Skocz do zawartości
  • 0

UE a pieniądze na zarybianie

kamiloniemy

Pytanie

Od kilku lat ciśnie mi się na usta pewien pomysł.Korzystając z forum chciałbym rozpocząć dyskusje na temat pozyskiwania pieniędzy na zarybianie.Kto możew o takie dotacje wystąpić?Czy może to być organizacja pozarządowa?Gmina?okręg PZW?na razie tyle

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Od kilku lat ciśnie mi się na usta pewien pomysł.Korzystając z forum chciałbym rozpocząć dyskusje na temat pozyskiwania pieniędzy na zarybianie.Kto możew o takie dotacje wystąpić?Czy może to być organizacja pozarządowa?Gmina?okręg PZW?na razie tyle

Może. Na przykład uzyskiwać dopłaty do prowadzonej działaności rolniczej.

Pozdrawiam serdecznie

Jerzy Kowalski

• 0

organizacja społeczna może jak oczywiście ma swoją wodę którą dzierżawi albo właściciel, gmina to samo, pzw też pieniądze idą zarybianie zgodnie z operatem ponieważ więcej nie mogą niż mówi operat a nasze składki która powinny wtedy iść na te zarybianie to gdzie bo jakoś nie wyobrażam sobie żeby były obniżki

• 0

zaraybienie to nie taka łatwa sprawa jeżeli to jest PZW woda dzierżawiona to jest operat określający ile ryb należy wpuścić ani mniej ani wiecej na to idą twoje i moje pieniądze operat ich blokuje bo nie mogą więcej ani mniej wiec jeżeli wpuszcza się 2 ryby z naszych pieniędzy(pzw) a wy chcecie wpuścić 2 ryby z kasy ue to pzw juz nie wpuści bo nie może przekroczyc tych 2 ryb..... tak mi się wydaje co innego jeżeli to woda np stowarzyszenia albo gminy to można sobie robic projekty unijne jak sie chce i ile sie chce poza tym wkłady własne no i refundacja środków a jak już to dotacja w max 20% wartości projektów

fajna sprawa pisanie projektów ale to jest pikuś w porównaniu z realizacją i wnioskiem o płatność no i kontrolami