spinningista1988 Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Spotkałem się na necie ostatnio z przynętą ktorej praca dziala az tak na wyobraznie ze ciezko nawet to porownywac z jakas inna przyneta... A zreszta sami ocencie po filmiku ktory znalazlem na Youtube Jeszcze w zadnym sklepie wedkarskim nie spotkalem sie z tego typu przyneta...Wie ktos jaka firma produkuje cos podobnego (w sensownych pieniadzach) bo na allegro cos takiego kosztuje 200zl...Chcialbym wyprobowac to cacko juz w maju na szczupakach a jaka jest wasza opinia na temat tej przynety?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Bardzo podobnie pracuje jego nieco tańszy, aczkolwiek też nie tak niskobudżetowy odpowiednik http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=2828& ;prevloaded=1&&start=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 To co widać na filmiku jest gumową przynętą a nie woblerem.Był już jakiś wątek na jej temat na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwoluka Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Przyneta ktora widac na filmiku to guma. Wobler tego ksztaltu tez jest. Nazywa sie Javallon Hard. Przynety te kosztuja tyle ile kosztuja bo sa made in Japan by Imakatsu .Szczupaki z ta guma robia krotki proces juz przy pierwszym braniu. Na dodatek wiekszosc bran jest spudlowanych. Firma DAM zrobila juz cos podobnego za duzo atrakcyjniesza cene i jak mi sie wydaje bardziej dostosowanego do polowow szczuplych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 To co widać na filmiku jest gumową przynętą a nie woblerem.Był już jakiś wątek na jej temat na forum.Wiem, że to guma, chodziło mi o zachowanie się w wodzie, choć moja wypowiedź rzeczywiście mogła sugerować, że w obu przypadkach mamy do czynienia z wobkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Mam takie gumy tutaj u nas sa po 5euro za sztuke <_< A co do pracy to naprawde potrafia zachipnotyzowac!A szczupaki tak w to wala na wiosne ,ze nie moge sie doczekac .Co do trafiania to ma taka sama srednia co przynety tego rodzaju.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Na tym forum o Javallonie było sporo napisane. Pierwszy raz łowiłem na nią 4 lata temu. Była bardzo skuteczna (guma) ale niestety nie przystosowana do warunków europejskich gdzie na nie łowi się szczupaki (Javallon został pierwotnie zaprojektowany do połowu bassów). Segmenty gumy połączone są bardzo cienką gumą więc jedno, dwa brania szczupaka i gumę można wyrzucić do kosza. Zdecydowanie polecam jakieś fajne swimmbaity np. prologic'a, które pracują podobnie a są ZDECYDOWANIE trwalsze. Co więcej ... po dłuższym użytkowaniu nie zauważyłem znacznej różnicy w skuteczności między Javallonem a innymi gumami, które można prowadzić zdecydowanie bardziej kreatywnie. PozdrawiamRemek Kilka linków: - http://www.jerkbait.pl/?p=106- http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&goto=35875& amp; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2010 Javallon w mojej wersji Dane: Długość 12cm9 segmentówWaga 38g Na wiosnę szykuje się już nowy arsenał PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzia Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Czasami dostępne są Skatery firmy DAM. Pracują podobnie do javallonów. Zbrojone hakiem offset,grubsza guma.Cena rozsądna. Od 9-13PLN. 3 rozmiary. Nieźle na to połowiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadzia Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Są na Allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi