dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Nie uzytkuje garmina , jednak na zdieciach ,które wkleiles jest wszedzie napis automatyczny zakres. Musi byc opcja przejscia na ustawienia wlasne skoro przetwornik obsluguje dwie czestotliwosci. A jezeli chodzi o 4 fotke , to probowales to naplynac ponownie ? czy tylko raz przeplyneles? Jesli raz to moze byc jakies zaklocenie. Czasami tak sie dzieje. Mi sie kiedys przytrafilo przestawienie przetwornika -odchylil sie , i pozniej dumalem skad tam sie wziely te gory doliny. Na nastepnej wyprawie naplynelem raz jeszcze i bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 @mario możesz sprawdzić dokładnie czy to mapa topo PL i ewentualnie stronę do ściągnięcia wrzucić. Mam problemy z wgraniem tej mapy.Chyba że robię coś nie tak .Z góry dzięki.Temat niedawno przerabialem, link do mapy prześle wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 maweric Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 @Godski - co do 4 zdjęcia to stawiam na chwilowe zakłócenie, ruch przetwornika.I przy okazji , jakich kart używacie - pojemność i Firma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 U mnie siedzi 4GB chyba Kingston jako dodatkowa. Maxi jest chyba na Toshiba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 W moim Kingston 16GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 @mario możesz sprawdzić dokładnie czy to mapa topo PL i ewentualnie stronę do ściągnięcia wrzucić. Mam problemy z wgraniem tej mapy.Chyba że robię coś nie tak .Z góry dzięki. Z nazwy pliku wynika, że to mapa Topo light PL v2. Linku nie posiadam, ponieważ wrzucił mi ją na kartę znajomy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Temat niedawno przerabialem, link do mapy prześle wieczorem.Jeśli można to ja tez poproszę linka jeżeli to miałoby pojsc tylko na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Linki do map wysłane . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Również poproszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 To i ja poproszę o link do mapy ☺ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Jak to zapakować na karte żeby echo widziało mape?Trzeba stworzyć jakiś katalog i do niego zapakować plik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 symbio Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Na karcie sd musisz utworzyć folder Garmin i do niego skopiować plik z mapą (img ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Caly plik ma dluga nazwe(Garmin GPMapa 2010.1 [PL] [ img] [ODBLOKOWANA]---gmapsupp.img)czy należy go zmienić?czy tak jak leci wrzucić do stworzonego katalogu Garmin? edit-temat ogarniety Edytowane 27 Października 2015 przez rafalc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 właśnie sprawdzałem mapę działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 26 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Działa. Dzięki. Z Blue Chart się nie gryzie ale mała żwirownia koo W-wy jest na mapie a jeziora Wigry brak. A przy okazji - karta 16 Gb A data 10 Class i wszystko działa. Edytowane 26 Października 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 SzymusS Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 I ja również poproszę link do mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Felo Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Jeżeli jest to możliwe,również poproszę link do mapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 (edytowane) Proszę link do mapy :-)Godski - jak ruszysz na spalinie, to powstają zakłócenia wywołane spalinami. 4 zdjęcie - nie przeplynąłeś po sladzie kogoś lub swoim z przed chwili? Pływam w miejscu, gdzie jest spory ruch na wodzie i to konkretnych jednostek. Po przejsciu takiej co ma 2x1800 koni, bąble powietrza dość długo się w wodzie utrzymują i wtedy sonda robi podobne zapisy. Przeplyn szybko jakiś odcinek, potem zawróć i przepłyń powoli własny ślad - tego typu obrazy pewnie się pojawią Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Edytowane 27 Października 2015 przez Dano-G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 Proszę link do mapy :-)Godski - jak ruszysz na spalinie, to powstają zakłócenia wywołane spalinami.4 zdjęcie - nie przeplynąłeś po sladzie kogoś lub swoim z przed chwili?Pływam w miejscu, gdzie jest spory ruch na wodzie i to konkretnych jednostek. Po przejsciu takiej co ma 2x1800 koni, bąble powietrza dość długo się w wodzie utrzymują i wtedy sonda robi podobne zapisy. Przeplyn szybko jakiś odcinek, potem zawróć i przepłyń powoli własny ślad - tego typu obrazy pewnie się pojawią Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu TapatalkaNie przepłynąłem. To duża żwirownia na uboczu. Zero ruchu na wodzie. Napływałem z innej strony i to samo. Moim zdaniem to drut/pręt który sterczy tak wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 27 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2015 wg mnie nie - widzę liny mostu zwodzonego czy boje na linach i to wygląda znaczniej mniej okazale. Znacznie mniej.Widać, jak z lewej strony łodzi coś "idzie" na prawą. Jak dobrze widzę, płynąłeś wzdłuż brzegu i to było od brzegu w stronę wody, przez kilkanaście metrów.Bardzo podobnie na MW wyglądają miejsca, które ogarniała pogłębiarka i wybierała żwir. Są to takie garby ze żwiru.Musiałbym popływać więcej na tym obiektem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womar Opublikowano 28 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2015 Ja też poproszę o link do mapyDziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Mapa....proszę bardzo. http://www.fox-boats.com/mapa-garmin.rarPlik należy pobrać, rozpakować programem np WINRAR,folder Garmin należy wgrać bezpośrednio na kartę pamięci. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rafalc Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Mimo tego że przetwornik oferuje częstotliwość 455/800 to nigdzie nie można zmienić na 800. Dlaczego? Chyba samo się naprawiło. Nie wiem jak. Natomiast mam pytanie z innej beczki. Czy w momencie gdy ruszamy na silniku spalinowym tez macie taki niebieski pik na ekranie?I co to może być na czwartym zdjęciu od góry? 251015_1644_00.jpg251015_1644_01.jpg251015_1649_00.jpg251015_1702_00.jpg251015_1715_00.jpgJeśli chodzi o to 4 foto to dzisiaj odnalazłem na kompie podobne foto z bocznego sonaru ze zbiornika na którym plywalem z hds 7gen.3.Zapis trochę mnie zaciekawil i postanowiłem w tym miejscu z ta "górą"spuscic kamere w dół i jakie było rozczarowanie jak się okazało ze to wielki guby pień scietego drzewa na którym caly czas lapalismy zaczepy.Co do samego obrazu być może bylby on lepszy gdyby może naplynac z innego kierunku,jednakze nieupieralismy się az tak bardzo skoro mielismy już zapis z kamerki.Kolego @godski spróbuj może naplynac na to jeszcze raz tylko w pewnej odleglosci od przeszkody,bo my naplynelismy raczej prosto na nia i stad chyba taki zapis echa powstal.Oczywiście zalaczam fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szpiegu Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Szukam i szukam w echo możliwości przestawienia częstotliwości z 455 na 800 i nigdzie nie mogę znaleźć dajcie znać gdzie w ustawieniach można to przełączyć obecnie latam na 455 chciałbym sprawdzić 800 jak ten zakres robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Mógłbyś napisać coś więcej o kamerze jakiej używasz? Masz spieta z echem ? Czy jako osobne urzadzenie+ekran ? I na czym opuszczasz pod wodę - sztyca jakas czy poprostu na przewodzie/lince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi