dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Coś wchodzi nowego że wszędzie taka wyprzedaż Ultry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 24 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2023 Coś wchodzi nowego że wszędzie taka wyprzedaż Ultry ?Weszło. UHD2 , Ultra 2- generalnie mocniejsze flaki, 9 cali ma 600pxl=poziom helixa w tej kwestii, a ciekawostką jest przesyłanie obrazowania prócz livesope- pomiędzy uhd2. Czyli masz bezprzewodową sieć urządzeń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kistian Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 Czy zatem nie lepiej wziąć UHD2 niż Ultra 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 25 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2023 (edytowane) Czy zatem nie lepiej wziąć UHD2 niż Ultra 1 ? UHD2 ma mocniejsze flaki, dystrybutor obiecał mi podesłać do pokazania i omówienia 9tkę, jak to się stanie- wpadnie materiał na kanał sonary i mapy, będę wiedział więcej. Czy brać ultrę zamiennie? To zależy. Mała łódka/ponton- 10 cali to sporo i praktycznie nie ma na to covera. 9tka jest bardziej poręczna. Natomiast generalna zasada- większy ekran jest wygodniejszy dla oczu przy podziale na okna-funkcje. Edytowane 25 Marca 2023 przez Maciej_K 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mickeN Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Wstawi ktoś zdjęcie jak poprawnie powinny być naklejone "gumki" na osłonę wyświetlacza ( od strony wewnętrznej ) do ultry ? Nie idzie ich w żaden sposób ładnie dopasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2023 Nie wierzę za bardzo w opowieści, że Ultra ma słabsze CPU niż UHD2, bo chociażby sama w sobie może obsługiwać LVS12, który trochę tego CPU potrzebuje, a UHD2 tego nie potrafi. To jest model pomiędzy GPSMAP i Echomap. Jeżeli Ultra zniknie, to podział będzie bardziej wyraźny. No chyba że pokaże się Ultra II . Fajnie by było postawić jedną przy drugiej i zobaczyć jak reagują, jak scrolują mapy itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Obiecano mi , że będzie do pokazania i testowania UHD2 w 9 calach ale sprawa ucichła - nie wiem jak wygląda dostępność u nas tego sprzętu, może po prostu go jeszcze nie ma dla dealerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Intro Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Maciek obiecał kiedyś przetestować Ultrę i porównać z Gpsmap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 30 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2023 Maciek obiecał kiedyś przetestować Ultrę i porównać z Gpsmap.Obiecał, ale mój kompan co kupił UHD106 zapomniał o mnie. Sam nie przeskoczę bariery sprzętowej. Nie stać mnie na kupno ekranów do testowania. Mam nadal gpsmap932 i jeśli pojawi się okazja- skonfrontuę z Ultrą 10tką. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajzer Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Hej czy przy panoptixie z lvs34 jest jakaś znacząca różnica w obrazowaniu szczegółów między np echomap 92sv UHD (chyba najtańsza opcja do lvs34) a innymi ploterami?Jaki jest najlepszy ploter pod ten system? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 IntruZ9 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Nie ma znaczącej różnicy,nie ma żadnej różnicy bo obraz generuje gls,a nie rozdzielczość ekranu,najlepiej jak w każdym przypadku wziąć największy ekran, na tyle na ile pozwala budżet 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2023 Hej czy przy panoptixie z lvs34 jest jakaś znacząca różnica w obrazowaniu szczegółów między np echomap 92sv UHD (chyba najtańsza opcja do lvs34) a innymi ploterami?Jaki jest najlepszy ploter pod ten system?Nie ma różnic wielkich poza wielkością i nieco kolorami/matrycą- które są inne/lepsze w GPSmap. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafal_LBN Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Garmin ECHOMAP Ultra 122sv, nie mam opcji perspektywy, dostępny jest tylko panoptix i livescope ( w trybie symulacji jest), wszystkie aktualizacje zrobione razem z gls10, ocb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 21 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2023 Garmin ECHOMAP Ultra 122sv, nie mam opcji perspektywy, dostępny jest tylko panoptix i livescope ( w trybie symulacji jest), wszystkie aktualizacje zrobione razem z gls10, ocb?przekręcić przetwornik lvs na płasko i zobaczyć wtedy w menu instalacja-orientacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Witam, panowie. Mam problem, kupilem używke uhd 92sv i teraz ciagle jest tam zalogowany stary użytkownik przez co lacze sie z aplikacja active captain jako gosc, nie moge pobrac map z quickdrow ani nic zrobic. Jak ten stary użytkownik moze sie wylogowac z tego plotera, badz czy ja moge to zrobic? szukalem tutoriali na YT ale nic nie moge znalezc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Najprościej skontaktuj się z byłym właścicielem i poproś żeby usunął urządzenie ze swojego aplikacji. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 A ustawienia fabryczne nie pomogą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 GregorS Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Tu chyba chodzi o przypisanie urządzenia do konta na Garmin Connect. Do puki jest powiązane z innym użytkownikiem może być problem. Można zapytać się supportu co z tym można jeszcze zrobić. Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jakub.chrobak.3 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 Najlepiej jest zrobić te dwie czynności. Usunąć urządzenie z konta Garmin u poprzedniego użytkownika i dodatkowe przywrócić ustawienia fabryczne. Warto też stworzyć swoje konto na Garminie i dodać tam echo. Wysłane z mojego Redmi Note 8T przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Pat92 Opublikowano 26 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2023 poradziłem sobie, infolinia pomogła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Carloss Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Witam.Podpowiedzcie proszę, bo mam dylemat. Garmin Echomap ultra 102sv z GT56UHD czy UHD2 95svz z tym samym przetwornikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2024 Witam.Podpowiedzcie proszę, bo mam dylemat. Garmin Echomap ultra 102sv z GT56UHD czy UHD2 95svz z tym samym przetwornikiem.Ultra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gozdzio Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Witam użytkowników. Mam pytanko odnośnie uchwytu do perspektywy. Czy do lvs34 nada sie od lvs32? Bo na ali jest za grosze a 500zl za garminowki to ostra przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 1 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia Witam użytkowników. Mam pytanko odnośnie uchwytu do perspektywy. Czy do lvs34 nada sie od lvs32? Bo na ali jest za grosze a 500zl za garminowki to ostra przesada.34ka ma inne wymiary i pewnie te ramię chińskie będzie za krótkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 binio1111 Opublikowano 2 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia W otrzymanym Echomap Ultra 102sv mam wersję oprogramowania 24.20 . Czy to jest najnowsze oprogramowanie czy trzeba jakiejś aktualizacji? Patrzyłem na stronie Garmina ale jakoś na razie błądzę jak dziecko we mgle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
15 Maj
21
8 Lut
21
10 Mar
17
2 Lis
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
10 Mar 2016
17 odpowiedzi
2 Lis 2015
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi