Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Kubo :)

Postaraj się dokładniej oczyścić przednie oczko. Tylne też ;) Ma to nie tylko względy estetyczne, ale i praktyczne. Gruba warstwa farby i lakieru potrafi odprysnąć, odsłaniając "gołe" drewno, czyli udostępnić wodzie możliwość wnikania w głąb woblera. 

Siemka chciałbym wam przedstawic woblera boleniowego:

2015-05-16 21.46.24.jpg

oraz mojego jednego z pierwszych woblerow na ktorego ostatnio zlowilem 3 szczupaczki:

2015-05-16 21.53.50.jpg

co sądzicie ???

.

.

.

Woblerek na pierwszym zdjęciu wygląda na duży na tle twojej ręki, nie lepiej zrobić 2 oczka na kotwicę? ;)

Powiem Ci ze nieźle ;)

Ale mam kilka uwag! ;)

Mianowicie:

Oczka nie wyglądają najlepiej jedno małe drugie duże i wszystkie zreformowane ;)

I to jedno oczko na kotwicę jak na tą wielkość wobka dla mnie bynajmniej dziwne, no chyba za to jakoś patent?

Ostatnia rzecz, nie mieszaj chemii z żywnością (suszarka do woblerów i cukier (no chyba ze to opakowania a w środku jest coś innego)

Ale najważniejsze że łowią Twoje woblerki! ;) tak trzymaj !

A tutaj nowy sposób oklejania woblerka :)

taki tam efekt łuski.Narazie testy ale wygląda to spoko :) co myślicie???

j80fn6.jpg

Do tego woblera jeszcze koniecznie oczko z tyłu woblera, to drewno to lipa? Jak ci źle robić stelaż przez całość to na początku skręcaj oczka ;)

I koniecznie jakieś inne miejsce znajdź do lakierowania woblerów, jak Szymek napisał wyżej :)

Cześć!

Jak zrobić dobry stelaż, tak na szybko ( zrobiłem duży żeby było wszystko dobrze widać )  ;)

Wiec po pierwsze w ten sposób wyginamy drut:

post-59360-0-16123400-1432316897_thumb.jpg

Następnie wkładamy gwóźdź do imadła i nakładamy w taki sposób jak na zdjęciu drut:

post-59360-0-10330900-1432316902_thumb.jpg

Kolejna rzeczą jest "zgniecenie" drutu tuż za gwoździem :) dzięki temu otrzymamy proste i ładne oczko :)

post-59360-0-93581600-1432316904_thumb.jpg

Gotowy stelaż:

post-59360-0-30418600-1432316908_thumb.jpg