dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 15 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) Panowie, szukam mapy topo na Niemcy do Garmina 72sv chirp. Najbardziej zalezy mi na bundeslandzie Sachsen czyli Saksonia. Ma ktos taki odpowiednik jak TOPO_Poland_Light_v2 ??? Dzieki z gory! Edytowane 15 Lipca 2017 przez fefko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 20 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 wczoraj i dziś wyświetlił się komunikat po 2-3 razy - "przetwornik został odłączony" i echo przełączyło się z sonaru do głównego menu. Echo nawet nie było dotykane. Po ponownym "wejściu" w sonar działało bez problemu.Dziś po wpłynięciu w roślinność podwodna musiałem podnieść czujnik i po ponownym zanurzeniu wyświetlił się znowu komunika, że przetwornik został odłączony i dodatkowo po wejściu w KOMBINACJE nie było żadnych moich ostawień - dopiero po odłączeniu zasilania i ponownym włączeniu wszystko wróciło do normy.Echo to Echomap 72 SV + GT-40, około dwóch tygodni temu echo zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.Czy ktoś miał podobny komunikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Sprawdziłbym połączenie przetwornika z podstawką. Masz zestaw przenośny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 21 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 zestaw jest przenośny. O tym samym pomyślałem - sprawdzałem i jest ok. Komunikaty te pojawiały się po jakimś czasie pływania, gdy echo, jak również przetwornik (tak było pierwszego dnia) nie było nawet dotykane. Wieczorem wyjmę z covera echo i sprawdzę jeszcze raz całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Mam prośbę . Może ktoś zerknąć albo sobie przypomnieć jak wejść w ręczne (procentowe ) ustawienie czułości ? Wiedziałem , zapomniałem nie mogę wejść jestem na wodzie A uklei tyle ze echo wariuje . Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 W widoku sonaru wciśnij menu, wyświetlą ci się opcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Znalazłem Mam jeszcze pytanko : ustawienie procentowe jest tylko na klasycznym sonarze. A co z resztą ? tam widzę tylko poziom zakłóceń niski/średni /wysoki . Jak zmniejszyć czułość na pozostałych dwóch ? miliony uklejek mocno zanieczyszczają obraz.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 25 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 menu - wybierasz dla którego widoku - kontrast (ustawiasz procentowo lub domyślnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Który przetwornik GT-40 czy GT52HW-TM do echo 92SV ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prime Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 GT-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 canibals Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 WitamZakupiłem echoMAP CHIRP 92sv z przetwornikiem gt52hw-tm czy ktoś by pomógł we wstępnej konfiguracji tego echa? (co włączyć czego nie itp)głównie będę uganiał się za sandaczami ale też będę chciał sumy połowić (czy przetwornik może zostać czy do wymiany na inny ,model ? jaki ?)Jakim akumulatorem zasilić echo obecnie używam akumulatora którym napędzam ponton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maxer Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 A czemu GT 40 jest lepszy jakieś konkrety ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) A czemu GT 40 jest lepszy jakieś konkrety ?Mocniejszy i można wybrać między szerokim a wąskim stożkiem. W GT52 masz tylko wąski.Miałem GT-40 później GT-52 który to natychmiast wymieniłem na GT-40. Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez godski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Powiedzcie czy udaje się Wam robić kopię zapasową karty pamięci z mapami? Nie mogę jej skopiować, ciągle wyskakuje jakiś błąd itd.Chcę zrobić kopię aby podczas uszkodzenia karty czy jakiegoś podobnego zdarzenia ocalały mapy które utworzyłem.Jeśli wiecie jak to zrobić to proszę o instrukcję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Dobry czytnik i wszystko się kopiuje bez problemu, robiłem to juz wielokrotnie.Uwaga na marnej jakości czytniki bo można uszkodzić kartę i dane znikną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Godski ma rację odnosnie czytników... sam przerobilem naście i kilka razy dane trafiło.. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fefko Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 A ktore pliki dokladnie trzeba zabezpieczyc jesli chodzi wlasnie o potworzone mapki przez QUICKDRAW'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Katalog Quickdraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Katalog Quickdraw.Mozna jakos na komputerze ogladac sobie utworzoną mape batymetryczna ?? Wysłane z mojego QUANTUM_1010N przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Nie da rady. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 (edytowane) Da radę. Wrzuć logi na Quickdraw Community i będą na komputerze . Edytowane 28 Sierpnia 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 wczoraj i dziś wyświetlił się komunikat po 2-3 razy - "przetwornik został odłączony" i echo przełączyło się z sonaru do głównego menu. Echo nawet nie było dotykane. Po ponownym "wejściu" w sonar działało bez problemu.Dziś po wpłynięciu w roślinność podwodna musiałem podnieść czujnik i po ponownym zanurzeniu wyświetlił się znowu komunika, że przetwornik został odłączony i dodatkowo po wejściu w KOMBINACJE nie było żadnych moich ostawień - dopiero po odłączeniu zasilania i ponownym włączeniu wszystko wróciło do normy.Echo to Echomap 72 SV + GT-40, około dwóch tygodni temu echo zostało zaktualizowane do najnowszej wersji.Czy ktoś miał podobny komunikat.Miałem ten problem. Okazało się że kable się rozłączyły lub rozszczelniło wejście przy samym przetworniku. Na początku miałem jak Ty raz na jakiś czas. Później kilkanaście razy w ciągu dnia jak się źle ustawiło, dociągnąłem do końca sezonu i odesłałem do serwisu. Za tydzień miałem mowy przetwornik w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Da radę. Wrzuć logi na Quickdraw Community i będą na komputerze .tak dokładniej możesz rozpisać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zakładasz konto na Quickdraw Communit, wrzucasz plik z logami z karty poprzez "Udostępnij Izobaty" ) i po około godzinie mapka jest dostępna w Internecie. https://connect.garmin.com/pl-PL/start/quickdraw I przeglądasz tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Wrzuciłem i ja coś od siebie. Swoją drogą to dobra sprawa. Tylko gdzie to wrzucić na kartę co się pobierze żeby działało? Bo kombinuje i dojść nie mogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi