Skocz do zawartości
  • 0

Echosondy Garmin echoMAP 71/72/73/91/92 SV/ UHD2

dziubas123

Pytanie

Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv :)

cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a  i lowrenc-a

bo np. od 998 jest sporo tańsza :clappinghands:

jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu

ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)

i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Coś wchodzi nowego że wszędzie taka wyprzedaż Ultry ?

Weszło. UHD2 , Ultra 2- generalnie mocniejsze flaki, 9 cali ma 600pxl=poziom helixa w tej kwestii, a ciekawostką jest przesyłanie obrazowania prócz livesope- pomiędzy uhd2. Czyli masz bezprzewodową sieć urządzeń. 

• Like 1

• 0

Czy zatem nie lepiej wziąć UHD2 niż Ultra 1 ? 

UHD2 ma mocniejsze flaki, dystrybutor obiecał mi podesłać do pokazania i omówienia 9tkę, jak to się stanie- wpadnie materiał na kanał sonary i mapy, będę wiedział więcej. Czy brać ultrę zamiennie? To zależy. Mała łódka/ponton- 10 cali to sporo i praktycznie nie ma na to covera. 9tka jest bardziej poręczna. Natomiast generalna zasada- większy ekran jest wygodniejszy dla oczu przy podziale na okna-funkcje. 

Edytowane przez Maciej_K
  • Like 1

• 0

Nie wierzę za bardzo w opowieści, że Ultra ma słabsze CPU niż UHD2, bo chociażby sama w sobie może obsługiwać LVS12, który trochę tego CPU potrzebuje, a UHD2 tego nie potrafi. To jest model pomiędzy GPSMAP i Echomap. Jeżeli Ultra zniknie, to podział będzie bardziej wyraźny. No chyba że pokaże się Ultra II :) . Fajnie by było postawić jedną przy drugiej i zobaczyć jak reagują, jak scrolują mapy itp. 

• 0

Maciek obiecał kiedyś przetestować Ultrę i porównać z Gpsmap.

Obiecał, ale mój kompan co kupił UHD106 zapomniał o mnie. Sam nie przeskoczę bariery sprzętowej. Nie stać mnie na kupno ekranów do testowania. Mam nadal gpsmap932 i jeśli pojawi się okazja- skonfrontuę z Ultrą 10tką. 

• Like 1

• 0

Hej czy przy panoptixie z lvs34 jest jakaś znacząca różnica w obrazowaniu szczegółów między np echomap 92sv UHD (chyba najtańsza opcja do lvs34) a innymi ploterami?

Jaki jest najlepszy ploter pod ten system?

Nie ma różnic wielkich poza wielkością i nieco kolorami/matrycą- które są inne/lepsze w GPSmap. 

• Like 1

• 0

Garmin ECHOMAP Ultra 122sv, nie mam opcji perspektywy, dostępny jest tylko panoptix i livescope ( w trybie symulacji jest), wszystkie aktualizacje zrobione razem z gls10, ocb?

przekręcić przetwornik lvs na płasko i zobaczyć wtedy w menu instalacja-orientacja

• Like 1

• 0

Witam, panowie. 
Mam problem, kupilem używke uhd 92sv i teraz ciagle jest tam zalogowany stary użytkownik przez co lacze sie z aplikacja active captain jako gosc, nie moge pobrac map z quickdrow ani nic zrobic. Jak ten stary użytkownik moze sie wylogowac z tego plotera, badz czy ja moge to zrobic? szukalem tutoriali na YT ale nic nie moge znalezc...

• 0

Tu chyba chodzi o przypisanie urządzenia do konta na Garmin Connect. Do puki jest powiązane z innym użytkownikiem może być problem. Można zapytać się supportu co z tym można jeszcze zrobić.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka