dziubas123 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-abo np. od 998 jest sporo tańsza jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 4 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Na stronie Garmina wybierz swoje urządzenie - wejdź w sekcje akcesoria i wybierz przetworniki i będzie cała lista zgodnych przetworników https://buy.garmin.com/pl-PL/PL/marine/transducers-395/cOnTheWater-cTransducers-p1.html Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 radekc1991 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 potrzebuję pomocy .Jak zgrać mapę batymetryczną na komputer ??Chciałbym sobie wydrukować mapę. Zainstalowałem program BaseCamp ale jednak coś nie wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Czy ktoś już wygrywał aktualizacje softu z 8.40 do 9.20?Warto? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Czechofil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tupas Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Siemanko, na wszystkie modele echomap? Jeśli tak to wgram bankowo bo od tej zadymy z kryształem mam takie wrażenie że echo pokazuje o wiele mniej xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Siemanko, na wszystkie modele echomap? Jeśli tak to wgram bankowo bo od tej zadymy z kryształem mam takie wrażenie że echo pokazuje o wiele mniej xd Też mam takie wrażenie po przejściu z 91SV na 92 SV i zmianie softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ramzes102 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Można wrócić do starszej wersji oprogramowania (92sv) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Czy ktoś już wygrywał aktualizacje softu z 8.40 do 9.20?Warto? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTu masz release notes: Changes made from version 8.40 to 9.20:Added support for Garmin Trolling Motor.Added control for displaying Federal Mineral Lease Block chart layer.Added ability to store Hull Identification Number (HIN).Added sonar magnify controls.Made various improvements to map drawing.Fixed issue where depth range shading did not conform to contour lines.Fixed issue where sonar did not scroll after waking up from sleep mode. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 2 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2019 Tu masz release notes: Made various improvements to map drawing. Ciekawe co w tym punkcie poprawili? Może kolory dodali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Jaki format kart obsługuje echomap (sd, micro sd)? Jestem w markecie i dotarło do mnie, że nie wiem dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Micro ???????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Micro ????????Dzìęki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sucks_one Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Pewnie i tak kupić z adapterem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fonix Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 (edytowane) Były bez adaptera 5 pln taniej Edytowane 16 Września 2019 przez fonix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 i_de Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Bo już się pogubiłem... Czy do tej najnowszej echomap plus 92 sv można zastosować przetwornik GT-40. Na stronie Garmina nie ma go w kompatybilnych urządzeniach. Dodatkowo może ktoś napisze czy ten dotykowy ekran spoko działa, czy może lepiej starszą wersje chirp zakupić? pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czechofil Opublikowano 2 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2019 Bo już się pogubiłem... Czy do tej najnowszej echomap plus 92 sv można zastosować przetwornik GT-40. Na stronie Garmina nie ma go w kompatybilnych urządzeniach. Dodatkowo może ktoś napisze czy ten dotykowy ekran spoko działa, czy może lepiej starszą wersje chirp zakupić? pozdr.Można - ja tak mam GT40 nie jest już sprzedawany przez Garmina dlatego nie ma go już na liście kompatybilnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 i_de Opublikowano 3 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 Dzięki za info. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 (edytowane) To i ja się stałem , a raczej stane bo dopiero do mnie jedzie echomap 92 sv plus. Narazie będzie współgrał z moim gt52, w najbliższym czasie będzie pewnie wrzucone coś inne. Czy jest wersja plusa nie obsługująca chirp? Mam nadzieję że będzie to na plus w stosunku do mojego strikera. Panowie a tak z innej beczki mam zamiar wystawić swojego strikera 7sv z całym zestawem bez przetwornika, ile można za niego cenić? Edytowane 11 Października 2019 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 raven88 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Chirpa obsługuje, ale szkoda, że nie ultra, bo plus ma rozdzielczość nawet trochę mniejszą od Strikera i z tego co widzę nie podłączysz do niej GT 54 UHD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 No niestety wszystkiego mieć nie można... Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 niemiec Opublikowano 11 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2019 Posiadam echomap 92 sv a teraz chcę zmienić na coś lepszego co będzie obsługiwał Panoptix LiveScope, tylko nie chcę przewartościować. Zastanawiam się na ploterem 12 , właśnie tylko którym , może wy mi pomożecie bo już macie doświadczenia. Czekam na info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 (edytowane) Witam.Czy da się podłączyć przetwornik z Motorguide Xi5 Snr GPS 83/200 MHZ pod Echomap Plus 92 Sv , tak , aby był jednocześnie podłączony oryginalnym GT52 HW-TM ? Ponoć sam przetwornik z silnika można podlączyć pod Echomap , ale mi zależy , aby nie przepinać ich , tylko wybrać z "Menu". Co muszę dokupić i jak to połączyć i zgrać ze sobą. Z góry dziękuję za podpowiedź. Edytowane 23 Listopada 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Grubyziom Opublikowano 23 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2019 A czemu echomapa plus 92sv nie chce sparować z panoptixem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Z Livescope współpracuje bardzo dobrze i ma osobne wejście. Chodzi mi , żeby mieć szeroki stożek w widoku tradycyjnym , bo mam GT52, który też ma swoje zalety.Da się to zrobić? Myślałem na stycznikach , ale i tak po przełączeniu na drugi przetwornik trzebaby ustawiać w menu typ przetwornika. Doradźcie coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 Z tymi stycznikami to mnie rozbawiłeś . Da się ale nie małym kosztem i nie będzie side vu i dual beam jednocześnie. Za to będziesz mógł wybrać przetwornik z poziomu echa bez przepinania kabli. Poniżej 2000 PLN raczej się ta sztuczka nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sum23 Opublikowano 24 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2019 (edytowane) Dzięki za odpowiedź. To już lepiej kupić ekran Lowrance i podłączyć przetwornik z Motorguide. A czemu zły pomysł ze stycznikiem? Podłączam pod styki "NO" jeden przetwornik , pod styki "NC" drugi i mam zrealizowane przełączanie przetworników. Zostaje tylko przestawienie w " Menu" przetwornika . Ciekawe jakby pokazywało bez zmiany . przetwornika w "Menu". Powiedzmy , że mam ustawione GT52 , przełączam stycznik na ten z silnika MG i nie zmieniam w Echomap typu przetwornika. Jak znajdę gdzieś kable do MG i Garmina to pokombinuję. Oczywiście przełączanie mogłoby się odbywać tylko w widoku tradycyjnym. Edytowane 24 Listopada 2019 przez sum23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
dziubas123
Witam kolegów poszukuję informacji o echo wspomnianym w temacie Garmin echoMAP 92sv
cena atrakcyjna ale opinii mało:) super by było jak ktoś by mógł porównać je z podobnymi modelami humminbird-a i lowrenc-a
bo np. od 998 jest sporo tańsza
jak już ktoś z kolegów popływa to też chętnie zobaczę jakieś zrzuty ekranu
ciekawi mnie jak to echo wypada na tle wspomnianych wyżej producentów bo cena jednak znacznie niższa (5500zł)
i przede wszystkim jak z jakością i urządzenia i odwzorowania dna
Top użytkownicy dla tego pytania
232
140
122
97
Popularne dni
8 Lut
21
15 Maj
21
19 Kwi
17
7 Maj
17
Top użytkownicy dla tego pytania
godski 232 odpowiedzi
psulek 140 odpowiedzi
Koza11 122 odpowiedzi
siarq 97 odpowiedzi
Popularne dni
8 Lut 2016
21 odpowiedzi
15 Maj 2020
21 odpowiedzi
19 Kwi 2016
17 odpowiedzi
7 Maj 2017
17 odpowiedzi
Popularne posty
maweric
@roberto77 - Jeśli nie wiesz , nie jesteś pewien , to po co zaśmiecasz kolejny wątek swoimi postami.
godski
Pierwszy!!!! Program do batymetrii do ściągnięcia darmo . W niedzielę zaczynam mapki tłuc na pobliskiej żwirowni. http://www.garmin.com/support/software/marine.html?utm_source=garmin_us&utm
godski
Ciekawsze screeny z ostatniego wyjazdu. Niektóre banany ożyły
Opublikowane grafiki
1831 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi