Hvast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Nie chodzi mi o błędy ortograficzne a o zapożyczenia. Czy jest piękny to rzecz gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Hvast , czy uwazasz że trzeba dbać o język czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zależy co masz na myśli pisząc dbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Np :pisac po polsku nie używając bez potrzeby innych języków, zwracac innym uwagę proponując zmianę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Fajnie masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rahtid Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Należy unikać zbędnych zapożyczeń, zwłaszcza gdy dostępne są polskie ekwiwalenty. W przeciwnym przypadku, za kilka lat, ogólna odmiana języka polskiego będzie zbliżona do tzw. "corpospeach" z kwiatkami takimi jak: deadline mnie ciśnie, mam pressure na feedback, przeforwardować wiadomość, itd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Ta wasza polszczyzna jest mniej polska niż wam się wydaje, masa rusycyzmów które uważa się za polskie. Z dwojga złego wolę angielskojezyczne słowa od rosyjskich których się używa na co dzień jak choćby "na dworzu". Dla mnie możecie mówić i pisać archaizmami tzn "piękną" polszczyzną rodem z Pana Tadeusza.Ja będę pisał po swojemu. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Wolny kraj.Nie zmuszamy tylko apelujemy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi