MATT1989 Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Witam! Mam problem bo chciałbym mój kołowrotek przesmarować a nie wiem jak zdjąć gałke hamulca. Ma ktoś może ten kołowrotek i wie jak to zdjąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 tam chyba śruba jest, poza tym w pudełku powinien być schemat kręciołka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Jak dobrze popatrzysz to ona złozona jest z dwoch elementów, które się rozkręca. ja górę przytrzymuje a dół odkrecam jak normalną śrubę.Poźniej to co przytrzymywałeś rokłada się na dwie części (połówki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 21 Lutego 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Jacek bpMasz na myśli przytrzymanie hamulca walki a dopiero wtedy odkręcasz tą czarną gałke? Moim zdaniem jest to zrobione na zatrzask i trzeba to siłą wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 21 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 Jacek bpMasz na myśli przytrzymanie hamulca walki a dopiero wtedy odkręcasz tą czarną gałke? Moim zdaniem jest to zrobione na zatrzask i trzeba to siłą wyciągnąć Hamulec sklada sie z dwoch czesci skrecanych, hamulec walki sciagasz normalnie jak rozkrecisz hamulec. W miejscu gdzie koncza sie pionowe wciecia na gałce hamulca jest laczenie przyjrzyj sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Matti i co , udało Ci sie to rozkręcić?Jacku, a czym to (to złote coś) przytrzymujesz - jakim narzedziem? W jednym sklepie wedkarskim, który również prowadzi serwis pogwarancyjny koleś twierdził, ze musiał sobie dorobić takie urzadzenie i nie chciał mi go pokazać. Mi sie nie udało rozkręcić takiego kołowrotka z tym, że ja mam model 4000. Tego złotego nie mogłem chwycić żadnymi cienkimi szczypcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2010 Ja używam takich szczypiec do zaciskania tulejek elektrycznych (aukcja nr. 940310823). Są na tyle cienkie ze lapią tylko to złote i można odkręcić. Kosztuje to jak widać grosze i w każdym sklepie eletrycznym mozna to kupić. Używam też tego do zaciskania tulejek na przyponach, awaryjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grześko Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Ja do przytrzymania tych podkładek użyłem opaski zaciskowej do kabli o takiej samej szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Zegarmistrzowski śrubokręcik i można to odkręcić.Też kiedyś z tym patentem miałem nie lada kłopoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi