Gofer2005 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Witam W Poznaniu w tym roku z bolkami katastrofa więc chciałbym uderzyć gdzie indziej. Weekendami jestem w Nekli u kobiety więc mam niedaleko nad Wartę w tym odcinku, może ktoś by podpowiedział dokładniej gdzie mniej więcej się wybrać za bolkiem lub chciał by się ze mną wybrać w ten weekend na jedną wczesno ranną wyprawę? Zapewniam transport i dobrą pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 Tak jak mówisz totalny dramat w okolicach Poznania, dość powiedzieć że na 80 osób na zawodach wygraną dał 35cm jaź..Co do okolic Pyzdr to byłem na świetnej miejscówce w zeszłym roku. Pamiętam tylko tyle że parkowaliśmy pod mostem autostradowym, zakręt na Warcie. Współrzędne przepadływraz z telefonem;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 1 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2015 u mnie w moich okolicach (ok Poznania ) z bolkiem bardzo dobrze , tylko czasu brak na łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 u mnie w moich okolicach (ok Poznania ) z bolkiem bardzo dobrze , tylko czasu brak na łowieniejak się nie łowi to zawsze biorą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 u mnie w moich okolicach (ok Poznania ) z bolkiem bardzo dobrze , tylko czasu brak na łowienieRobas mówisz o tym sezonie czy poprzednich bo z tego co wiem to wszyscy narzekają na tą wiosenną niżówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 (edytowane) w poprzednich latach jak i w tym roku bolki są w moich miejscówkach , i nie przeszkadza im niżówka czy wysoka woda , jedynie przesuwa się intensywność i czas ich żerowania , proponuję odwiedzić rzekę przy ustabilizowanej pogodzie w różnych porach dnia , a sam zobaczysz kiedy żerują , no chyba że u Ciebie ich nie ma , w moich miejscach jest brak bezpośredniego dojazdu i panuje spokój , może to jest warunkiem że bolki jeszcze są , a co do braku czasu na łowienie( i sugestiach kol Michała że piszę o wirtualnych rybach ) , to napisze tylko że mam małe dziecko i to jest dla mnie ważniejszy priorytet Edytowane 2 Czerwca 2015 przez robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michał263 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 w poprzednich latach jak i w tym roku bolki są w moich miejscówkach , i nie przeszkadza im niżówka czy wysoka woda , jedynie przesuwa się intensywność i czas ich żerowania , proponuję odwiedzić rzekę przy ustabilizowanej pogodzie w różnych porach dnia , a sam zobaczysz kiedy żerują , no chyba że u Ciebie ich nie ma , w moich miejscach jest brak bezpośredniego dojazdu i panuje spokój , może to jest warunkiem że bolki jeszcze są , a co do braku czasu na łowienie( i sugestiach kol Michała że piszę o wirtalnych rybach ) , to napisze tylko że mam małe dziecko i to jest dla mnie ważniejszy priorytethej, źle mnie zrozumiałeś kolego, nie deprecjonuje absolutnie! Sam mam 2 szt maluchów w domu i powiem tak.... będzie tego czasu coraz mniej albo wyjścia na ryby z wyrzutami sumienia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid.K Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) W okolicy Poznania na Warcie jest bardzo słabo nie tylko z bolkami ale i z kleniami. Nawet kleników 20-25cm nie mogę namierzyć. Spłynęły, tylko gdzie? Ataków boleni nie widziałem. Uklejek i krąpi jest za to bardzo dużo. Drapieżniki mają co jeść . Mam na myśli Wartę w północnej części Poznania. Nie wiem jak z okoniami (tych nigdy nie brakowało).Tak po za tematem na tyczkę 11-13m też łowi się tylko drobnicę. Nie ma jazi, leszczy i dużych płoci. Robas jak masz w miarę pewną miejscówkę to tylko gratulować czytania i opracowania rzeki. To się zawsze chwali. Może coś w okolicy Puszczykowa? Próbował ktoś z kleniem lub boleniem? Edytowane 3 Czerwca 2015 przez Dawid.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 3 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 (edytowane) Wartę mam dobrze opracowaną powyżej Poznania aż do Śremu( średnio -powyżej Śremu czy poniżej Poznania do Skwierzyny ), zajęło mi to kilkanaście lat , Warta ma to do siebie że jest niezmienna , więc teraz przy niskiej wodzie warto ją dobrze poznać - spacer z wędką , notes , aparat i szukać miejsc przydatne są także fotki satelitarne czy plany geodezyjne , odwiedzać miejsca o różnych porach dnia , szukać miejsc ze starą rozmytą regulacją , gliny , kamieni i miejsc jak najmniej dostępnych , gdzie trzeba uderzyć z buta aby dojść do wody , bo tam gdzie jest łatwość dojazdu , szerzy się także miesiarstwo i z ciekawa rybką może być ciężko , to poznawanie wody na pewno zaowocuje na przyszłość , i skupić się na swojej rzece niż jeździć w odległe miejsca bo tam morze być lepiej , na poznanie innych rejonów morze po prostu zabraknąć życia Edytowane 3 Czerwca 2015 przez robas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 Byłem dziś w Orzechowie i Czeszewie od 4 do 11 i tylko jedno wyjście trzydziestaka klonka do woba boleniowego Przy moście trzy razy chlapnął bolek i w Czeszewie na łasze 4 razy piękne klenisko zebrało robala z wody i to by było na tyle. Widoki piękne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 w dole masz takze fajne miejsce , w górę i w dół od mostu -Solec , na plus łatwośc dojazdu , minus dość popularne , miejscówki po obu stronach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 4 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2015 W Poznaniu jest teraz trochę bolenia, ale bardzo małego. Złowiłem ich trochę w ostatnim czasie i przez to, że jestem kajakarzem to pływając na treningach widzę, gdzie atakują i tam potem łowię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amon28 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Witam. Ktos z forumowiczow wedkuje w tych okolicach. Ja od roku. Efekty raczej slebe. Kilkanascie boleni w maju-czerwcu. Podobnie szczupak i sporo okoni. Niektóre nawet spore. Sandacze zero w tym roku. W ubieglym duzo ale takie do 40cm. Chetnie wybiore sie z kims na wspolne wedkowanie w tej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 z sandaczem na Warcie ,to jest loteria ,tych do 40cm to trafisz w każdym miejscu na Warcie , gdy się pojawią większe ,to skutecznie są czyszczone z rzeki przez miejscowych , ogólnie miejsca fajne , lecz lata swojej świetności dawno mają już za sobą , był czas że nawet ekipy z Piły przyjeżdżały za sumem , miejsca były okupywane cały czas , jak jedni wyjeżdżali to w ich miejsce pojawiali się następni i zasiadówa trwała tygodniami , plusem że dość regularnie odwiedza tamte rejony PSR i SSR ,tylko ze to już po" ptokach" , zwróć uwagę na nowe zimowiska , tylko że to powinno sie pojawić kilkanaście lat temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 21 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2023 Mamy jakieś nowe info na temat sandaczy lub sumów?Zaraziłem się sandaczami będąc na tegorocznej delegacji w Warszawie.Łowiliśmy tam sandacze oraz małe sumy do 1m po pracy.Na Warcie nie kłamiąc idzie mi bardzo słabo w tym temacie. Łowi ktoś sandacze w okolicy nowego miasta? Tam aktualnie próbowałem.Po rozmowach z miejscowymi, podobno coraz gorzej.Nie pytam o wskazanie mi odcinka rzeki (jednak wolę sam się nauczyć szukania tych ryb, dla siebie).Pytam jakie miejsca preferuje sandacz w Warcie.Na Wiśle łowilismy je wieczorami i na początku nocy na płyciznach na woblery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi