Skocz do zawartości

Multiplikatory do jerkowania – rynek krajowy - nowy artykuł

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Wybór odpowiedniego kołowrotka o ruchomej szpuli (multiplikator), którego możemy użyć do połowu szczupaków techniką jerkową nie jest wcale taki prosty. Szczególnie na naszym krajowym rynku gdzie sprzęt tego typu jest mało popularny, a wybór jest niewielki. Zapraszam Was do lektury kolejnego artykułu na jerkbait.pl. Tym razem przegląd rynku polskiego odnośnie multiplikatorów typu round - Multiplikatory do jerkowania – rynek krajowy.

Pozdrawiam

Remek

• Odpowiedzi 61
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

witam po raz pierwszy !!!

tak apropos tego artykulu to fakt dobra robota, tylko pogratulowac :mellow: napewno pomogl no niezdecydowanym w wyborze multika, POMOGL PO TYM JAK GO PRZECZYTALI W WW LUB NA ICH STRONIE !!!!!!!!! NO CO WY LUDZIE !!!!!! ALBO ARTYKOL JEST NAJPIERW NA PORTALU A POZNIEJ W PRASIE ALBO W DRUGA STRONE !!!!! A MOZE BY TAK NAPISAC COS NOWEGO ???????????

pozdro :mellow:

Immortal, chłopie zastanów się co piszesz. Artykuły umieszczamy na stronie PO publikacji w gazecie z zachowaniem odstępu uzgodnionego z redakcją Wiadomości Wędkarskich. Poza tym uczciwnym podejściem jest publikowanie go po tym jak ukazał się w komercyjnym czasopiśmie bo wszyscy Ci, którzy nie zdecydowali się na zakupienie gazety mogą go teraz przeczytać na stronie (a jest sporo takich osób, którzy czytają tylko Internet). Odwrotna sytuacja, kiedy najpierw można coś przeczytać na stronie internetowej a później w gazecie jest NIEDOPUSZCZALNA na tym portalu.

Jeśli chodzi o A MOZE BY TAK NAPISAC COS NOWEGO ... to zapraszam na stronę główną bo chyba tam jeszcze nie byłeś.

Pozdrawiam

Remek

IMMORTAL tak się składa, że do gazet dostęp jest czasowo ograniczony, poza tym nie wszyscy mają ochotę kupować ten czy inny miesięcznik. U nas wszystkie artykuły rognisa prędzej czy później pojawią się tak czy siak. Jest cos jeszcze. Jeśli chodzi o artykuły. Większość trafia do WW w wersji okrojonej tylko na naszej stronce masz zapoznania się z artykułem w całości :mellow:

Bardzo fajnie się czyta, dużo tych multików wygrzebałeś :mellow: a tym ABU C4 6601 zaskoczyłeś mnie zupełnie - oczywiście bardzo pozytywnie. Dobra robota Sebastian!

Jako że nie kupuję i nie czytam prasy wędkarskiej, był to mój pierwszy kontakt z tym tekstem. Nie będę miał nic przeciwko temu, jeżeli na podobnej zasadzie będę mógł coś przeczytać w przyszłości zwłaszcza że, jak słyszę, artykuł jest szerszy niż to co ukazało się w prasie.

@IMMORTAL

witaj na stronie! Na stronie zdecydowana większość materiałów jest unikatowa i nie publikowana nigdzie indziej. Miłej lektury.Podobnie jak przedmówcy również zachęcam do wzięcia udziału w tworzeniu tej strony, wtedy nowych materiałów będzie jeszcze więcej. Pola do popisu nie brakuje - patrz chociażby konkursy :mellow:

Pozdrawiam

witam

na waszej stronie nie jestem nowy :mellow: , znam ja doskonale :mellow: a chodzilo mi o to ze zdenerwowalem sie kiedy w oczekiwaniu na nowy material dostalem cos co juz znam :mellow: :mellow:

sami wiecie jak w wedkarskiej prasie jest :angry: te same artykuly co roku o tej samej porze roku :lol: :lol: (to tak apropo WW gdyz nie przepadam za tym pismem (alez to zakrecilem))

miala to byc motywacja do wiekszego wysilku :mellow: , a ja narazie nie mam zamiaru pisac gdyz jestem jeszcze za zielony w te klocki, (po czesci dzieki wam, bo gdyby nie wy to nie bylbym nawet zielony) ale kto wie??? moze za jakis czas ;) ;)

pozdrawiam B)

Immortal, zgadza się i rozumiem jak się poczułeś. Opublikowałem ten artykuł ponieważ zdaję sobie sprawę z tego, że wiele osób nie czyta czasopism wędkarskich, a sezon tuż przed nami więc niektórzy kompletują sprzęt.

Zapraszam Ciebie w czwartek, ale proszę zarezeruj sobie trochę czasu. Opublikuję wtedy coś ekstra - ekstremalnie dużo, fachowej wiedzy o szczupakach .... :mellow: i nie tylko.

Pozdrawiam

Remek

Pitt, chyba osobiście nie ... ale tak wogóle to wszyscy go znają :D Na prawdę będzie co czytać ... obiecuję. Oprócz tego będzie też co oglądać. Uchylimy kilka rąbków tajemnicy ... Ochh co tu mówić zapraszam w czwartek.

pozdrawiam

Remek

@remek: Chyba nie, na stronie Cabelas'a w ostatnim akapice: 6600 sizes feature bait clickers.

Masz absolutną rację 6600CB został wyposażony w clickers'a. Ja brałem pod uwagę serię 5600. A tam w CB nie było clickers'a. Jeśli natomiast chodzi o 6600 CB i 6600 C4 moim zdaniem nie ma żadnych różnic.

Pozdrawiam

Remek

• 1 miesiąc temu...

Witam!

Czy to, że chcę zacząć łowić multi ma znaczenie przy wyborze sprzętu? To znaczy, czy mogę rzucić się na cięższy casting będąc początkującym, czy muszę zacząć od wagi lekkiej?

Czy calcutta 201 byłaby ok w tm przypadku? Chcę zacząć od kupna kołowrotka. Zgóry dzięki za odpowiedż!!!

Jako, ze nic nie mam do powiedzenia na temat lowienia na casting...odniose sie do tematu prasy wedkarskiej.

Immortal, znacznie bezpieczniej jest bazowac na pomocy kolegow z portalu. W prasie glownie mozna postudiowac rubryki reklamowe, przewaznie z badziewiem...

Informacji naprawde przydatnych pojawia sie bardzo niewiele i sa one scisle zwiazane z nielicznymi autorami.

Gumo

Witam,

niestety ale Gumofilc ma dużo racji, Magazyny wędkarskie to w zasadzie wyłacznie katalogi reklamowe. Bardzo często publikowane artykuły są krypto reklamami firm wędkarskich pozbawione jakiej kolwiek wiedzy praktycznej. chciałoby sie w tym miejscu napisac konkretne przykłady. ale wystarczy przejrzeć dokładnie WW i WŚ.

Ja przyznam szczerze, nie kupuje od dłuższego czasu magazynów wedkarskich , choc przegladam je, a wiedze praktyczna czerpię z różnych forow wędkarskich.

pozd jerzy