Skocz do zawartości

KORKERS - Buty do śpiochów

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś używa tego ubuwia i ma wyrobione zdanie?Zastanawiam się czy dobrą alternatywą będą dobre buty wojskowe biorąc pod uwagę że prawdziwe brodzenie to będzie u mnie max15% łowienia a reszta to błotko,chodzenie po zalanych łąkach,przejście kanaliku czy ew. podebranie rybki.

korkersy

post-2676-1348914639,0707_thumb.jpg

post-2676-1348914639,1138_thumb.jpg

Korkers super buty.Bardzo trwałe,bardzo dobre były z wymiennymi podeszwami.Można było zmieniac podeszwę gumową na filcową.Bardzo fajne było to rozwiązanie,szybko sie to zakładało.Poszukaj tych z wymiennymi podeszwami.Potrzebujesz traper na muł,piasek masz gumową, idziesz na kamienie zakładasz filc.W podeszwie w bucie było miejsce na ta wkładkę wykrojone tak że filcowa lub gumowa wchodziła do środka.

ja mam crosscurrent od 1,5 sezonu. Po boku delikatnie się przecierają, ale ja ich używam około 60 - 80 razy w sezonie, nie suszę, nie dbam, leżą jak psy...

Opcja z wymiennymi podeszwami - rewelacja. Mam trapery i filc z kolcami - więc jest doskonale, na glonowym lodowisku chodzę jak czołg - bez problemu, zmieniam sobie podeszwy na trapery i po śniegu/błocie/piasku/mchu.

Ogólnie bardzo zadowolony z nich jestem, choć mogły by być trwalsze.

polecam

• 5 lat później...
  • 2 tygodnie później...

Teraz dopiero zauważyłem ten wątek, buty jak najbardziej godne polecenia. Użytkuje je dwa sezony, ten będzie trzeci i jak na razie nic im nie dolega. Wymiana podeszw to była najważniejsza rzecz która spowodowała ze akurat Korkersy wybrałem. Sama wymiana szybka i bezproblemowa. System ze sznurówkami na zacisk to tez super patent.

Co do rozmiaru, normalnie noszę 42, Korkersy mam 44 ( 10 )

Następne tez będą tej firmy.

Edytowane przez adis