kamildarbanski Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam czy Posiada ktos z kolegow ta wklejke zeby cos wiecej o niej powiedziec jak sie sprawdzi przy lowieniu i jakie gramatury obsluzy? Jest niby ogolnie troche info o tych kijach ale suche fakty a rzeczywistosc to dwie rozne sprawy. Jesli ktos moze cos podpowiedziec to bardzo prosze. Czy ewentualne przylowy ogarnia czy raczej nie koniecznie. Jak z czuloscia blanku itp itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mercoss Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 ja używam tego kija do bocznego troczka, bo ma krótki dolnik i wg mnie górna granica cw jest 15-16g a nie jak podaje producent 12. Dlaego go zresztą kupiłem. Kiedyś podczas łowienia sandaczy złamał mi sie kij i główkami do 17g na to łowiłem ;-) taki epizod.Generalnie kijek niezły, ale nie bardzo do główek 2-6g. Jak szukadz czegos do małych główek to poszukaj czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Mam taką tylko 270 cm, nota bene leży na bazarze. Te 2g to mocno umowne. Nie jest to delikatna wklejka. To dość mocny kij, który u mnie pokazywał stuknięcie w dno od 5 gram z 3" gumką. Jakieś tam szczupaczki przyławiał i lądował bez problemu. Do troka też używałem i spokojnie miotał 12 gramowy zestaw jeszcze z zapasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Dla mnie był za bardzo sztywny, sporo spadów. Obsługiwał główki od 1,5 gr + twister w górę, max. założyłem ok 10 gr nie było tragedi z tego co pamiętam. Sprzedałem bo byłem rozczarowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zlodar Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie nie ma co porównywać x-fine 2,70 z 2,40 gdyż ten 2,70 ma zdecydowanie szerszy blank i nie ugina się w podbiciu gum na tych samych odcinkach. Wiem co mówie gdyż operuje kijem długości 2,40 a kolega ma 2,70 i moim zdaniem są to diametralnie inne kije. ten 2,40 ugina się pod garbusem 30cm nawet do połowy a z kolei kij o dł. 2,70 może w 1/3. czułość też zdecydowanie inna. Zgodzę się z tym że cw. zaniżone - wg. mnie można założyć główki 10g z mała gumką, a i szczupak 60cm nie robił na nim wrażenia Edytowane 7 Czerwca 2015 przez zlodar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi