Skocz do zawartości
  • 0

sprzedaż sprzętu na giełdzie - proszę o oficjalną odpowiedź Administratora

Żbiku

Pytanie

Witam

Proszę o odpowiedź Administracji forum, czy moje ogłoszenie zostało usunięte zgodnie z Regulaminem forum?

Mojemu serdecznemu koledze, prawie 60-letniemu wędkarzowi, z którym od lat spędzam większość wypraw wędkarskich, pochrzaniło się w życiu i musi wyjechać za granicę do rodziny na dłuższy, nieokreślony czas.

Dał mi kilka wędek, których nie będzie używał. Leżą u mnie w piwnicy, dostałem nawet zgodę od niego na ich używanie. Wiem, że chce je i tak sprzedać, bo potrzebuje gotówki. Jedną wędkę sam kupiłem, resztę postanowiłem rozprowadzić wśród znajomych w kole wędkarskim.

Do tego wystawiłem też ten sprzęt na naszym forum, bo jest to dobry sprzęt, godny polecenia, w bardzo dobrym stanie lub nawet nowy.

Sprzęt obejrzałem dokładnie, porobiłem zdjęcia, opisałem go w ogłoszeniu i umieściłem z cenami i wszystkimi informacjami. Poświęciłem na to naprawdę dużo czasu.

Po chwili temat jednym kliknięciem został usunięty przez moderatora, jako ogłoszenie niezgodne z regulaminem. Na priv dostałem informację, cyt:

"Zostało przeze mnie usunięte, ponieważ giełda jerkbait.pl jest dla forumowiczów jerkbait.pl - jak ktoś chce sprzedawać tutaj swój sprzęt, musi się pofatygowac i zarejestrować, odbyć staż etc. Mam nadzieję że rozumiesz"

Nie, Panie Moderatorze, nie rozumiem niestety tego... :( Wychodzi na to, że regulamin propaguje nieuczciwość i zatajanie prawdy, bo gdybym uczciwie nie napisał, że to sprzęt od kolegi, a mój własny (lub nic nie pisał) to nie byłoby tematu?

Stąd mam kilka pytań do Administratora Forum:

1. Czy moje ogłoszenie było niezgodne z Regulaminem?

2. Czy jeśli zapłacę koledze za te wędki ze swojej kieszeni i wystawię je na forum celem odzyskania pieniędzy, to będzie zgodne z Regulaminem?

3. Czy w przypadku wystawienia sprzętu na forum mam załączyć skan umowy kupna-sprzedaży sprzętu?

Edytowane przez Żbiku
  • Like 3

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mnie to zawsze dziwi jedno ale chyba jeszcze za młody jestem albo już za stary. Serwery, oprogramowanie, cały sztab siedzi pilnuje, utrzymuje, poświęca swój prywatny czas, niekiedy po nocach siedzi, dodajemy kolejne funkcjonalności, mapy, nowe tematy, imprezy ale nas to bawi bo lubimy to robić i pokazywać fajne wędkarstwo a tu ... wchodzi ktoś, wszystko ma za free, chce coś sprzedać i ma jeszcze tysiąc wymagań i muchy w nosie bo coś mu nie pasuje. To ja zapytam - zerknijcie na swój wkład w rozwój tego forum. My tu 10 lat dostarczamy wartość polskiemu wędkarzowi .... nie dwa dni, trzy miesiące, czy nawet rok ... 

Jeszcze raz i do upadłego - 10 lat temu założyłem to forum by wymieniać się wiedza o nowoczesnym wędkarstwie. Giełda jest dodatkiem ułatwiającym wam sprzedaż. My jako administracja i moderacja chcemy poświęcać temu minimum swego czasu.

Mario dobrze napisał. Giełda dla mnie nie jest priorytetem - wielokrotnie o tym pisałem. Świetnie, że możecie sprzedawać, bardzo się z tego cieszę ale ... wymagania w stosunku do nas proszę zostawić dla siebie.

Zamykam temat.

• Like 16

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...