Skocz do zawartości

Okrąglak do grubej zabawy

Tomek88

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukiwam coś znamienitego w round'zie oraz przy okazji tańszego od ryogi sharpnel.

Może?

http://allegro.pl/2015-abu-garcia-ambassadeur-5601-jb-hs-i5208921770.html

Wiem, że jest luna 253, seria nowych calcuciaków z kraju kwitnącej wiśni, ale co jeszcze  :unsure:

Aha, mile widziany czarny kolor niekoniecznie jednak w roli dyskryminatora.

Poszukiwam coś znamienitego w round'zie oraz przy okazji tańszego od ryogi sharpnel.

Może?

http://allegro.pl/2015-abu-garcia-ambassadeur-5601-jb-hs-i5208921770.html

Wiem, że jest luna 253, seria nowych calcuciaków z kraju kwitnącej wiśni, ale co jeszcze  :unsure:

Aha, mile widziany czarny kolor niekoniecznie jednak w roli dyskryminatora.

Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji! Nie wędkuję cast'em aż tak często, aby inwestować w Ryoga'ę, więc skłaniam się w stronę Abu... Myślałem o C4, C3, ale ten, którego rozważasz też jest piękny (czarny!), choć cenowo już bliżej Ryogi... Będę tu z ciekawością zaglądał, bo sam zastanawiam się co kupić... Pozdrawiam!

Raczej mała, tego plutona dobrze, że mi przypomnieliście.

Calcutty z japanese jeszcze przejżę, bo jakaś z terkotką też wyszła i generalnie to będzie obok również dużej Luny top za te pieniądze.

Jednak jak ktoś ma coś do dodania to śmiało, nie wstydzić się ;)

Nie tyle nie dadzą rady co komfort nie ten. Do ciężkiego rzucania lubię mieć pod palcem słusznych rozmiarów szpulę o dużej średnicy, aby łatwiej ją kontrolować, bo ma mniejszą prędkość obrotową przy tej samej prędkości przynęty. Jakieś tam moim zdaniem więc przesłanki są żeby nie używać tylko małych multi :)

Przy jerkowaniu lubię mieć ciężki multi w chwycie, który robię multik przeciąża znacznie zestaw do przodu dzięki temu wędka leci mi do jerkowania praktycznie pod własnym ciężarem, w każdym razem nie muszę taką siłą cisnąć do dołu a potem tylko podnoszę :)

Od kilku sezonow uzywam Daiwa Luna oraz Shimano Calcutta D do naprawde ciezkich przynet. Oba mlynki sa wspaniale. Innych, oprocz ABU C3 nie uzywalem. ABU jest ok. Natomiast do ciezkiego lowienia Luna jest najlepsza z tych wyzej wymienionych.

Moja Luna jest najczesciej uzywana do bardzo duzych, podwojnych obrotowek typu cowgirls numer 10. Rocznie jest maltretowana setkami, a moze nawet tysiacami rzutow. Dziala bez zastrzezen. Sporadycznie uzywam ja do ciezkiego jerkowania. Tutaj tez oczywiscie nie ma problemu. Czytalem jednak gdzies, ze przy ciezkim jerkowaniu po pewnym czasie powstaja jakies male problemy z tym mlynkiem. Jako, ze ja czesto tym kolowrotkiem nie jerkuje, nie moge tego potwierdzic lub zaprzeczyc. 

Calcutta D ma troszeczke wezsza, a zarazem tez wyzsza obudowe. Mlynek rowniez bardzo plynny i bezproblemowy. Wydaje mi sie, ze ogarniam nim minimalnie dluzsze rzuty. Obydwa krecidla moim zdaniem sa lepsze od ABU C3. 

Co tu tak cicho? Ja coraz bliżej zakupu Abu C4 5601, ale ciekawi mnie jaką decyzje podejmie Kolega @Tomek88... Zasięgnąłem opinii doświadczonego kolegi i powiedział, że ten Abu JB (Jerkbait) jest mocarny - do ciężkiego jerkowania, ale gorzej się nim rzuca w porównaniu do modelu C4 (posiada łożyska)... Sam doświadczenia castingowego nie posiadam a w opisach modelu JB przeczytałem o jego zaletach, gdzie podkreśla się dalekie rzuty... - czyli - wiem coraz mniej i mam coraz większy mętlik w głowie... (Kurka! Podoba mi się ten czarny JB!) Ratujcie Koledzy! Radźcie coś!... Pozdrawiam!

Edytowane przez Dokuś

Póki co szukam dobrej oferty z nowym cc301

...A więc jednak Shimano! ;)

Jb rzuca świetnie ! Slider 10S z kija 50-140 leci daaaaaaleko!

Jest bardzo dobry ładny.Chcesz ,wiedzieć coś więcej to pisz ;)

Dziękuję! :) Chętnie skorzystam... Potrzebuję multika do kija 2,44m ~70g i skłaniam się do zakupu C4, ale Kolega @Tomek88 zasiał mi ziarno niezdecydowania poddając model Abu JB, który kolorystycznie mi się bardzo podoba, ale nie posiada łożysk, lecz jakiś system ..., którego nie znam i nie wiem "co zacz"...