spinmar Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Witam . Mam obecnie T.D . 270 7-21g fast i zastanawiam się nad kupnem nowego kija od St.Croix co mogli byście polecić łowie najczęściej wobkami 3g 5g 7g Bolenie Klenie i Okonie, lubię kie szybkie a od dawna zastanawiam się nad kijami St. Croix opini wiele ale warto zawsze podpytać bardziej doświadczonych kolegów. Dzięki za odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Polecam St. Croix Avid 2.90m 7-21g , fast , taki rzeczny uniwersał na klenie , jazie , bolenie , sandacza , szczupak na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 tylko to bedzie jednak duzo mocniejszy kij od tego którego teraz używasz , tzn wedłog mnie to jest uncjówka. Ja własnie uzywam uncjówki cd br jako uniwersału wiec napewno ten avid sie nada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinmar Opublikowano 5 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2015 Zastanawiałem się właśnie nad tą serią Avid ma dobre opinie i cenowo do zniesienia , co do mocy to większość łowiących wędkarzy pisze że mają zapas . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 6 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Polecam Avida lub Elitkę 2,7 m 10lb c/w do 18g. Kijek opisany poprawnie ,chyba jako jeden z nielicznych StC, Eliktką łowiłem dłużej ,bo prawie dwa sezony.Obsłuży kleniowe od 3g po boleniowe przecinaki 10-12g.Wiślane okonie, też łowi się bardzo przyjemnie.Największego bolaska jakiego na nim miałem ,to 73cm ,kijek poradził sobie spokojnie głęboko amortyzując i miał jeszcze trochę zapasu.Ten do 21g będzie pod Twoje potrzeby zbyt mocny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinmar Opublikowano 6 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2015 Dzięki za wszystkie podpowiedzi zapytam jeszcze na temat wyczuwalności brań w ręku opini wiele na temat pszenoszenia po blanku lub tuby w TD jedni piszą że działa inni że jej wogule nie ma . Jak z tym w St. Croix ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi