admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Aktualizacja dnia 3. Najatrakcyjniejsza dla szczupaka na ten momen jest blaszka wahadłowa. Większość ryb została złowiona w jednej zatoce. Tam oprócz pistoletów wyszło chyba najwiecej dużych ryb. Zwiekszona aktywność szczupaka wieczorem około 21:00 (tutaj spokojnie można łowić i nawet po 22:00 bo jest jasno). Teraz ekipy sprawdzają czy też od rana jest podobnie. W ciagu dnia raczej dłubanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzień 4 - pogodowo niewiele sie zmieniło. Jeśli ktoś chciałby się poopalać - idealnie. Woda prawie stoi w miejscu. Słońce, mimo że dopiero siódma wysoko w górze, praktycznie chmur brak. I jak tu wierzyć nawet krótkoterminowym prognozom, które tuż przed wyjazdem obiecywały pochmurne i chłodne dni. Za chwilę kremy z filtrem 50 pójdą w ruch. Walczymy dalej. Wczoraj rozmawiając z ekipami naliczyłem, że było kilka (5) kontaktów z metrowymi rybami więc szansa jest. Podobno też delikatnie ciśnienie maleje. Wczoraj kulminacja 1033hpa, do soboty ma opadać do 990hpa. Macie jakieś teorie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Troszkę niepokojąco szybki spadek ciśnienia, miejcie nadzieje tylko, żeby nie zrobiły się całkiem niemrawe. Osobiście nie patrzę na ciśnienie, bo jeśli mam czas na ryby i bym wybrzydzał z ciśnieniem to bym prawie nie łowił, ale niskawe 990-1000 stabilne z dżdżystą pogodą zawsze było dla mnie najlepszą wróżbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Niestety padać to będzie dopiero w sobotę Do tego czasu rośnie temperatura i cały czas piękne słońce jak na wakacjach w Egipcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Dzień 4 - pogodowo niewiele sie zmieniło. Jeśli ktoś chciałby się poopalać - idealnie. Woda prawie stoi w miejscu. Słońce, mimo że dopiero siódma wysoko w górze, praktycznie chmur brak. I jak tu wierzyć nawet krótkoterminowym prognozom, które tuż przed wyjazdem obiecywały pochmurne i chłodne dni. Za chwilę kremy z filtrem 50 pójdą w ruch. Walczymy dalej. Wczoraj rozmawiając z ekipami naliczyłem, że było kilka (5) kontaktów z metrowymi rybami więc szansa jest. Podobno też delikatnie ciśnienie maleje. Wczoraj kulminacja 1033hpa, do soboty ma opadać do 990hpa. Macie jakieś teorie? Moja teoria jest taka, że powolny spadek nie jest zły. Szybki - raczej nie sprzyja. Po wynikach widać, że trafiliście na kulminację cyklu, a teraz jest dołek. Pogoda jest być może jakimś wytłumaczeniem (lampa i flauta nigdy mi nie sprzyjała) ale zapewne nie jedynym. Niewiele można zrobić, prócz czekania na rozkręcenie się kolejnego cyklu... Oczywiście można kombinować, nastawiać się na inne gatunki, ale z moich doświadczeń wynika, że niewiele to daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Przy takiej lampie szukałbym ryb głęboko, a płycizny obławiał z rana i wieczorem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie, trzymam kciuki. w maju na Kallso jeden dzień byliśmy na łodzi na zero, a w końcowym rozrachunku wyjazd udało się zamknąć przyzwoitym wynikiem (przynajmniej ilościowo). skoro nie sprawdziły się ostatnie krótkoterminowe prognozy, to jest szansa, że obecne też się nie sprawdzą i woda się zacznie ruszać niedługo :-) opcjonalnie: sprawdźcie prognozy dla miejscowości poza głównym szkierem. jeśli tam wieje, to szkoda czasu na dłubanie na flaucie. lepiej zrobić całodzienną wycieczkę gdzieś daleko. duży prowiant, wypłynięcie skoro świt i w dłuuuugą w stronę wiatru :-) dziś dopiero środa. będzie dobrze! edit: wg prognozy wprawdzie ma być ciepło, ale woda powinna się ruszać. http://www.yr.no/sted/Sverige/Kalmar/Gamleby/ Edytowane 10 Czerwca 2015 przez croock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Na razie bez zmian. Troszeczkę więcej pistoletów. Teraz systematycznie łowimy na 4-8m. Oczywiście brań mniej ale ... liczymy na coś konkretniejszego. @krzysiek wyglada to dokładnie na sttuację, którą opisałeś. Powolutku jakby się rozkręcało. Wczoraj dużo wyjść i delikatnych brań. Dzisiaj już bardziej zdecydowanie. Szukamy dalej. Głęboka woda, strome stoki. Pływamy, przemieszczamy się. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 A teraz chwila obławiania ładnego trzcinowiska. Codziennie odwiedzana mejscowka. Tutaj padła najwieksza ryba zlotu @jbk 114cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 remku, co to za aplikacja? nie macie na wodzie problemu z zasięgiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Mam swoj numer szwedzki w sieci 3. Działa turaj super - praktycznie pełen zasięg i 3G. Aplikacja Nacionics. To co u nas na stronie w wersji webowej tylko na iPhona. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croock Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 mega! mieliśmy podobny pomysł w tym roku, ale w naszych miejscówkach nie było zasięgu sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 A teraz kolejny szczurek hot z miejscówki - naplyniecie 5 rzutów i w długą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Przynajmniej trochę się już woda marszczy:) połamania kijów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Milupa już 9 ciągnie .... Wiecie na co? Wahadło Mors-3. Mam nadzieje, że najedziemy A widzicie pisze a tu 10 ciągnie skubany. Wjechaliśmy w krainę kruciaków ... ale zabawa jest i powracają nastroje ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Tu je killer łowi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 A ja stwierdziłem ze szans dzisiaj szczupakowych nie mam (na muchę dzisiaj nie wychodzą - wczoraj było lepiej) wiec przerzuciłem sie na inny gatunek .... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 No i konkret garbusek . Szybciej złowisz szczupaka 8-kę jak okonia 40-kę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Fajna taka relacja na żywo, człowiek siedzi w pracy za biurkiem i klepie tabelki, co jakiś czas zerkając jak forumowi znajomi łowią ryby... i ta świadomość że jesteście teraz gdzieś tam daleko na rybnej wodzie a ja w pracy... ... poproszę więcej zdjęć, w imieniu swoim i reszty uzależnionych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 i ta świadomość że jesteście teraz gdzieś tam daleko na rybnej wodzie a ja w pracy... Z ta rybnoscia wody to nie ma co przesadzac Remek- dowiaz jakas glowke 15-20 gram przed muche i sprobuj polowic gleboko, prowadzac jak najwolniej, ten flipping Megabass bedzie jak znalazl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Z ta rybnoscia wody to nie ma co przesadzac Nawet bezrybna woda jest lepsza niż siedzenie w pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Do Twojej muchy wczoraj metr wyszedł ... ale postanowił nie trafić ... tzn trafił ale sie nie zapiął. A Milupa 11 strzelił. Jedzie jak maszyna. Do 20 dzisiaj dojdzie ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Z ta rybnoscia wody to nie ma co przesadzac A Milupa 11 strzelił. Jedzie jak maszyna. Do 20 dzisiaj dojdzie ... Chyba nie ma przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 10 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zaczyna wiać, słońce zachodzi .... no to powoli zaczynamy. Teraz na 7-8 metrach pracujemy. Na razie piździelce ale czekajcie dzisiaj w blokach ... moje state kości mówią, że obraliśmy dobry kurs. Inne ekipy nie wiem bo sie rozplynelismy ... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 10 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Super, że masz możliwość relacjonowania " na żywo". Dzięki Remku, przynajmniej w taki sposób da się odczuć Wasz wyjazd A propos, próbowaliście łowić mniejszymi przynętami ? Szczupaki nie żerują teraz na sieczce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi