admin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Cześć,Wybór odpowiedniego kołowrotka o ruchomej szpuli (multiplikator), którego możemy użyć do połowu szczupaków techniką jerkową nie jest wcale taki prosty. Szczególnie na naszym krajowym rynku gdzie sprzęt tego typu jest mało popularny, a wybór jest niewielki. Zapraszam Was do lektury kolejnego artykułu na jerkbait.pl. Tym razem przegląd rynku polskiego odnośnie multiplikatorów typu round - Multiplikatory do jerkowania – rynek krajowy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 witam po raz pierwszy !!! tak apropos tego artykulu to fakt dobra robota, tylko pogratulowac napewno pomogl no niezdecydowanym w wyborze multika, POMOGL PO TYM JAK GO PRZECZYTALI W WW LUB NA ICH STRONIE !!!!!!!!! NO CO WY LUDZIE !!!!!! ALBO ARTYKOL JEST NAJPIERW NA PORTALU A POZNIEJ W PRASIE ALBO W DRUGA STRONE !!!!! A MOZE BY TAK NAPISAC COS NOWEGO ??????????? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Immortal, chłopie zastanów się co piszesz. Artykuły umieszczamy na stronie PO publikacji w gazecie z zachowaniem odstępu uzgodnionego z redakcją Wiadomości Wędkarskich. Poza tym uczciwnym podejściem jest publikowanie go po tym jak ukazał się w komercyjnym czasopiśmie bo wszyscy Ci, którzy nie zdecydowali się na zakupienie gazety mogą go teraz przeczytać na stronie (a jest sporo takich osób, którzy czytają tylko Internet). Odwrotna sytuacja, kiedy najpierw można coś przeczytać na stronie internetowej a później w gazecie jest NIEDOPUSZCZALNA na tym portalu.Jeśli chodzi o A MOZE BY TAK NAPISAC COS NOWEGO ... to zapraszam na stronę główną bo chyba tam jeszcze nie byłeś. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 IMMORTAL tak się składa, że do gazet dostęp jest czasowo ograniczony, poza tym nie wszyscy mają ochotę kupować ten czy inny miesięcznik. U nas wszystkie artykuły rognisa prędzej czy później pojawią się tak czy siak. Jest cos jeszcze. Jeśli chodzi o artykuły. Większość trafia do WW w wersji okrojonej tylko na naszej stronce masz zapoznania się z artykułem w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A MOZE BY TAK NAPISAC COS NOWEGO ... to zapraszam na stronę główną bo chyba tam jeszcze nie byłeś. PozdrawiamRemek Dobrze powiedziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 A MOZE BY TAK NAPISAC COS NOWEGO ... to zapraszam na stronę główną bo chyba tam jeszcze nie byłeś. PozdrawiamRemek Dobrze powiedziane witaj na stroniestary to bierz sie za olowek i pisz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Bardzo fajnie się czyta, dużo tych multików wygrzebałeś a tym ABU C4 6601 zaskoczyłeś mnie zupełnie - oczywiście bardzo pozytywnie. Dobra robota Sebastian! Jako że nie kupuję i nie czytam prasy wędkarskiej, był to mój pierwszy kontakt z tym tekstem. Nie będę miał nic przeciwko temu, jeżeli na podobnej zasadzie będę mógł coś przeczytać w przyszłości zwłaszcza że, jak słyszę, artykuł jest szerszy niż to co ukazało się w prasie. @IMMORTALwitaj na stronie! Na stronie zdecydowana większość materiałów jest unikatowa i nie publikowana nigdzie indziej. Miłej lektury.Podobnie jak przedmówcy również zachęcam do wzięcia udziału w tworzeniu tej strony, wtedy nowych materiałów będzie jeszcze więcej. Pola do popisu nie brakuje - patrz chociażby konkursy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 @Immortal, witaj na naszej stronie. Zapraszam do wymiany doświadczeń na forum. p.s. mam nadzieję, że @Remek, @Mifek i @Friko ostatecznie rozwiali twoje wątpliwości w sprawie zamieszczenia artykułu na portalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 witam na waszej stronie nie jestem nowy , znam ja doskonale a chodzilo mi o to ze zdenerwowalem sie kiedy w oczekiwaniu na nowy material dostalem cos co juz znam sami wiecie jak w wedkarskiej prasie jest te same artykuly co roku o tej samej porze roku (to tak apropo WW gdyz nie przepadam za tym pismem (alez to zakrecilem)) miala to byc motywacja do wiekszego wysilku , a ja narazie nie mam zamiaru pisac gdyz jestem jeszcze za zielony w te klocki, (po czesci dzieki wam, bo gdyby nie wy to nie bylbym nawet zielony) ale kto wie??? moze za jakis czas pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Immortal, zgadza się i rozumiem jak się poczułeś. Opublikowałem ten artykuł ponieważ zdaję sobie sprawę z tego, że wiele osób nie czyta czasopism wędkarskich, a sezon tuż przed nami więc niektórzy kompletują sprzęt.Zapraszam Ciebie w czwartek, ale proszę zarezeruj sobie trochę czasu. Opublikuję wtedy coś ekstra - ekstremalnie dużo, fachowej wiedzy o szczupakach .... i nie tylko. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 czy to bedzie tlusty czwartek?czy znam ciastkarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Pitt, chyba osobiście nie ... ale tak wogóle to wszyscy go znają Na prawdę będzie co czytać ... obiecuję. Oprócz tego będzie też co oglądać. Uchylimy kilka rąbków tajemnicy ... Ochh co tu mówić zapraszam w czwartek. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2006 Tak z trochę innej beczki: Czym się różni Abu C4 od Abu CB robionym dla Cabelas'a?? Różnica w cenie wynosi $20 więc chyba czymś się różnią ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 @Radegs, według mnie nie różni się niczym, poza oczywiście kolorem. Wersja CB jest sprzedawana chyba tylko w Usa.Ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Na mój stan wiedzy różnica między tymi kołowrotkami jest na prawdę subtelna. Mianowicie C4 ma wbudowaną terkotkę CB jej nie posiada. Reszta jest identyczna. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Dzięki za odopowiedzi! @rognis_oko: ten kolor to już zauważyłem @remek: Chyba nie, na stronie Cabelas'a w ostatnim akapice: 6600 sizes feature bait clickers. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 bardzo mi się podobało,krótko i na temat tylko zapomniałeś Sebek w tabelce umieścić super hiper tandetny multik Shakespeare solara który można znaleźć w prawie każdym sklepie wędkarskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Adaś dobrze prawi. Brakuje tego badziewia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 12 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2006 @remek: Chyba nie, na stronie Cabelas'a w ostatnim akapice: 6600 sizes feature bait clickers. Masz absolutną rację 6600CB został wyposażony w clickers'a. Ja brałem pod uwagę serię 5600. A tam w CB nie było clickers'a. Jeśli natomiast chodzi o 6600 CB i 6600 C4 moim zdaniem nie ma żadnych różnic. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Witam!Czy to, że chcę zacząć łowić multi ma znaczenie przy wyborze sprzętu? To znaczy, czy mogę rzucić się na cięższy casting będąc początkującym, czy muszę zacząć od wagi lekkiej?Czy calcutta 201 byłaby ok w tm przypadku? Chcę zacząć od kupna kołowrotka. Zgóry dzięki za odpowiedż!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Z góry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 26 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2006 Zdecydowanie łatwiej jest zaczynać od ciężkiego castingu. Z lekkim jest trochę trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 27 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2006 Powiedzmy, że stać mnie na Calcuttę-warto kupić, czy nie- może jestem jeszcze profanem w temacie i lepiej by było żebym kupił coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Jako, ze nic nie mam do powiedzenia na temat lowienia na casting...odniose sie do tematu prasy wedkarskiej.Immortal, znacznie bezpieczniej jest bazowac na pomocy kolegow z portalu. W prasie glownie mozna postudiowac rubryki reklamowe, przewaznie z badziewiem...Informacji naprawde przydatnych pojawia sie bardzo niewiele i sa one scisle zwiazane z nielicznymi autorami.Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 28 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2006 Witam, niestety ale Gumofilc ma dużo racji, Magazyny wędkarskie to w zasadzie wyłacznie katalogi reklamowe. Bardzo często publikowane artykuły są krypto reklamami firm wędkarskich pozbawione jakiej kolwiek wiedzy praktycznej. chciałoby sie w tym miejscu napisac konkretne przykłady. ale wystarczy przejrzeć dokładnie WW i WŚ.Ja przyznam szczerze, nie kupuje od dłuższego czasu magazynów wedkarskich , choc przegladam je, a wiedze praktyczna czerpię z różnych forow wędkarskich.pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi