Skocz do zawartości
  • 0

Wspomnienie lata 2009

admin

Pytanie

Zimno, za oknami metry śniegu więc może powspominamy trochę cieplejsze chwile? Pamiętacie ten wątek? http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=81087& amp; Zapraszam do ... kolejnego odcinka. Tym razem wspomnienie lata 2009. Zdjęcia, opowiadania mile widziane.

pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Biorąc po uwagę twoją złotą passę założę się,że twój był co najmniejo 1 cm dłuższy :lol: Pozdrawiam

Ależ nie Łukaszu. Ja o fotce (z pierwszej stronki tej zakładki), nie o rybie. Swoją drogą gratuluję pięknej ryby. O takich wymiarach to ja jeszcze tylko marzę :huh:

• 0

Jak dla mnie to lato bylo najbardziej porabane od lat. A juz dlugo bede pamietal kilkukrotne przeczekiwanie ulewy pod mostami, w tym ze 2 razy na wlaczonym silniku - duza woda(jedyne w swoim rodzaju doznania podczas lawirowania pomiedzy odprowadzeniami wody z mostu :lol: )

Tak, tak, polarek to nie jest najlepszy sposob na wode...ale w koncu zawsze wychodzi slonce... B)

Gumo

post-15-1348914632,0544_thumb.jpg

• 0

A propos szczescia...to jest gdzies to miejsce, gdzie zaczaila sie na mnie za przeslem policja...przepisowe oswietlenie wywiesic zdazylem, natomiast stracona z lawki wedeczka pograzyla sie w odmetach.

No coz, jesli zalozyc ze kiedykolwiek lubilem nasza wadze, to teraz ich kocham... <_<

Gumo

post-15-1348914632,2263_thumb.jpg

• 0

Miniony sezon był naprawdę ciekawy i owocny....wierzę mocno, że ten będzie jeszcze lepszy

Najlepsze wspomnienie z sezonu 2009? Było ich sporo....Choć chyba najbardziej zapadł mi w sercu pewien wypad nad Oderkę... Miał to być dzień życia, a..... Odra. Starorzecze. Uparcie rzucam RH8 za bijącymi boleniami. W pewnym momencie jakaś niesamowita siła mało nie wyrwie mi kija z ręki. Już po kilku sekundach wiem, że to rapa przez duże R. Rybę widzę tylko przez moment i oceniam ją na 80+...Niestety sprzęt(ogólnie pojechałem na klenie, a zachciało mi się boleni to mam....) zawodzi. Ryba wypina się, przynajmniej nie będzie pływała z kotwicą w pysku...Trzęsącymi się rękami przewiązuję gumę i łowię dalej. Kilkanaście minut później upadającą gumę na powierzchnię wody atakuje wąsaty....150m żyłki szybko się kończy, bo akurat delikwent zapragnął odwiedzić Szczecin..Decyzja o pogoni po brzegu jest nieco spóźniona, a mocniejsze ustawienie hamulca powoduje, że rozgięty hak wyskakuje z tarki ryby...Na otarcie łez pozostają piękne wspomnienia i filmik nagrany przez kolegę...

Ogólnie pierwszy sezon z castingiem i pierwsze ryby na ten dziwny kij, kilka rekordów życiowych, nowe gatunki.

Ale najważniejsze. Poznałem kilku naprawdę świetnych ludzi, dzięki którym moje wędkowanie nie wyglądałoby teraz tak, jak wygląda i za to im serdecznie dziękuję :D

Miniony sezon to 100% C&R, choć przyznaję, że nie 100%(no tak 99%) spiningu.....Czyli Ratuj Szczupaka, ale inne ryby też chcą rosnąć

post-2061-1348914632,2817_thumb.jpg

• 0

Ten wypad nad Wisle latem 2009 bede wspominal po dwukroc.

Raz - ze zlowilem zyciówke suma. 180cm nawet na Ebro nie mialem.

Dwa - ze tak mi lapy lataly, iz nie zrobilem porzadnie zadnego zdjecia i mimo pomocy kolegów z j.pl nie mam pamiatki. :(

Ale wpadne tam równiez i w lato 2010, bo na pewno jest i wiekszy...

• 0

Niezwyklym bo bajkowym wspomnieniem do ktorego tesknie to odkrycie Mietowej Laki nad Strumieniem Troli . Podobna lake trafilem tez nad Choinkowa . W Mietowa Lake nad Strumieniem Troli weszlem z Tadkiem na poczatku lata i poczulem sie jak w Basni . Rojki owadow , stada ptakow zrywajace sie z traw ...one nie uciekaly tylko krazyly wokol nas ...i te niezwykle zapachy miety i innych bimbrozji ...nie zal by tam bylo umrzec ...tak pewnie wyglada Kraina Wiecznych Lowow do ktorej trafiaja pstragarze B)

• 0

Niezwyklym bo bajkowym wspomnieniem do ktorego tesknie to odkrycie Mietowej Laki nad Strumieniem Troli . Podobna lake trafilem tez nad Choinkowa . W Mietowa Lake nad Strumieniem Troli weszlem z Tadkiem na poczatku lata i poczulem sie jak w Basni . Rojki owadow , stada ptakow zrywajace sie z traw ...one nie uciekaly tylko krazyly wokol nas ...i te niezwykle zapachy miety i innych bimbrozji ...nie zal by tam bylo umrzec ...tak pewnie wyglada Kraina Wiecznych Lowow do ktorej trafiaja pstragarze B)

Oby Jerry, Oby.

Bo jeśli wygląda jak miejska Wisła albo Szreniawa to p**** , czuję się oszukany <_<

• 0

Lato 2009 kojarzy mi się z wiślanymi wyspami, jednym brzegowym bolkiem i kleniami na które trafiłem przy wyższej wodzie. Klenie pięknie brały na większe woblery, a jak woda opadła zniknęły w tylko sobie znanych miejscach. Bolek też wziął na wyższej wodzie, akurat tego dnia miałem jakieś 3 wolne godzinki przed pracą. Przy tym stanie wody dobrze rokowała tylko jedna miejscówka i właśnie tam się udałem. Jak doszedłem nad rzekę usiadłem i zacząłem wypatrywać bolka. Długo się nie nasiedziałem bo za chwile zobaczyłem piękny atak blisko brzegu w odkosie od cypla. Zgięty w pół szybko tam pognałem, założyłem 7-demkę, podkradłem się do ryby i złowiłem grubą 70-tkę w pierwszym rzucie. To wystarczyło żeby zaliczyć dzień i trochę w lepszym humorze pojechać do pracy :D .

Na fotce to za czym tęsknię, Wisła, jej wyspy, no i bolenie.

pozdrawiam

W

post-161-1348914637,1466_thumb.jpg