Skocz do zawartości

Sklepy wedkarskie - Skarbiec Martina

jerry hzs

Rekomendowane odpowiedzi

Dzis zamiast na pstragi , bo jeszcze nie wolno , zjechalem polnocne Illinois szukajac skarbow w sklepach . Sklep Martina Badegiana juz kiedys raz odwiedzilem ...ale bardzo chcialem tam wrocic bo ma on wyjatkowy nastroj . Sklep generalnie odwiedzaja wedkarze kupujacy minnow albo robaki . A to jest skarbiec wedkarskich baitow ktore tu leza od lat . Martin przywital mnie milo i pewnie go zaskoczylem bo zamiast brac robaki ubralem okulary i po kolei zaczalem przygladac sie temu co pod lada . A tam stare Rapale , Meppsy , Rebelki , Smithwicki , Arbogasty , Heddony, Renosky i tak dalej , i tak dalej ...poczulem sie jak w bibliotece gdy nauczylem sie czytac i pochlanialem wszystko bardzo dawno temu . Nie mozemy sobie ostatnimi laty na duzo pozwolic wiec wzialem 9 cm lamanego Rebela . 9 cm minnow Smithwicka , 5 sztuk wirowek z gumowa rybka 5cm Renosky Lures . Martin jest fanem Chicago Bears ktorych plakat wisi na scianie . Jest tez zdiecie syna col . Martina L.Badegiana ktory jest na wojnie w Afganistanie . Wiem co czuja Rodzice ktorych synowie sa na wojnie . Lamana angielszczyzna powiedzialem Martinowi : 3+F ...Family , Fishing and Futbol ...no War ...War jest fuking shit ... nie sadze zeby myslal inaczej niz ja . Pozegnalem go ale na pewno znowu tam wroce .

Żeczywiście sklepik ma swój urok.

Chociaż widzę to tylko na zdjęciach mozna poczuć klimat tej twojej skarbnicy.

Swoją droga lubie takie sklepiki z wędkarskim klimatem, ale niestety u mnie w mieście takie sklepiki to przeszłość. Dziś tylko salony wędkarsko-zoologiczne. :(