Skocz do zawartości

Zlot 10 lecia jerkbait.pl - Gamleby

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień 5 - czas zmian

Dzisiaj postanowiliśmy namieszać. Nie tylko w wodzie - różnymi przynętami. Przede wszystkim zmieniły się składy na łodziach. Takie zloty to szansa na wymianę doświadczeń, naukę, budowanie umiejętności. A kto z nas nie chciałby być skuteczniejszym wędkarzem? Lepiej namierzać szczupaki, łowić więcej, większe, przekraczać swoje życiówki (na zlocie mamy kilka PB!). Dlatego wielu z nas wypłynęło w innym składzie, na inne miejscówki, próbować nowych metod - jerkowania, połowu szczupaków na muchę, skuteczniej poszukiwać miejscówek. Zobaczymy co z tego wyniknie. O to właśnie chodzi w zlotach i takich spotkaniach .... Bądźcie czujni relacji ciąg dalszy niebawem a tymczasem idę jeść śniadanie ... A dzisiaj jajecznica z jajek produkcji szwedzkich kur, na kiełbasie krakowskiej (nie szwedzkiej). Do tego czarna, aromatyczna kawa szwedzka (!) Zoega (tylko 25PLN za pół kilo - najdroższa jaka była w ICA).

Na priv dostałem pytanie o to jak piszę to wszystko. W skrócie ... kartę sim do internetu kupicie w wielu punktach np. na stacji benzynowej. Pamiętajcie by kupić tzw. kartę z dostepem do internetu. Wcześniej sprawdźcie jakie jest pokrycie w danym rejonie. Np. 3 w tym miejscu ma nawet LTE!

Używam iPhone 4s. Nim robię zdjęcia oraz zrzuty z aplikacji Navionics (nawigacja morska). Wiadomości wpisuję przez aplikację TapaTalk - tak jest wygodniej niż przez przeglądarkę internetową. Zachęcam Was do tworzenia w przyszłości podobnych relacji na żywo. Niewiele trzeba!

• Like 7

Na razie pojedyncze sztuki 70-84 cm (z tego co wiem). Dużo brań ale mało ryb. Uderzenia w przynętę i .... luz ....

Tak samo w tamtym roku mieliśmy z Milupą na Noen. Dużo pustych brań. Duża guma z dwoma dowieszkami, jedna na przód, druga z tyłu do tego główka jigowa na klej z ucietym hakiem. Taka kombinacja wyeliminowała puste brania.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Tak samo w tamtym roku mieliśmy z Milupą na Noen. Dużo pustych brań. Duża guma z dwoma dowieszkami, jedna na przód, druga z tyłu do tego główka jigowa na klej z ucietym hakiem. Taka kombinacja wyeliminowała puste brania.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Tylko tu łowimy z ręki, a strzały są w wahadła ????

Podsumowanie dnia jutrzejszego. Najpierw jednak bardzo ważna rzecz o której nie napisałem wczoraj - kolejna metrówki. Tym razem Hasiora!

Dziwny to dzień. Dlaczego? Mnóstwo brań i wyjść. Brania zakończone tylko uderzeniem większość nie zacięta. Tak jakby szczupaki uderzały zamkniętym pyskiem. Niektóre ekipy trafiły na eldorado. Inne z niewielkim dorobkiem. Dziwny to dzień.

Zobaczymy co po takim dniu przyniesie kolejny. Jak myślicie? Co będzie po dniu w którym szczupaki były bardzo aktywne ale .... nie zagryzały.

A na dobranoc ....

ImageUploadedByTapatalk1434066009.756519.jpg

Podsumowanie dnia jutrzejszego. Najpierw jednak bardzo ważna rzecz o której nie napisałem wczoraj - kolejna metrówki. Tym razem Hasiora!

Dziwny to dzień. Dlaczego? Mnóstwo brań i wyjść. Brania zakończone tylko uderzeniem większość nie zacięta. Tak jakby szczupaki uderzały zamkniętym pyskiem. Niektóre ekipy trafiły na eldorado. Inne z niewielkim dorobkiem. Dziwny to dzień.

Zobaczymy co po takim dniu przyniesie kolejny. Jak myślicie? Co będzie po dniu w którym szczupaki były bardzo aktywne ale .... nie zagryzały.

A na dobranoc ....

attachicon.gifImageUploadedByTapatalk1434066009.756519.jpg

Dziś podobno "dzień metrówki" ma być :)

Zobaczymy, zobaczymy ... Dobrze by było. Na razie średniego szczupaka sporo, powyżej 90cm kilka sztuk, powyżej 1m tylko 4 (100 - Łysy, 101 - Hasior, 102 - Borys, 114 - Jbk). Pisze tylko bo na tyle osób to mogłoby by kilka sztuk więcej. Dzisiaj dzień wycieczki ...