Skocz do zawartości

Dragon Millenium X-fine 2,40m 2-12g

kamildarbanski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam czy Posiada ktos z kolegow ta wklejke zeby cos wiecej o niej powiedziec jak sie sprawdzi przy lowieniu i jakie gramatury obsluzy? Jest niby ogolnie troche info o tych kijach ale suche fakty a rzeczywistosc to dwie rozne sprawy. Jesli ktos moze cos podpowiedziec to bardzo prosze. Czy  ewentualne przylowy ogarnia czy raczej nie koniecznie. Jak z czuloscia blanku itp itd.

Pozdrawiam

ja używam tego kija do bocznego troczka, bo ma krótki dolnik i wg mnie górna granica cw jest 15-16g a nie jak podaje producent 12. Dlaego go zresztą kupiłem. Kiedyś podczas łowienia sandaczy złamał mi sie kij i główkami do 17g na to łowiłem ;-) taki epizod.

Generalnie kijek niezły, ale nie bardzo do główek 2-6g. Jak szukadz czegos do małych główek to poszukaj czegoś innego.

Mam taką tylko 270 cm, nota bene leży na bazarze. Te 2g to mocno umowne. Nie jest to delikatna wklejka. To dość mocny kij, który u mnie pokazywał stuknięcie w dno od 5 gram z 3" gumką. Jakieś tam szczupaczki przyławiał i lądował bez problemu. Do troka też używałem i spokojnie miotał 12 gramowy zestaw jeszcze z zapasem.

Panowie nie ma co porównywać x-fine 2,70 z 2,40 gdyż ten 2,70 ma zdecydowanie szerszy blank i nie ugina się w podbiciu gum na tych samych odcinkach. Wiem co mówie gdyż operuje kijem długości 2,40 a kolega ma 2,70 i moim zdaniem są to diametralnie inne kije. ten 2,40 ugina się pod garbusem 30cm nawet do połowy a z kolei  kij o dł. 2,70 może w 1/3. czułość też zdecydowanie inna. Zgodzę się z tym że cw. zaniżone - wg. mnie można założyć główki 10g z mała gumką, a i szczupak 60cm nie robił na nim wrażenia :)

Edytowane przez zlodar