przestrzeń w strukturze dna i nie bardzo wiem jak to ogarnac i czy włączyłem przypadkowo jakaś funkcję w ustawieniach czy to uszkodzenie przetwornika lub kabla wtyczki?Może ktoś będzie mi w stanie pomóc?Na moje linia dna to jest, dostępna w menu sonaru tradycyjnego. Jak coś- zawsze masz magiczny przycisk przywróć ustawienia fabryczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolomeo213 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Narazie liczę że ktoś wie co popsulem i będzie mi w stanie pomóc bez przywracania ustawień fabrycznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Jutro odpalę ekran, jak do tego czasu nikt nie pomoże gdzie to konkretnie jest W każdym razie idzie wyłączyć linię dna w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bartolomeo213 Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 Jutro odpalę ekran, jak do tego czasu nikt nie pomoże gdzie to konkretnie jest W każdym razie idzie wyłączyć linię dna w ustawieniach. Dziękuję bardzo będę czekał na wiadomość bo już myślałem że ten biały pasek to uszkodzenie przetwornika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2020 (edytowane) Na moje oko musisz wejść w Menu->Ustawienia sonaru -> Wygląd i wyłączyć opcję "Krawędź" . Linia dna nie ma tu nic do rzeczy. Edytowane 21 Lipca 2020 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Tak, Paweł , o to chodzi. Ja z przyzwyczajenia w języku navico- tam jest linia głębokości Wysłane z mojego moto e5 plus przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Ponoć nowy soft z 30 VII polepsza jakość sonaru bocznego, zwiększa prędkość pingowania na SV. Nie jest to opisane na liście usprawnień, ale Amerykanie twierdzą, że jest i działa. Dotyczy to także Ultry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 A jak to się ma do bocznego Lowrance z przetwornikiem 3in1?Ja obecnie mam na łodzi 2x9'': EchoMap i Carbona i muszę przyznać, że boczny Lowrance lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Też jestem ciekaw. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @czechofil , 1.carbon to wyższa polka vs echomap,lepsza rozdzielczość , lepsze bebchy2. Lowrance ogólnie ma lepsze palety od garmina ,co też się przekłada na jakość 3. Uhd54 i ultra maluje ok, ryby widać, ale gdyby zmienili palety było by jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @siarq Robiłeś już tą aktualizację o której wspomniał Maciek? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 @siarq Robiłeś już tą aktualizację o której wspomniał Maciek? Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaPaweł, rozmawiałem dziś z kolegą z Poznania, który robił te update wczoraj i dziś na wodzie potwierdził rezultat zmian na sonarze bocznym - on ma echomapa plusa z gt52, czyli coś na rzeczy jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 (edytowane) No właśnie ja do września jestem uziemiony i nie mam jak sprawdzić na wodzie. Miło by było zobaczyć jakieś screeny. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Sierpnia 2020 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 No właśnie ja do września jestem uziemiony i nie mam jak sprawdzić na wodzie. Miło by było zobaczyć jakieś screeny. Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu TapatalkaJa chyba jednak wezmę tego GT30 w akcji cashbackowej, nagram jakąś trasę na dziobówce i mając soft na sd - spróbuję na wodzie upnąć i przejechać tak samo trasę z nowym softem. O wynikach poinformuję. Realnie ok 10 dni - będę coś wiedział. Jak ktoś do tej pory potwierdzi- to też dobrze będzie. Z ego co widziałem- w GPSmapach pojawia się dodatkowy przycisk sterujący dla LVS, i ponoć ma być tak samo dla echomapów- a to już coś, nie trzeba włazić w menu. Tym razem nie dodano modów dla LVS, ponoć cały czas trwają prace nad zmniejszeniem drzewa duchów i szerokiej martwej strefy przy przetworniku- nadal sporo skarg jest na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2020 Nie wgrywalem ,bo ostatnio urwanie gwizdka mam. Ale w przyszłym tygodniu będę na wodzie z 2-3 razy to napewno sprawdze. Ogólnie ja odnoszę wrażenie, że z każdą kolejną aktualizacja si robi się coraz lepsze. Palety mnie slabia, ale jest dużo lepiej niż na początku roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2020 Właśnie wgrałem. Ale sprawdzę pewnie dopiero za tydzień najszybciej... Ostatnio na Solinie nawet ciężko było znaleźć jakieś ryby na sondzie... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Elwojtas Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Ponoć nowy soft z 30 VII polepsza jakość sonaru bocznego, zwiększa prędkość pingowania na SV. Nie jest to opisane na liście usprawnień, ale Amerykanie twierdzą, że jest i działa. Dotyczy to także Ultry. Nie jestem w tym zbyt dobry, czy chodzi o ten update? echoMAP with SD Card software version 2020.0730.2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2020 Nie jestem w tym zbyt dobry, czy chodzi o ten update?echoMAP with SD Card software version 2020.0730.2 Tak, to ten: https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4749 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bony20 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Do starszej wersji echoMap chrip 92 sv, chyba zaprzestali publikować update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Do starszej wersji echoMap chrip 92 sv, chyba zaprzestali publikować update.Niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Niedobrze.Lowrance też wspiera tylko bieżącą i poprzednią generację danego tieru. W Garminie był echomap chirp, potem niechirp plus a teraz jest UHD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Ja chyba jednak wezmę tego GT30 w akcji cashbackowej, nagram jakąś trasę na dziobówce i mając soft na sd - spróbuję na wodzie upnąć i przejechać tak samo trasę z nowym softem. O wynikach poinformuję. Realnie ok 10 dni - będę coś wiedział. Jak ktoś do tej pory potwierdzi- to też dobrze będzie. Z ego co widziałem- w GPSmapach pojawia się dodatkowy przycisk sterujący dla LVS, i ponoć ma być tak samo dla echomapów- a to już coś, nie trzeba włazić w menu. Tym razem nie dodano modów dla LVS, ponoć cały czas trwają prace nad zmniejszeniem drzewa duchów i szerokiej martwej strefy przy przetworniku- nadal sporo skarg jest na to.Ideałem byłoby gdybys tą trasę przepłynął 3 raz z Lowrancem 3in1 i porównał [emoji123] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Ideałem byłoby gdybys tą trasę przepłynął 3 raz z Lowrancem 3in1 i porównał [emoji123] Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkSprzedałem 3in1- choć taki miał być początkowo plan by zrobić sonarowe KSW No ale plany planami, życie- życiem. Nie wykluczam( w przyszłości) - jak to mawiał najsłynniejszy wędkarz wśród prezydentów RP.... Powiem ci po screenach z USA głównie - odnośnie Gt30- gorzej z zasięgiem, to ducer na płytsze i średniej głębokości wody, za to ma moc i detal jest i ryby się świecą. Z wykopków internetowych- zapewne z wyższej serii GPSMap, z lepszą rozdzielczością niż echomapy(poza Ultrami) https://photos.google.com/share/AF1QipN-6HMHcXzRQ8g3g7fh7YG-NY20tprNfNuPU2K6DxGxhhnqgVJCsuAziFTJ90a95w/photo/AF1QipN91JvCJD5R0mGbJpvPtqO9sGbyzmA13r2ERA0?key=dUI5WUprTmVEUjRpVHZmZFQyZ0ZQQTlPN0M3OE53 To najlepsza paczka screenów jaką wygrzebałem w sieci. Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Powiem ci, że sam się zastanawiałem, żeby kupić sobie 2xGT30 i zamontować po obu stronach kolumny. Ciekawe jak nowym sofcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Powiem ci, że sam się zastanawiałem, żeby kupić sobie 2xGT30 i zamontować po obu stronach kolumny. Ciekawe jak nowym sofcie. Ale ty miałeś już 30tke - kojarzę coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi