Skocz do zawartości

Patyk pod sandacza do 800 zł? Fenwick ?St.croix?

Jerzuu

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz już 800pln to mógłbyś pomyśleć o Customie. Np Composite Developments Nano 792MH. Gumy na główkach 25-30g i 4" rzucałem, a i pod wobki, blaszki będzie odpowiedni.

W tym wątku z linku jedziesz po blankach Cd nano, piszesz że się nie nadają pod zedy a teraz je polecasz?

http://jerkbait.pl/topic/43509-cd-ext-nano/page-6

Nagle odzyskałeś czucie? :P

• Like 1

Czy napisałem, że to szajs??

Nie, napisałem że nie jest to kij dedykowany do opadu gdyż do tego celu moim zdaniem są lepsze kije. Chyba nie trzeba dodawać, że taka opinia dotyczy przynęt w dolnym zakresie, bo 20/30g główkę to raczej na wszystkim czuć.

CD u mnie miał służyć WYŁĄCZNIE technice opadu i uznałem, że nie mam dla niego miejsca. Równie dobrze mógłbym napisać, że Phenix w tytanach jest do dupy jako feeder bo łowię na koszyczek i po każdym wyrzucie pęka... następnie przy innej okazji napisać, że jest zajefajny do okoniowania... zabroni mi któś?

Natomiast jeżeli ktoś szuka wędki na sandacze i planuje pociągać jakieś wobki, może blaszki to kij jak najbardziej sobie poradzi. Przy okazji ładne ugięcie, moc w dolniku, waga moim zdaniem czynią go dość uniwersalnym.

Pisząc o tańszych kostrukcjach miałem na myśli choćby poczciwego Shimano Beastmaster czy Technium w cw.40-50g, które poza estetyką i wagą nie ustępują CD Nano, więc jeżeli masz trochę zdolności i chęci spróbowania sił w RB to możesz zanabyć Techniuma w cenie 250-300zł oskrobać, przezbroić i będziesz więcej niż zadowolony.