dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Siemanko kolega Andrzej był już na wodzie z nowym softem w echu czy jeszcze nie ..jak tak to napisz prosze czy są jakieś róznice w obrazowaniu DI ,,pozdrawiam .Nie byłem. Dopiero pewnie w Szwecji za tydzień.Nie sadzę abym zauważył różnice w obrazowaniu. Musiałbym mieć dwa echa obok siebie w tym samym czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 26 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2017 Własnie o tym pomyślałem , aby porównać musialy by być dwa echa na łodzi w tym samym czasie,,pozdrawiam i życze wielu szczupakow w Szwecji .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Panowie, w jakim programie można na komputerze odczytać mapy zrobione w quickdraw i zapisy sonaru oraz czy zapis sonaru można otworzyć na sondzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Z tego co wiem to nie odczytasz. Zapis sonaru obejrzysz w trybie symulacji ale zrzutów ekranu nie obejrzysz na echu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 A mapy zrobione w QD też się nie da?Ktoś tu wcześniej pisał o programie Garmin Homeport. Trochę to nielogiczne byłoby, gdyby nie można było sobie zrzucić na kompa zapisów sonaru czy zrobionych map... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Mieli wydać własny soft już na koniec 2015 i jaki widać nie dali rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 michcio Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Coś mi się wydaje, że procesowanie się z Navico przysporzyło na tyle problemów finansowych, że na razie nie możemy korzystać w pełni z naszych urządzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Panowie, czy Wam też Garmin wariuje na głębokości mniejszej niż 2 metry (szczególnie z zielskiem)?U mnie się zawiesza i nie odczytuje głębokości, no i robi się luka w QD...Coś w ustawieniach nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Jak wypływam z mariny przez zarośnięty por to mam sieczkę, Dopóki nie wyjdę na rzekę. Możesz spróbować ustawić stożek o mniejszej szerokości (200khz), ale jak bardzo mocno zarośnięte, to opływaj na jesieni. Na pocieszenie - Lowrance też tak ma, przynajmniej te modele co miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 HB też tak ma Pingi wieszają się na gęstym zielsku, podobnie jest z ławicą drobiazgu. Im płycej - tym gorzej.Jedyne co można, to skorygować je przez programy, niestety Garminy nie mają własnego softu edycyjnego, także lipton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Aha... jestem w takim razie spokojniejszy , choć w Humminbirdzie nie miałem tego problemu i jedyne co, to czasem zawieszał się przy ogromnej ilości drobnicy...I jeszcze jedno, macie jakieś doświadczenia co do kolorów ekranu, czy przy którymś są lepsze odczyty czy wsio radno?I jeszcze coś takiego jak "szum powierzchni wody" (nie pamiętam dokładnie), po co to w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Przy powierchni masz algi, glony, bąbelki powietrza od falowania. To wszystko zakłóca obraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Aha... jestem w takim razie spokojniejszy , choć w Humminbirdzie nie miałem tego problemu i jedyne co, to czasem zawieszał się przy ogromnej ilości drobnicy...I jeszcze jedno, macie jakieś doświadczenia co do kolorów ekranu, czy przy którymś są lepsze odczyty czy wsio radno?I jeszcze coś takiego jak "szum powierzchni wody" (nie pamiętam dokładnie), po co to w ogóle?To nie tak, że echo klęka, ale zafałszowana jest głębokość.Odnośnie odczytów to w domu w sofcie x czy y najwyraźniej widzę w skali szarości. Na wodzie to też zależy od warunków oświetlenia.Także nie ma reguł na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Garmin ma z tym problem nawet w przejrzystej wodzie, bez zielska. Opisywałem to wcześniej. Poniżej 2 metrów loteria - zadziała albo nie. Poprzednio miałem Lowrance'a - efekt ten sam. Nie znalazłem rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Garmin ma z tym problem nawet w przejrzystej wodzie, bez zielska. Opisywałem to wcześniej. Poniżej 2 metrów loteria - zadziała albo nie. Poprzednio miałem Lowrance'a - efekt ten sam. Nie znalazłem rozwiązania. Dziwne, bo pływałem po wodzie metrowej i bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Z moich obserwacji wynika że problem pojawia się na małych głębokościach ale tylko z twardym dnem, muliste płycizny -problemu brak ! Wysłane z mojego LUNA_II przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 oo..na "miękkim" nie sprawdzałem. DziękiMoże ktoś z szanownych kolegów podpowiedziałby jak odtworzyć zapisany obraz sonaru, bo ni cholery nie mogę tego zrobić. Jak już wchodzę w dany plik ( w demo oczywiście) to pojawia mi się tylko edytuj lub usuń i to wszystko.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 No ja nie potwierdzam. Na Wiśle piasek/żwirek nie robi różnicy, chociaż jak jest tak 50-70cm to widzę czasami na echu piach podrywany przez śrubę - pojawia się plama na ekranie. Ale powyżej metra problem nie występuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 oo..na "miękkim" nie sprawdzałem. DziękiMoże ktoś z szanownych kolegów podpowiedziałby jak odtworzyć zapisany obraz sonaru, bo ni cholery nie mogę tego zrobić. Jak już wchodzę w dany plik ( w demo oczywiście) to pojawia mi się tylko edytuj lub usuń i to wszystko.. podpowiedziałby ktoś..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 9 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2017 Pytanko TVG macie właczone na wodzie od 1 do 9 m czy tą funkcje właczac dopiero na dużej głebokosci, poza tym czy właczacie filtr zakłócen, echo garmin 91 sv poza tym jak rozpoznajecie na tradycyjnym sonarze czy dno jest twarde czy miekkie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciejb Opublikowano 12 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam Kolegów i Koleżanki.Kupiłem echosonde Garmina echomap73sv jest to wersja na rynek Amerynański, mam problem z opanowaniem funkcji tego urządzenia instruckja jest bardzo nie jasna. W związku z tym czy jest osoba, która byłaby mi w stanie pomóc? Chodzi mi głównie o funkcje tworzenia map oraz zapisywania na nich miejsc.Pozdrawiam, Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 Witam Kolegów i Koleżanki. Kupiłem echosonde Garmina echomap73sv jest to wersja na rynek Amerynański, mam problem z opanowaniem funkcji tego urządzenia instruckja jest bardzo nie jasna. W związku z tym czy jest osoba, która byłaby mi w stanie pomóc? Chodzi mi głównie o funkcje tworzenia map oraz zapisywania na nich miejsc. Pozdrawiam, Maciek. Wchodzisz w "mapa nawigacyjna", wciskasz "menu" potem "Quickdraw" i "uruchom zapis". Pływasz, a mapa się robi...Jeśli chcesz zaznaczyć punkt po prostu wciskasz przycisk "mark". W ten sposób tworzysz waypointa, którego możesz edytować i opisać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 (...) Jeśli chcesz zaznaczyć punkt po prostu wciskasz przycisk "mark". W ten sposób tworzysz waypointa, którego możesz edytować i opisać.A jak sobie radzicie z opisywanie Waypointów? Garmin nie pozwala chyba stworzyć dwóch punktów o tej samej nazwie. Na kilku jeziorach mam pooznaczane górki. Zabawa z kolejnymi numerami, które się nie powtarzają) jest kłopotliwa. Macie jakiś patent na to? Pod tym względem Lowrance był bardziej elastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 all6111 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Możesz dodawać synbole do nazw albo poprostu je mumeruj np górka 1 górka 2 chyba zaden gps nie ma tak by nazwa byla taka sama pomimo że wspołrzedne sa inne pozdrawiam .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Podpowiedzcie proszę czym różnią się przetworniki GT-30 i GT-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi