dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi Opublikowano 14 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2021 Z tej strony mapy działają na Garminie. https://www.bbbike.org/en/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 soyerek Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Witam kolegów, mam pytanie dotyczące parowania i obsługi urządzenia echomap plus 72sv+ przetwornik GT52HW-TM. Właściwie to szukam osoby, która w praktyce nauczy mnie obsługi i sparuje urządzenie z telefonem- nie myślę o starcie czasu szkoleniowca, ponieważ jestem skłonny zapłacić za poświęcony czas tej osoby... Jakby ktoś dobrze ogarniał lub mógłby polecić kogoś na priv byłbym wdzięczny. W korespondencji prywatnej możemy się umówić i wymienić nr telefonu. Zapomniałem dodać że chodzi mi o kogoś z okolic mazowsza, Warszawy.... Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Jest szansa że MaciejK nauczy Cię online przez telefon. Napisz do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 soyerek Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Jest szansa że MaciejK nauczy Cię online przez telefon. Napisz do niego dzięki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Mam Garmin ECHOMAP Plus 92sv z przetwornikiem GT52. Pytanie chyba najlepiej do Macieja; jaki przetwornik Garmina poleciłbyś na dzień dzisiejszy zdecydowanie poprawiający rozdzielczość i widoczność szczegółów?Używam też Lowrance Elite9 FS ale raczej do map. Ogólnie raczej preferuję Garmina do skanowania ze względu na lepszy widok i rozdzielczość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Cześć, inni pływają i swoje zdanie mają- gt52 zostaw i tyle. nie podepniesz doń uhd by uzyskać 1070 od gt54 od czy 1120 od gt56Rozdzielcczość obu ekranów jest taka sama a obraz lepszy wg mnie w Lowrance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Dzięki. W takim razie na razie odpuszczę i będę chomikował na ECHOMAP Ultra 102sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2022 Tak, to lepszy wybór, bo nawet jakbyś podpiął GT40 mający lepsze parametry wiązek SV/CV- to echomapowi brakuje zwyczajnie rozdzielczośći, by dać jakość. Co mogę podpowiedzieć- utwórz kombinację 2d i sv tak, by 1/3 na 2d a reszta na SV , obserwuj kiedy pogorszy się jakość boczneg, następuje wtedy przeskalowanie i pogorszenie jakości sv 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztof1983 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Czy posiada ktoś z kolegów garmina echomap sv92 z przetwornikiem GT56??? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 mega khz nie będzie w zwykłym 92sv, musi być uhd. Poza tym szkoda tego przetwornika w akurat takim ekranie. Ziarno straszy po oczach. Brakuje pixeli. miałem UHD mam gt56 ale z gpsmapem923 i albo on, albo ultra do tego przetwornika- inaczej nie wykorzystasz jego jakości a tylko kasy przepalisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 Czy posiada ktoś z kolegów garmina echomap sv92 z przetwornikiem GT56??? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkMożliwe że któryś z kolegów jest posiadaczem tych dwóch elementów równocześnie ale one raczej nie chcą współpracować . Do GT56 potrzebne jest UHD. Maciej to napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Arkadio Opublikowano 3 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2022 No właśnie. Minutę się spóźniłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Maćku takie pytanie jak już wątek jest przy przetwornikach : Ciułam na ultrę 102 i czy lepiej będzie kupić ją z gt56 czy bez i podpiąć dotychczasowy gt40 . Biorąc pod uwagę późniejszą sprzedaż gt40 różnica w cenie wyszła by jakieś 1500 złociszy .Warto dołożyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Maćku takie pytanie jak już wątek jest przy przetwornikach : Ciułam na ultrę 102 i czy lepiej będzie kupić ją z gt56 czy bez i podpiąć dotychczasowy gt40 . Biorąc pod uwagę późniejszą sprzedaż gt40 różnica w cenie wyszła by jakieś 1500 złociszy .Warto dołożyć ?Robiłem niedawno na fb porównanie przetworników i gt56 ma węższe wiązki skanujące=lepsza detalizacja na bocznym, wymaga jednak więcej niż 480 pxl w pionie, by ładnie te detale pokazać. Ja nie mam gt40by porównać z 56 1:1, ale nowsze jest zawsze lepsze i nie ma co ukrywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Robiłem niedawno na fb porównanie przetworników i gt56 ma węższe wiązki skanujące=lepsza detalizacja na bocznym, wymaga jednak więcej niż 480 pxl w pionie, by ładnie te detale pokazać. Ja nie mam gt40by porównać z 56 1:1, ale nowsze jest zawsze lepsze i nie ma co ukrywać.Dzięki . Jak dociułam to się zgłoszę na szkolenie ???? ale to na pewno w 2023 … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 suhhar Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 promka jakby kogoś interesowało https://happyangler.com/product/garmin-echomap-92sv-uhd-combo-device-with-gt54uhd-tm-transducer-69381999/#productInfo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 promka jakby kogoś interesowało https://happyangler.com/product/garmin-echomap-92sv-uhd-combo-device-with-gt54uhd-tm-transducer-69381999/#productInfoI to zdrowa promka. Może będzie nowy echomap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 krzysztof1983 Opublikowano 4 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2022 Możliwe że któryś z kolegów jest posiadaczem tych dwóch elementów równocześnie ale one raczej nie chcą współpracować . Do GT56 potrzebne jest UHD. Maciej to napisał.tak złe napisałem ..z uhd Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Beny Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 jaka cena kurde! a niedawno pobrałem strikera 9 sv za 3 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) A ja mam pytanie co do przetwornika do strikera 9 sv, który będzie lepszy / uniwersalny gt 40 czy gt 52 ? Edytowane 5 Października 2022 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) promka jakby kogoś interesowało https://happyangler.com/product/garmin-echomap-92sv-uhd-combo-device-with-gt54uhd-tm-transducer-69381999/#productInfoA jak z wysyłka jak długo idzie do Polski- kupował ktoś z kolegów w tym sklepie ?I czy menu w tym Garmin ECHOMAP 92sv, jet Polskie? Edytowane 5 Października 2022 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 W opisie są wymienione języki urządzenia w tym język Polski. A wysyłka to kilka dni. Pewny sklep bez wtopy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 W opisie są wymienione języki urządzenia w tym język Polski.A wysyłka to kilka dni. Pewny sklep bez wtopyOK, nie mogę coś znaleźć, A czy jakieś cło ecetera nie doliczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 OK, nie mogę coś znaleźć, A czy jakieś cło ecetera nie doliczą ? Nie doliczą, to sklep w UE.Ceny na stronie są podane bez ich VAT (jest doliczany w koszyku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Nie doliczą, to sklep w UE.Ceny na stronie są podane bez ich VAT (jest doliczany w koszyku).OK, dzięki - zastanawiam się nad zakupem, a jeszcze nic tak poza PL nie zamawiałem i stąd obawy o przesyłka , termin i td Edytowane 5 Października 2022 przez didiunik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi