dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 karbusd Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Dziś dotarł dobry czytnik kart... Jestem zadowolony w 99% ponieważ skopiowało mi pliki z folderu Quickdraw prócz jednego.Komunikat wygląda tak: Określona nazwa pliku jest nieprawidłowa lub za długa. Nazwa pliku to: USBC░Ť▄. Plik ma pojemność 1,81 gb.Możliwe, że zapisało w ten sposób jakiś fragment utworzonej mapy?Tylko wtedy dlaczego jest zapisane w innym, stylu niż cała reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Paweł, tylko nie wszyscy chcą wrzucać. Z wiadomych powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mateos_74 Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Miałem ten problem. Okazało się że kable się rozłączyły lub rozszczelniło wejście przy samym przetworniku. Na początku miałem jak Ty raz na jakiś czas. Później kilkanaście razy w ciągu dnia jak się źle ustawiło, dociągnąłem do końca sezonu i odesłałem do serwisu. Za tydzień miałem mowy przetwornik w domu.W weekend byłem na Zegrzu i przez dwa dni tylko dwa razy pojawił się komunikat.Muszę zadzwonić do serwisu, bo dziś co parę minut ten sam komunikat - nie da się używać echa.Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 (edytowane) Paweł, tylko nie wszyscy chcą wrzucać. Z wiadomych powodów.Ja tam się nie boję. Wisła i tak co chwilę się zmienia, więc mapka jest i tak przybliżona. A po jesiennym przyborze będzie nieaktualna Edytowane 30 Sierpnia 2017 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 W weekend byłem na Zegrzu i przez dwa dni tylko dwa razy pojawił się komunikat.Muszę zadzwonić do serwisu, bo dziś co parę minut ten sam komunikat - nie da się używać echa.Dzięki za informacje. Sprawdź jeszcze czy rozłącza się przy poruszaniu kablami wchodzącymi do przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Zakładasz konto na Quickdraw Communit, wrzucasz plik z logami z karty poprzez "Udostępnij Izobaty" ) i po około godzinie mapka jest dostępna w Internecie. https://connect.garmin.com/pl-PL/start/quickdraw I przeglądasz tak: mapka.pngTo cieniowanie (białego) to zdj Garmina..?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Tak wygląda w Qickdraw Commumity. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kamson Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Tak wygląda w Qickdraw Commumity. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu TapatalkaRozumiem, że na sondzie normalnie (bez cieniowania).Nawiasem mówiąc mogliby więcej odcieni kolorów zrobić (szczególnie niebieskiego).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Na sondzie bez cieniowania. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Gdzie to wrzucić po ściągnięciu żeby działało na sondzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Czy ktoś z Was używa zestawu echoMAP 70dv wraz z Black Box (GCV 10) oraz przetwornikiem GT40-TM? Mam problem z konfiguracją, potrzebuję podpowiedzi... Z góry dziękuję,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Paweł, tylko nie wszyscy chcą wrzucać. Z wiadomych powodów. UDOSTĘPNIAJCIE MAPY NA QUICKDRAW COMMUNITY! Cześć, Twój post zmotywował mnie aby podzielić się batymetrią jaką mój Garmin wyrysował przez ostatnich parę miesięcy. Pływam głownie na Zegrzu, Narwi i Bugu, ale i jest tam tez kawałek Śniardw. Jestem na wodzie po parę ładnych godzin co najmniej raz w tygodniu wiec pokrycie okolic, które wymieniłem jest dosyć spore:). Znajdziecie tam bardzo dokładne mapy dołków na Zegrzu, dorzecze Bugu, okolice mostów i bezpieczne do pływania trasy. Mapy właśnie wrzuciłem, więc będą dostępne do ściągnięcia na stronie za jakiś czas. Chciałbym aby więcej z nas, posiadaczy Garmina dzieliło się mapami w QUICKDRAW COMMUNITY. Dziwię się, że tak nie jest, kupując nawigacje z sondą za parę ładnych $ na pewno każdy chciałby korzystać z dokładnych map, które umiliłby czas spędzony na wodzie i wędkowaniu. Garmin poza mapami jezior północnej polski np. w Blue Chart g2 vision VEU505S w cenie paruset EURO, nie oferuje alternatywy dla osób pływających na zbiornikach środkowej i południowej polski. Jeżeli chodzi o "chytrych" na udostępnianie map na QUICKDRAW COMMUNITY to uważam, że jest to trochę śmieszne, w szczególności jeżeli chodzi o duże zbiorniki wodne, które każdy zna i do których są zrobione mapy na inne urządzenia czy dostępne w wersjach papierowych, online i itp. W przypadku Zegrza i okolic sądzę, że udostępnianie nie zmniejszy to ilości ryb. Z drugiej strony na pewno da dużo satysfakcji wszystkim co posiadają Garmin-y, a ubolewają nad brakiem map. Jestem również pewien, że użytkownicy urządzeń Garmin są dosyć mała grupą, a do tego przeważnie pasjonatami wędkarstwa. Warto by się wspierać! Użytkownicy Lowrance czy innych kompatybilnych mogą zakupić dokładną mapę batymetryczną Zegrza (MAXI MAPA) na ich plottery za około 300 zł, w tym sam czasie każdy użytkownik Garmin musi pływać i rysować... Zróbmy razem fajne mapy na nasze Garmin-y, udostępniajmy! Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na temat udostępniania map na QUICK DRAW COMMUNITY, jakie są za i przeciw? Pozdrawiam,PM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Dziwię się, że tak nie jest, kupując nawigacje z sondą za parę ładnych $ na pewno każdy chciałby korzystać z dokładnych map, które umiliłby czas spędzony na wodzie i wędkowaniu. Garmin poza mapami jezior północnej polski np. w Blue Chart g2 vision VEU505S w cenie paruset EURO, nie oferuje alternatywy dla osób pływających na zbiornikach środkowej i południowej polski. Jeżeli chodzi o "chytrych" na udostępnianie map na QUICKDRAW COMMUNITY to uważam, że jest to trochę śmieszne, w szczególności jeżeli chodzi o duże zbiorniki wodne, które każdy zna i do których są zrobione mapy na inne urządzenia czy dostępne w wersjach papierowych, online i itp. W przypadku Zegrza i okolic sądzę, że udostępnianie nie zmniejszy to ilości ryb. Z drugiej strony na pewno da dużo satysfakcji wszystkim co posiadają Garmin-y, a ubolewają nad brakiem map. Jestem również pewien, że użytkownicy urządzeń Garmin są dosyć mała grupą, a do tego przeważnie pasjonatami wędkarstwa. Warto by się wspierać! Użytkownicy Lowrance czy innych kompatybilnych mogą zakupić dokładną mapę batymetryczną Zegrza (MAXI MAPA) na ich plottery za około 300 zł, w tym sam czasie każdy użytkownik Garmin musi pływać i rysować... Zróbmy razem fajne mapy na nasze Garmin-y, udostępniajmy! Jestem ciekawy jakie jest Wasze zdanie na temat udostępniania map na QUICK DRAW COMMUNITY, jakie są za i przeciw? Pozdrawiam,PMZgoda gdy chodzi o duże zbiorniki. Natomiast wielu z nas ma mniejsze mało uczęszczane wody i nie bardzo zależy im na rozpowszechnianiu wiedzy o nich.Chociaż i tak pewnie do tego dojdzie z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Zgoda gdy chodzi o duże zbiorniki. Natomiast wielu z nas ma mniejsze mało uczęszczane wody i nie bardzo zależy im na rozpowszechnianiu wiedzy o nich.Chociaż i tak pewnie do tego dojdzie z czasem. Może warto w takim razie mieć dodatkową kartę SD na wodne wędkarskie perełki i zachować je tylko dla siebie. A na oddzielną kartę używać na dużych i znanych zbiornikach jak Zegrze, żeby móc podzielić się na QUICK DRAW COMMUNITY. Wszyscy po troche przy zakupie urzadzen garmin "zrzucilismy" sie na technologie quickdraw community i super jakbyśby mogli z tej funkcjonalności korzystać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Moje mapy już są dostępne na QUICKDRAW COMMUNITY. Dzieki! już parę osób odezwało sie na PW o infomracje jak udostępnic mapy ze swoich urządzeń Może w niedługim czasie uda nam się zbudować pełną mapę Zegrza i innych popularnych zbiorników dla których użytkownicy innych nawigacji mają łatwy dostęp do gotowych map. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lucas Opublikowano 6 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Popieram, mapować i udostępniać, niech inni nam zazdroszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Czy ktoś z Was używa zestawu echoMAP 70dv wraz z Black Box (GCV 10) oraz przetwornikiem GT40-TM? Mam problem z konfiguracją, potrzebuję podpowiedzi...Mój post nie doczekał się odpowiedzi wiec uogólnię pytanie - czy ktoś z Was używa lub ma doświadczenie z Black Box (GCV 10)? Edytowane 14 Września 2017 przez Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 POGROMCA OKONI Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Witam to i ja udostepniam mazury od Rosia po Mamry gdzie pływałem 3 tyg i trochę Zegrza Pozdrawiam Maciek W sumie 17 MB Edytowane 23 Września 2017 przez POGROMCA OKONI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Swietnie, ja wlasnie dodalem wiecej Zegrza oraz kawalek Beldan na ktorych ostatnio plywalem. Ogladalem co dodales (POGROMCA OKONI) i wyglada to elegancko-DZIEKI! Widac ze coraz wiecej z nas dzieli sie mapami, a dzieki temu my wszyscy mozemy bardziej cieszyc sie z naszych Garminow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Wrzuciłem kawałek Wisły, ale sprzed przyboru, więc pewnie za tydzień aktualna nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 POGROMCA OKONI Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Swietnie, ja wlasnie dodalem wiecej Zegrza oraz kawalek Beldan na ktorych ostatnio plywalem. Ogladalem co dodales (POGROMCA OKONI) i wyglada to elegancko-DZIEKI! Widac ze coraz wiecej z nas dzieli sie mapami, a dzieki temu my wszyscy mozemy bardziej cieszyc sie z naszych Garminow:)no ja pływałem łodka po całych mazurach i z Zegrza na mazury, dlatego wygląda jak wygląda ale spora częśc mazur pokryta..... pzdr Edytowane 26 Września 2017 przez POGROMCA OKONI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Mam pytanie : Zacznę od tego że od pół roku użytkuje 73sv na jeziorze rożnowskim i dochodzę do wniosku że mam problem... Otóż wg mnie sonda nie pokazuje ryb w zakresie 2-3 m od dna . Przykładowo płynę na 16 metrach a ryby pokazuje tylko do 13 a jestem pewien że przy dnie są sandacze i leszcze. Jakieś sugestie i pomysły Panowie i Panie ?mutex/ocfipreoqyfb/mutex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Próbowałeś na obu częstotliwościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 niestety na obu nie działa ...mutex/ocfipreoqyfb/mutex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PawelMAT Opublikowano 29 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2017 Mam pytanie : Zacznę od tego że od pół roku użytkuje 73sv na jeziorze rożnowskim i dochodzę do wniosku że mam problem... Otóż wg mnie sonda nie pokazuje ryb w zakresie 2-3 m od dna . Przykładowo płynę na 16 metrach a ryby pokazuje tylko do 13 a jestem pewien że przy dnie są sandacze i leszcze. Jakieś sugestie i pomysły Panowie i Panie ? mutex/ocfipreoqyfb/mutexProbowales support online garmina? Maja tam pare ciekwych tematow, mozna tez dzwonic. Mi pomogli z moim sv. Ponizej wklejam temat z ich strony i kontakt na infolinie: http://www.garmin.com/pl-PL/company/contact/ Brak odczytu głębokości na głębokich wodach Żeby utrzymać prawidłowy odczyt głębokości na głębokich wodach można zmienić ustawienia przetwornika. Proszę sprawdzić ustawienia Częstotliwości w ploterze. Jeśli posiadają Państwo przetwornik dwuzakresowy, częstotliwość należy ustawić na poziomie 50 kHz lub wybrać opcję Dwuzakresowy Przetwornik. Częstotliwość 200 kHz może nie być wystarczająco silna by dotrzeć do dna zbiornika.Zmień ustawienie Zasięg na AutomatycznyUstaw ręcznie Czułość. Jeśli urządzenie ma problemy z odczytywaniem danych w głębokiej wodzie, należy zwiększyć czułość Jeśli problem pojawia sie dalej, prosimy o kontakt z pomocą techniczną. Zrodlo: https://support.garmin.com/faqSearch/pl-PL/faq/content/vunzbWQDkH0TFNx3AdFJs6 Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi