Marek z Marek Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Witam. Czy istnieje jakiś sprytny sposób wymiany łożyska rolki w/w modelu, nie mogę wyjąć łożyska ponieważ zabezpieczone jest (nie wiem jak to się nazywa w pewien rodzaj zawleczki taki drucik ), wszystko malutkie i spasowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siarq Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Odwiedź zergamistrza powinien pomóc w zdieciu pierscienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 Użyj do tego większej igły do szycia. Ta zawleczka jest nacięta i tu trzeba włożyć ostry koniec igły i po malutku ją wyjąć/wydłybać z nacięcia(rowka). Uważaj aby ci nie wystrzeliła bo na pewno nie znajdziesz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2015 (edytowane) Witam.No niestety trzeba się potrudzić. Ostra stalowy iglak załatwia problem,bo i tak skoro łożysko jest do wymiany to nie ma co oszczędzać przy wyjmowaniu. Pierścionek zabezpieczający jest stalowy i dość "gruby", są z tym pewne kłopoty przy demontażu. To taki niewypał firmy Daiwa.Ja po demontażu wykonuję odpowiednim narzędziem precyzyjny mały rowek na obwodzie osadzenia zabezpieczenia tak aby w przyszłości można było tą operacje przeprowadzić bez większego bólu. Rowek ma za zadanie wprowadzenie iglaka pomiędzy zabezpieczenie a obudowę.Ważne jest pózniej po wymianie łożyska powtórne włożenie zabezpieczenia. Chodzi o to aby drucik i jego końcówki znalazły się w pewnym oddaleniu od wykonanego rowka tak aby można to pózniej swobodnie podważyć.Mam nadzieję że dobrze to wytłumaczyłem. O wiele prostszy jest dla mnie bezpośredni kontakt z kołowrotkiem aniżeli opisywanie tych wszystkich moich wypocin. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 30 Maja 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 Dzięki , panowie szykuje paczke do Słubic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 31 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2015 (edytowane) Dzięki , panowie szykuje paczke do Słubic . Edytowane 31 Maja 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi