Skocz do zawartości
  • 0

Trolling na Mazowieckim

chulo

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Przeczytałem sobie te ograniczenia: zastanawia mnie czemu stocznia w Nowym Dworze Mazowieckim połączoną z Narwią i oddalona o kilka kilometrów od Kazunia, który leży po drugiej stronie Wisły nazywana jest Stocznią - Kazuń? ktoś kto to pisał nie wiedział o czym pisze?

• 0

Przeczytałem sobie te ograniczenia: zastanawia mnie czemu stocznia w Nowym Dworze Mazowieckim połączoną z Narwią i oddalona o kilka kilometrów od Kazunia, który leży po drugiej stronie Wisły nazywana jest Stocznią - Kazuń? ktoś kto to pisał nie wiedział o czym pisze?

Nazwy niekoniecznie muszą być zgodne z podziałem administracyjnym. Np. Elektrownia Kozienice leży we wsi Świerże Górne, kilka kilometrów od Kozienic .

A co do stoczni (czy tez portu) Kazuń. Jest to nazwa zwyczajowa, związana ze znajdującą się na półwyspie częścią jednostki wojskowej, czyli popularnych saperów z Kazunia.... I kazdy wie, o co chodzi... No, może prawie każdy

PS. Modlin Twierdza, czyli popularne łowisko wraz z przystanią Silurus to tez administracyjnie Nowy Dwór Mazowiecki :D

• 0

Węgiel, jak sama nazwa wskazuje jest czarny?

:D

Akurat saperzy z Kazunia są w Kazuniu na lewym brzegu Wisły (chyba jeszcze); ostatni raz byłem tam na przysiędze brata w latach siedemdziesiątych.

Koło stoczni (ostatni raz byłem tam 7 lutego, z trudem wyjechałem jak drogę przeorały dwa quady)) stoi od kilkunastu lat ten sam tylko stary sprzęt który już na pewno o własnych siłach nie pojedzie i walące się ruiny powojskowe pilnowane (chyba) przez nielicznych żołnierzy.

• 0

argrabi-muszę wnieść poprawkę do twej wypowiedzi. Świerże Górne to osada, a nie wieś. A Elektrownia jest dlatego Koziencie, bo głównie z nimi jest od początku związana i przez większość czasu robi jako sponsor wielu inwestycji. Odległość Kozienic od Elektrowni to 12km. I jeszcze jedno:usytuowana jest w pobliżu Kozienickiego Parku Krajobrazowego - obszaru specjalnie chronionego, dla którego obowiązują zaostrzone normy ochrony środowiska.

• 0

Wniosek; saperzy z Kazunia byli nie tylko w Kazuniu? :D

Brat był w saperach po prawej stronie Wisły w jednostce w Kazuniu, skręcało się jadąc od Nowego Dworu tuż za mostem przez Wisłę w prawo.

Półwysep nazywał się też kiedyś wyspą szwedzką.

Stocznia (nazwa jest z czasów Piłsudskiego) była kilka lat temu do kupienia i ktoś ją kupił, na razie się nie ujawnia i można tam jeszcze łowić.

Ale co to ma wspólnego z trolingiem?

:D

• 0

A wracając do tematu, to fajnie, ze już nie ma tego haraczu za holowanie woblera....

Podoba mi sie twoje pozytywne myslenie...szklanka do polowy pelna. :lol:

Co prawda wod trollingowych jak na lekarstwo w tym okregu, ale w takim tarnobrzeskiem nie dosc ze nie wolno trolowac wcale, to i uzywanie echosondy jest zabronione...

Czyli - jest dobrze? :wacko: