qbaf88 Opublikowano 7 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 Panowie, z racji tego że nie znalazłem satysfkacjonującej mnie odpowiedzi w starych tematach i wątkach pozwalam sobie zadać pytanie szerszemu audytorium. Otóż, od kilku lat nie opłacam składek bo czasu brak, kartę mam, jakąś tam historię w kole też, jednakowoż praca, praca, praca i naprwadę nie ma czasu. Jak już to łowiska płatne w weekendy od czasu do czasu. Zamarzyło mi się aby wakacje spędzić na wodą, a będą to 3 tygodnie sierpnia. I tutaj zagwozdka, czy opłacać składkę na górskie w PZW Krosno, jechać w Bieszczady i łowić (brać pozwolenia jednodniowe czy bardziej się opłaca już wziąć roczne i najwyżej jeszcze ich odwiedzać?) czy może znacie jakieś miłe miejsce w Polsce, gdzie można złowić fajne sztuki, wypocząć, trochę połazić i się zmęczyć bez konieczności posiadania składek, itp? Głównie spinning średni, może jakiś pstrążek, a może coś większego? Trochę się w tych wszystkich zawiłościach prawnych gubię, jest możliwe że dane stowrzyszenie ma jakieś jeziorko, lub odcinek rzeki i płaci się tylko im jakąs kwotę, czy tak czy inaczej trzeba oddać cesarzowi co cesarskie i zanieść daninę do PZW? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaf88 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Albo oślepłem, albo nie ma żadnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeBas Opublikowano 14 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Też mam podobną zagwozdkę, gro czasu przebywam daleko od domciu i tu wykupuję pozwolenie wędkarskie a na urlopie pozostają łowiska komercyjne, czy istnieją w pzw zezwolenia czasowe np 7 dniowe ? Oczywiście odpłatne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbaf88 Opublikowano 14 Czerwca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2015 Z tego co wiem, żeby wykupić pozwolenie na dzień musisz mieć opłaconą skłądkę na zagospodarowanie wód, poprawcie jeśli się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 16 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2015 Polecam "Bagna u Mańka" - http://www.bagnaumanka.pl/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi