dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Marcin1991 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Możesz smialo zamawiać bez problemu. Bardzo ogarnięty sklep, i wysyłka jest w mig. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Możesz smialo zamawiać bez problemu.Bardzo ogarnięty sklep, i wysyłka jest w mig.Dzięki, jeszcze muszę ogarnąć płatność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Robiłem niedawno na fb porównanie przetworników i gt56 ma węższe wiązki skanujące=lepsza detalizacja na bocznym, wymaga jednak więcej niż 480 pxl w pionie, by ładnie te detale pokazać. Ja nie mam gt40by porównać z 56 1:1, ale nowsze jest zawsze lepsze i nie ma co ukrywać. Wszytko fajnie tylko weźcie pod uwagę że GT40 jest mocniejszy (1500 W) i ma szeroką wiązkę (77 kHZ) . Jak dla mnie jest to niezbędne w głębokim trollu. W sumie nie wiem dlaczego tylko Garmin w przeciwieństwie do innych producentów daje w standardzie przetwornik o tak wąskim widzeniu w 2D. Człowiek przepływa na wodzie 20-30 metrów i nie widzi ryb kilka metrów w bok od łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Wszytko fajnie tylko weźcie pod uwagę że GT40 jest mocniejszy (1500 W) i ma szeroką wiązkę (77 kHZ) . Jak dla mnie jest to niezbędne w głębokim trollu. W sumie nie wiem dlaczego tylko Garmin w przeciwieństwie do innych producentów daje w standardzie przetwornik o tak wąskim widzeniu w 2D. Człowiek przepływa na wodzie 20-30 metrów i nie widzi ryb kilka metrów w bok od łodzi.Andrzej, czas szerokich wiązek w sonarze tradycyjnym minął, jedynie Navico trzyma sie uparcie 60 stopni w 83khz. Do szukania ryb szerzej masz sonar boczny, który powie ci jak daleko od łodzi jest ryba, z której strony. Głębokość także da się z grubsza określić. Edytowane 5 Października 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Andrzej, czas szerokich wiązek w sonarze tradycyjnym minął, jedynie Navico trzyma sie uparcie 60 stopni w 83khz. Do szukania ryb szerzej masz sonar boczny, który powie ci jak daleko od łodzi jest ryba, z której strony. Głębokość także da się z grubsza określić.Piszesz że minął a ja się z tym nie zgodzę, nie ma to jak banan na ekranie A tak poważnie , przykłady pierwsze z brzegu wraz ze standardowymi przetwornikami: Lowrance HDS z Active Imaging 3 in 1 - 83/200Humminbird Helix 7 Chirp przetwornik XNT 9 HW SI 83/200 (75-155/130-250 kHz) Solix 10 Przetwornik XM 14 HW MSI T50/83/200/455/800 kHz & 1.2 MHz A nasz Garmin z GT56 co na to???150-240 kHz. I co? Minął czy nie minął?Tylko Garmin w standardzie sprzedaje echo z przetwornikiem o tak małym kącie widzenia. Jak dla mnie to strzał w stopę bo czyż nie lepiej mieć wybór pomiędzy szerokim i wąskim niż pomiędzy wąskim a węższym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 (edytowane) Piszesz że minął a ja się z tym nie zgodzę, nie ma to jak banan na ekranie A tak poważnie , przykłady pierwsze z brzegu wraz ze standardowymi przetwornikami: Lowrance HDS z Active Imaging 3 in 1 - 83/200Humminbird Helix 7 Chirp przetwornik XNT 9 HW SI 83/200 (75-155/130-250 kHz) Solix 10 Przetwornik XM 14 HW MSI T50/83/200/455/800 kHz & 1.2 MHz A nasz Garmin z GT56 co na to???150-240 kHz. I co? Minął czy nie minął?Tylko Garmin w standardzie sprzedaje echo z przetwornikiem o tak małym kącie widzenia. Jak dla mnie to strzał w stopę bo czyż nie lepiej mieć wybór pomiędzy szerokim i wąskim niż pomiędzy wąskim a węższym?Poczytaj specki przetworników dokładnie a nie wklejaj możliwości obsługi ech@ solix. Znajdź w stockowym MSI+ 50 i 83 khz- wyślę flaszkę. Serio.Helix 7w tym modelu ma podstawowy przetwornik dwuzakresowy, natomiast przetworniki combo mega/MSI + mają inne khz i inne piezo elementy sonaru 2d. Airmar im to robi. Odnośnie Navico - napisałem to samo.Raymarine ma 20stopni w podstawowych modelach xdcr comboNie sądzisz chyba, że Garmin nie zna się na rzeczy w materii przetworników??Ich ostatnie wypusty są na wąsko, gt40 wycofany z produkcji. To co zostało szerokiego zasięgu w stocku na rynku to hook z Tripleshot , to shallow water przetwornik i nie ma co sie temu dziwić . Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Października 2022 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Czyli sprzedawcy piszą bzdury w ofertach.A Lowrance i ich popularny przetwornik Active 3 in 1? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 5 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2022 Czyli sprzedawcy piszą bzdury w ofertach.A Lowrance i ich popularny przetwornik Active 3 in 1? Andrzej, czas szerokich wiązek w sonarze tradycyjnym minął, jedynie Navico trzyma sie uparcie 60 stopni w 83khz. Do szukania ryb szerzej masz sonar boczny, który powie ci jak daleko od łodzi jest ryba, z której strony. Głębokość także da się z grubsza określić.Navico to właściciel Lowrance , Simrad i kilka innych brandów mało znanych jeszcze. Bardzo często są umieszczane błędne opisy, bo kto ma czas, by zrobić to rzetelnie? ctrl+c, translator i jechane z koksem. Ja w tym nie mam interesu, by prostować takie niedoróbki zupełnie. Komu zależy- ten się przykłada do opisówki. Niedawno jeden fejsbukowicz przekonywał mnie zawzięcie, że striker ma ekran dotykowy, screeny załączał translacji...... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pitpno Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 (edytowane) Panowie jaki ploter wybrać pod lvs 34, fajnie byłoby mieć opcje w przyszłości założenia drugiego ekranu:gpsmap 923ultra 103xsv,1023a może warto dołożyć do 8410? Edytowane 9 Października 2022 przez Pitpno 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 923, bo zepniesz go z innymi gpsmapami, by współdzielić obraz dowolny jako sieć urządzeń morskich Garmina. Jak pójdziesz w Ultrę- to wtedy tylko ultra dodatkowo lub słabszy echomap 92 uhd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pitpno Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Dzięki za odpowiedź, a gdybym jednak potrzebował 12 cali to wtedy 1222 da radę, czy zdecydowanie lepiej 1223? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 9 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2022 Jak tylko LVS to dowolny, chociaż może by się przydałoa obsługa GT56. Ale jak patrzysz na możliwość dzielenia ekranu, to zwróć uwagę, że jednak dwie ultry są sporo tańsze niż dwa gpsmapy. 8410 to się robi kosmos cenowy, a w LVS jak wieść gminna niesie za bardzo różnicy nie zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Dzięki za odpowiedź, a gdybym jednak potrzebował 12 cali to wtedy 1222 da radę, czy zdecydowanie lepiej 1223? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Kolega zabrał mnie na ryby z Panoptixem i ekranem 12’Doszedł do wniosku że lepszym rozwiązaniem są dwie echomapy nawet uhd, na jednej obraz na żywo a na drugiej mapa, taniej i większy obraz.Porównanie z tradycyjnym w Elite Ti 9’ Edytowane 10 Października 2022 przez Radbraw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 Też byłem na tej łodzi i zostałem zarażony .Dużo zobaczyłem i miło spędziłem czas.Ryby nie dopisały ale towarzystwo super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Radbraw Opublikowano 10 Października 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2022 (edytowane) Drogi Nurku obyśmy się często widywali w takich Garminowskich okolicznościach Edytowane 10 Października 2022 przez Radbraw 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Panowie podpowie ktoś dlaczego po aktualizacji GPSmap 723 xsv do Software Version 29.20 nie jest dostępna symulacja w trybie SideVu ,Tradycyjny ,ClearVu pozostałe które są obsługiwane przez przetwornik lvs 32 są tak jak były przed aktualizacją .Wyświetla się taki komunikat dodam że kolejna aktualizacja nic nie zmienia .Jeżeli ktoś może podpowiedzieć o co biega to będę wdzięczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Panowie podpowie ktoś dlaczego po aktualizacji GPSmap 723 xsv do Software Version 29.20 nie jest dostępna symulacja w trybie SideVu ,Tradycyjny ,ClearVu pozostałe które są obsługiwane przez przetwornik lvs 32 są tak jak były przed aktualizacją .Wyświetla się taki komunikat VideoCapture_20221210-233238.jpg dodam że kolejna aktualizacja nic nie zmienia .Jeżeli ktoś może podpowiedzieć o co biega to będę wdzięczny .w paczce oprogramowania zabrakło plików symulacyjnych do sonaru tradycyjnego i trzeba je pobrać i aktualizując- wgrać do urządzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 w paczce oprogramowania zabrakło plików symulacyjnych do sonaru tradycyjnego i trzeba je pobrać i aktualizując- wgrać do urządzenia. Cześć a wiesz może z kąt to pobrać ? Jakiś link można prosić z góry dziękuję . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sailfish Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 R.K. Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Problem rozwiązany ,dziękuję i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 11 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2022 Ciekawe SKĄD kolega pobrałTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 K-Pon Opublikowano 16 Grudnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2022 Panowie pomocy, mam Echomap UHD 92SV, kupę czasu nie aktualizowany, podczas aktualizacji (przez ActiveCaptain i tradycyjnie zgrywając na kartę MicroSD) wywala błąd (podczas sprawdzania aktualizacji ??? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 11 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2023 (edytowane) Nowe Echomapy UHD 2 '9 cali: Nowe Echomapy UHD2 od Garmina.W maju odbyła się cicha premiera małych ekranów odświeżonej serii Echomap, obecnie pokazali 6, 7 i 9 cali UHD i okazuje się, że nowa 9tka zapowiada się bardzo dobrze- został rozwiązany największy problem tego rozmiaru w echomapach, czyli niska rozdzielczość. Było 800na 400(480), będzie 1024x600 czyli jest progres. Kolejna ciekawostka to komunikacja bezprzewodowa pomiędzy ekranami UHD2 z przesyłaniem obrazu sonarowego( bez livescope). Procesor ma mieć zwiększoną wydajność.Ciekawe, czy Ultry będą też odświeżone. Obecne wyprzedaże na zachodzie i północy sugerują, że tak będzie. A tutaj link do produktu. https://www.garmin.com/pl-PL/p/796274/pn/010-02687-00 Edytowane 11 Stycznia 2023 przez Maciej_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 12 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2023 Nowe Echomapy UHD 2 '9 cali: Nowe Echomapy UHD2 od Garmina.W maju odbyła się cicha premiera małych ekranów odświeżonej serii Echomap, obecnie pokazali 6, 7 i 9 cali UHD i okazuje się, że nowa 9tka zapowiada się bardzo dobrze- został rozwiązany największy problem tego rozmiaru w echomapach, czyli niska rozdzielczość. Było 800na 400(480), będzie 1024x600 czyli jest progres. Kolejna ciekawostka to komunikacja bezprzewodowa pomiędzy ekranami UHD2 z przesyłaniem obrazu sonarowego( bez livescope). Procesor ma mieć zwiększoną wydajność.Ciekawe, czy Ultry będą też odświeżone. Obecne wyprzedaże na zachodzie i północy sugerują, że tak będzie. A tutaj link do produktu. https://www.garmin.com/pl-PL/p/796274/pn/010-02687-00 Czas odświeżyć mojego plusa. Czy przetwornik GT-40 da się podpiąć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi