dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Chodziło mi o przetwornik GT56UHD-TM którego nigdzie nie można kupić, natomiast jest dostępny GT54....., który podobno jest słabszy.Za miesiąc pewnie już będzie, tak - jest dużo lepszy od gt54, zwłaszcza na głębszej wodzie i w mega hz- zasięg relatywnie bardzo wzrósł vs 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 14 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2021 Ok, wygląda jednak na to, że przez zawirowania z transportem i inne może jednak kupię na wszelki wypadek 54 żeby nie zostać bez niczego. Jak będzie 56 to się wtedy wymieni na nowszy. Czy ktoś może polecić jakiś fajny uchwyt do montażu tego wszystkiego..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Panowie plauję zmianę echa i mam problem który model wybrać a rozważam dwa,Echomap 102sv ultra lub Gpsmap 923xsv,przetwornik w pierwszym jak i drugim przypadku to miałby być Gt 56 UHD a w przyszłości chciałbym dołożyć lvs 32 .Obecnie posiadam Striker 7sv plus więc którego bym nie wybrał różnica będzie zauważalna.Proszę o podpowiedź ,z góry dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 16 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 GPSmap 923 i gt56 to nowości, mało kto to ma na pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Tak wiem że to nowy produkt i trochę namieszał mi w głowie ,generalnie byłem zdecydowany na Echomap 102 sv ale troszkę poczytałem o tej GPSmap 923 i poza tym że ma fajny wyświetlacz 1280 x 720 piks to druga rzecz która mnie skłania ku niej to jest możliwość udostępnienia widoku z echa na tablet lub smartfon ,co uważam że jest bardzo fajną opcją łowiąc we dwójkę na łodzi druga osoba może na bieżąco podglądać sobie obraz z echa, np. przy łowieniu sumów z kwokiem rewelacja.Natomiast jeżeli chodzi o Echomap tutaj jak by nie było jest jednak o jeden cal większy wyświetlacz i rozdzielczość też fajna 1280 x 800 piks. niby jeden cal ale różnica jest zauważalna .Jeżeli chodzi o drugi plus to opcja szybkiego montażu na łodzi ,choć nie wiem jak to wygląda w praktyce czy po jakimś czasie użytkowania nie ma problemu z tymi stykami, jeżeli ktoś mógłby wypowiedzieć się na ten temat byłbym wdzięczny.Do tego cena jednego i drugiego urządzenia praktycznie taka sama no i narobiło się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Nie wiem jak to będzie z wyświetlaczem w GPSmap 923 ale np. ja porównywałem jakość wyświetlania GPSmap 84xx z Echomap Ultra w pełnym słońcu i widoczność w GPSmap'ie była nieporównywalnie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 84x to najwyzszy tier a ultra to seria echomap przepasc cenowa i jakosciowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Tak wiem że to nowy produkt i trochę namieszał mi w głowie ,generalnie byłem zdecydowany na Echomap 102 sv ale troszkę poczytałem o tej GPSmap 923 i poza tym że ma fajny wyświetlacz 1280 x 720 piks to druga rzecz która mnie skłania ku niej to jest możliwość udostępnienia widoku z echa na tablet lub smartfon ,co uważam że jest bardzo fajną opcją łowiąc we dwójkę na łodzi druga osoba może na bieżąco podglądać sobie obraz z echa, np. przy łowieniu sumów z kwokiem rewelacja.Natomiast jeżeli chodzi o Echomap tutaj jak by nie było jest jednak o jeden cal większy wyświetlacz i rozdzielczość też fajna 1280 x 800 piks. niby jeden cal ale różnica jest zauważalna .Jeżeli chodzi o drugi plus to opcja szybkiego montażu na łodzi ,choć nie wiem jak to wygląda w praktyce czy po jakimś czasie użytkowania nie ma problemu z tymi stykami, jeżeli ktoś mógłby wypowiedzieć się na ten temat byłbym wdzięczny.Do tego cena jednego i drugiego urządzenia praktycznie taka sama no i narobiło się . Nie wiem jak to będzie z wyświetlaczem w GPSmap 923 ale np. ja porównywałem jakość wyświetlania GPSmap 84xx z Echomap Ultra w pełnym słońcu i widoczność w GPSmap'ie była nieporównywalnie lepszaJa najprawdopodobniej będę kupował te 923 i zrobię materiał o nim na blogu z całą pewnością. Punkt odniesienia mam- bo echomap 92 uhd opływany, więc myślę że będzie to konstruktywne. Może będę miał na testach ultrę, więc też coś tam machnę. Oby do wiosny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 tez mam ochotę dokupić do towarzystwa dla 8412 tego 923 do panoptixa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 (edytowane) 84x to najwyzszy tier a ultra to seria echomap przepasc cenowa i jakosciowano tak ale może w tym GPSMAP 923 jakość wyświetlania w słoneczny dzień będzie tez lepsza niż w Echomapie Edytowane 17 Marca 2021 przez maniolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 no tak ale może w tym GPSMAP 923 jakość wyświetlania w słoneczny dzień będzie tez lepsza niż w EchomapieAle widzisz, że obydwa ekrany nie są ustawione tak samo? Echomapy w słońcu nie robią wow, daszek berleya jest tu przydatną sprawą. Natomiast cena- np ultry jak dla mnie jest nie do przyjęcia jak za taki ekran czy brak mirrora na androida. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maniolo Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 W tym przypadku nie ma to żadnego znaczenia bo słońce nie świeciło w ekrany, oglądałem te ekrany pod różnymi kątami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 W tym przypadku nie ma to żadnego znaczenia bo słońce nie świeciło w ekrany, oglądałem te ekrany pod różnymi kątami.Ok, rozumiem, nie neguję. W każdym razie też liczę że GPSmap 923 będzie miał matrycę lepszą od echomapa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 No fajnie że temat się rozruszał ,dziękuję wszystkim, tak powoli analizuję wszystko i coraz bardziej skłaniam się ku GPSmap 923 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 84x to najwyzszy tier a ultra to seria echomap przepasc cenowa i jakosciowa84 nawet nie brałem pod uwagę po prostu nie stać mnie na to cacko, ale ciekawi mnie jak byś określił to zestawienie 923 do ultra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 17 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 923 to seria gps ale ona jest slabsza wydajnosciowo od 84, niemialem ani 84 ani 923. mialem ultre102 , jak bym mial wrocic do garmina czego nie wykluczam , to tylko na serie 84 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Mam pytanie odnośnie dziwnego moim zdaniem wskazania w Echomap 92sv chirp. Otóż płynąłem w odległości kilku metrów wzdłuż pali wbitych w dno będących częścią pewnej konstrukcji. Mijałem je po lewej stronie. Na obrazie ze skanu bocznego oprócz tego że rzeczywiście pojawiły się po lewej stronie ekranu, to dodatkowo echo pokazuje je z prawej strony. Widać, że z prawej strony sygnał jaki dają jest słabszy, ale jednak są. Czy ktoś potrafi to wytłumaczyć? Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PiECIA Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Może transducer nie pracował w poziomie? Był na tyle pochylony, że obie strony zauważyły pale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Może transducer nie pracował w poziomie? Był na tyle pochylony, że obie strony zauważyły pale?Przetwornik mam zamontowany na stałę w Riverfoxie 420, co raczej wyklucza przyczynę, którą sugerujesz. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 poprostu plyneles nad nimi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Pale były tuż pod łódką dlatego są po obu stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Pale były po lewej stronie łodzi. Nie ma innej opcji. Konstrukcja, której są częścią jest na zdjęciu. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Patrząc po falach łódka buja się na boki wzdłuż tej konstrukcji i może dla tego takie kwiatki pokazuje , dobrze było by to powtórzyć przy flałcie zwłaszcza że konstrukcje metalowe dobrze odbijają sonar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kielson1 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Na pewno sprawdzę tę ewentualność. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 18 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 Patrząc po falach łódka buja się na boki wzdłuż tej konstrukcji i może dla tego takie kwiatki pokazuje , dobrze było by to powtórzyć przy flałcie zwłaszcza że konstrukcje metalowe dobrze odbijają sonar Na moje to właśnie odbicie od stalowej konstrukcji. Widywałem w logach odbicie twardrgo brzegu w Si.......daleko na środku jeziora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi