Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam kolegów, mam pytanie dotyczące parowania i obsługi urządzenia echomap plus 72sv+ przetwornik GT52HW-TM. Właściwie to szukam osoby, która w praktyce nauczy mnie obsługi i sparuje urządzenie z telefonem- nie myślę o starcie czasu szkoleniowca, ponieważ jestem skłonny zapłacić za poświęcony czas tej osoby... Jakby ktoś dobrze ogarniał lub mógłby polecić kogoś na priv byłbym wdzięczny. W korespondencji prywatnej możemy się umówić i wymienić nr telefonu. Zapomniałem dodać że chodzi mi o kogoś z okolic mazowsza, Warszawy.... Pozdrawiam Tomek

• 0

Mam Garmin ECHOMAP Plus 92sv z przetwornikiem GT52. Pytanie chyba najlepiej do Macieja; jaki przetwornik Garmina poleciłbyś na dzień dzisiejszy zdecydowanie poprawiający rozdzielczość i widoczność szczegółów?

Używam też Lowrance Elite9 FS ale raczej do map. Ogólnie raczej preferuję Garmina do skanowania ze względu na lepszy widok i rozdzielczość. 

• 0

Tak, to lepszy wybór, bo nawet jakbyś podpiął GT40 mający lepsze parametry wiązek SV/CV- to echomapowi brakuje zwyczajnie rozdzielczośći, by dać jakość. Co mogę podpowiedzieć- utwórz kombinację 2d i sv tak, by 1/3 na 2d a reszta na SV , obserwuj kiedy pogorszy się jakość boczneg, następuje wtedy przeskalowanie i pogorszenie jakości sv

• Like 1

• 0

mega khz nie będzie w zwykłym 92sv, musi być uhd. Poza tym szkoda tego przetwornika w akurat takim ekranie. Ziarno straszy po oczach. Brakuje pixeli. miałem UHD mam gt56 ale z gpsmapem923 i albo on, albo ultra do tego przetwornika- inaczej nie wykorzystasz jego jakości a tylko kasy przepalisz. 

• 0

Czy posiada ktoś z kolegów garmina echomap sv92 z przetwornikiem GT56???

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Możliwe że któryś z kolegów jest posiadaczem tych dwóch elementów równocześnie ale one raczej nie chcą współpracować   :( . Do GT56 potrzebne jest UHD. Maciej to napisał.

• 0

Maćku takie pytanie jak już wątek jest przy przetwornikach :

Ciułam na ultrę 102 i czy lepiej będzie kupić ją z gt56 czy bez i podpiąć dotychczasowy gt40 . Biorąc pod uwagę późniejszą sprzedaż gt40 różnica w cenie wyszła by jakieś 1500 złociszy .

Warto dołożyć ?

• 0

Maćku takie pytanie jak już wątek jest przy przetwornikach :

Ciułam na ultrę 102 i czy lepiej będzie kupić ją z gt56 czy bez i podpiąć dotychczasowy gt40 . Biorąc pod uwagę późniejszą sprzedaż gt40 różnica w cenie wyszła by jakieś 1500 złociszy .

Warto dołożyć ?

Robiłem niedawno na fb porównanie przetworników i gt56 ma węższe wiązki skanujące=lepsza detalizacja na bocznym, wymaga jednak więcej niż 480 pxl w pionie, by ładnie te detale pokazać. Ja nie mam gt40by porównać z 56 1:1, ale nowsze jest zawsze lepsze i nie ma co ukrywać. 

• 0

Robiłem niedawno na fb porównanie przetworników i gt56 ma węższe wiązki skanujące=lepsza detalizacja na bocznym, wymaga jednak więcej niż 480 pxl w pionie, by ładnie te detale pokazać. Ja nie mam gt40by porównać z 56 1:1, ale nowsze jest zawsze lepsze i nie ma co ukrywać.

Dzięki .

Jak dociułam to się zgłoszę na szkolenie ???? ale to na pewno w 2023 …

• 0

A jak z wysyłka jak długo idzie do Polski- kupował ktoś z kolegów w tym sklepie ?

I czy menu w tym Garmin ECHOMAP 92sv, jet Polskie?

Edytowane przez didiunik