chulo Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 WitamNie wie ktoś może jak się w tym roku przedstawia sytuacja z trollingiem na mazowieckim?Co z ZZ? Jakie opłaty? Jakieś strefy?Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Tu jest wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Przeczytałem sobie te ograniczenia: zastanawia mnie czemu stocznia w Nowym Dworze Mazowieckim połączoną z Narwią i oddalona o kilka kilometrów od Kazunia, który leży po drugiej stronie Wisły nazywana jest Stocznią - Kazuń? ktoś kto to pisał nie wiedział o czym pisze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Przeczytałem sobie te ograniczenia: zastanawia mnie czemu stocznia w Nowym Dworze Mazowieckim połączoną z Narwią i oddalona o kilka kilometrów od Kazunia, który leży po drugiej stronie Wisły nazywana jest Stocznią - Kazuń? ktoś kto to pisał nie wiedział o czym pisze? Nazwy niekoniecznie muszą być zgodne z podziałem administracyjnym. Np. Elektrownia Kozienice leży we wsi Świerże Górne, kilka kilometrów od Kozienic . A co do stoczni (czy tez portu) Kazuń. Jest to nazwa zwyczajowa, związana ze znajdującą się na półwyspie częścią jednostki wojskowej, czyli popularnych saperów z Kazunia.... I kazdy wie, o co chodzi... No, może prawie każdy PS. Modlin Twierdza, czyli popularne łowisko wraz z przystanią Silurus to tez administracyjnie Nowy Dwór Mazowiecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 18 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Węgiel, jak sama nazwa wskazuje jest czarny?Akurat saperzy z Kazunia są w Kazuniu na lewym brzegu Wisły (chyba jeszcze); ostatni raz byłem tam na przysiędze brata w latach siedemdziesiątych. Koło stoczni (ostatni raz byłem tam 7 lutego, z trudem wyjechałem jak drogę przeorały dwa quady)) stoi od kilkunastu lat ten sam tylko stary sprzęt który już na pewno o własnych siłach nie pojedzie i walące się ruiny powojskowe pilnowane (chyba) przez nielicznych żołnierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tymon Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 argrabi-muszę wnieść poprawkę do twej wypowiedzi. Świerże Górne to osada, a nie wieś. A Elektrownia jest dlatego Koziencie, bo głównie z nimi jest od początku związana i przez większość czasu robi jako sponsor wielu inwestycji. Odległość Kozienic od Elektrowni to 12km. I jeszcze jedno:usytuowana jest w pobliżu Kozienickiego Parku Krajobrazowego - obszaru specjalnie chronionego, dla którego obowiązują zaostrzone normy ochrony środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 argrabi Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 argrabi-muszę wnieść poprawkę do twej wypowiedzi. Nie ma problemu A wracając do tematu, to fajnie, ze już nie ma tego haraczu za holowanie woblera.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Witam,@kwasikjako popularny saper z Kazunia (początek lat 80-tych)informuję Cię, że stacjonowaliśmy na półwyspie zwyczajowo zwanym Stocznia, po drugiej stronie Narwi teren Twierdzy Modlin (aktualnie do kupienia) .PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kwasik Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Wniosek; saperzy z Kazunia byli nie tylko w Kazuniu? Brat był w saperach po prawej stronie Wisły w jednostce w Kazuniu, skręcało się jadąc od Nowego Dworu tuż za mostem przez Wisłę w prawo.Półwysep nazywał się też kiedyś wyspą szwedzką.Stocznia (nazwa jest z czasów Piłsudskiego) była kilka lat temu do kupienia i ktoś ją kupił, na razie się nie ujawnia i można tam jeszcze łowić.Ale co to ma wspólnego z trolingiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Opublikowano 19 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 A wracając do tematu, to fajnie, ze już nie ma tego haraczu za holowanie woblera....Podoba mi sie twoje pozytywne myslenie...szklanka do polowy pelna. Co prawda wod trollingowych jak na lekarstwo w tym okregu, ale w takim tarnobrzeskiem nie dosc ze nie wolno trolowac wcale, to i uzywanie echosondy jest zabronione...Czyli - jest dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
chulo
Witam
Nie wie ktoś może jak się w tym roku przedstawia sytuacja z trollingiem na mazowieckim?
Co z ZZ? Jakie opłaty? Jakieś strefy?
Pozdr
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi