Skocz do zawartości

szklana zagadka

kocmyrz

Rekomendowane odpowiedzi

Jest wyraznie napisane ze w Polandzie te blanki kreca zas mandrele zrobili w Japoni bo Japonczycy maja male rece, male cos tam i male maszyny to i najbardziej precyzyjne wychodza. 

Generalnie to zycze powodzenia, blanki jak i wedki kosztuja wiecej niz u pionierow ''nowego'' szkla czyli Steffen Brothers. Musza byc specjalne..

• Like 1

Nie wiem czym Wy się zachwycacie. Montaż elementów kija przeciętny (dla mnie ...), widać to na firmowej fotce umieszczonej jako reklama. Jeśli tak wygląda reszta to mam wyrobione zdanie.

http://www.polishrods.com/index.php?route=information/information&information_id=4

post-46662-0-89370400-1433836221_thumb.jpg

• Like 1

Andrzeju, a kto tu się zachwyca? Ja się raczej zdziwiłem, że znowu ktoś w Polsce zainwestował kilkaset tysięcy w maszyny. W kazdym razie rozmawiałem z Sergiuszem Kasprzykiem z FishingRods który te blanki zbroi. Są produkowane w Japonii, jak stwierdził, tam gdzie Kabuto.   

Blanki może są i ok, montaż ten z fotki jest - no właśnie...

Andrzeju- jak widze moje lekcje nie poszly na marno :) Jak bys teraz dostal wedke jakie kiedys miales z nieistniejacej pracowni to odeslal bys w czorty mater ze stosownym komentarzem, tak wiec teraz, po latach musisz przyznac, ze niejaki @Bujo racje jednak mial, o Danielssonach jakie chwali nie wspomne  :) :) :) 

No to teraz wiem co lub kto pod tą "nową maską się kryje"... :D Przyznam, że trochę w tym prawdy co piszesz jednak trzeba uwzględnić czas który minął od minionych zlotowych oględzin. Pracownie poprawiły swoje manualne dokonania więc i Daniel zapewne kręci świetne kije. Co do Danielsson-a pełna zgoda, pierwszego i tak miałem od Ciebie. Wczoraj dotarł do mnie ten egzemplarz (fotka)... Michał - poprzedni nick był fajniejszy.  ;)

http://i1378.photobucket.com/albums/ah112/agencjafolder/07-A_zpsi8zxek52.jpg

Nick @Bujo odszedl z ''normalnym'' jerkbaitem, jak ten powroci to i @Bujo sie odrodzi niczym feniks z popiolow :) 

Boruta lubil te Danielssony, mial chyba na zlocie glowatkowym jak bylismy razem z Robertem. 

Kazde moje kolejne kreciolki musza byc dobre pod slona wode, do #8 mam starego Sage 3500D, zostala #10 i co najgorsza #12 a tam praktycznie tylko Tibor badz Hatch co by GT czy marliny nie zajechaly a takie mam plany na przyszly rok :) 

@Bujo Niesmialo zapytam, bo wrocilem na forum po dlugiej przerwie. Kiedy pozmienialiscie nicki? Juz kilku starych forumowiczow widze z nowymi nickami. Czy ma to zwiazek z hejtem na wycyzelowany sprzet, czeste odniesienia do karpiarstwa i splawikow czy tez o cos innego?

@Bujo Niesmialo zapytam, bo wrocilem na forum po dlugiej przerwie. Kiedy pozmienialiscie nicki? Juz kilku starych forumowiczow widze z nowymi nickami. Czy ma to zwiazek z hejtem na wycyzelowany sprzet, czeste odniesienia do karpiarstwa i splawikow czy tez o cos innego?

Niejaki @Bujo umarl wraz ze smiercia ( wedle niego oczywiscie) ''normalnego'' jerkbaita. To co zostalo mozna tylko okreslic mianem buraka i tak bedzie chyba lepiej wszystkim. Nie lowie juz na spina, zostala tylko mucha tak wiec i za wiele nie bede mial do wniesienia w normalnym jerkbaitowym zyciu jak ilosc lozysk czy korbka podwojna do Mileny Stelki, od dawna nie bylem w stanie doradzic ile gram glowki i cali gumy cos tam pociagnie w agresywnym opadzie a tylko takie kwestie ludzi interesuja plus lozyska itd :) 

Do muchy tez zapalu brakuje, jak sie doradza w muchach to powiedza ze przeciez wzdregi na nie biora to jest super i na drzewo buraku jeden, to ide, bambusy prostowac na klejonki :) :) :) 

Niejaki @Bujo umarl wraz ze smiercia ( wedle niego oczywiscie) ''normalnego'' jerkbaita. To co zostalo mozna tylko okreslic mianem buraka i tak bedzie chyba lepiej wszystkim. Nie lowie juz na spina, zostala tylko mucha tak wiec i za wiele nie bede mial do wniesienia w normalnym jerkbaitowym zyciu jak ilosc lozysk czy korbka podwojna do Mileny Stelki, od dawna nie bylem w stanie doradzic ile gram glowki i cali gumy cos tam pociagnie w agresywnym opadzie a tylko takie kwestie ludzi interesuja plus lozyska itd :)

Do muchy tez zapalu brakuje, jak sie doradza w muchach to powiedza ze przeciez wzdregi na nie biora to jest super i na drzewo buraku jeden, to ide, bambusy prostowac na klejonki :) :) :)

@Bujo vel @Bitrut, moze jednak napisz cos na temat much. @Kardi cos dolozy od siebie i bedzie co czytac. Moze uda mi sie podpowiedziec temat. Chcialbym cos o magii "bazanta" w konstrukcji much...

@Bujo vel @Bitrut, moze jednak napisz cos na temat much. @Kardi cos dolozy od siebie i bedzie co czytac. Moze uda mi sie podpowiedziec temat. Chcialbym cos o magii "bazanta" w konstrukcji much...

Witam,

Alez ja pisalem o muchach, pokazalem wiekszosc swoich najlepszych wzorow, much na ktore lowie mase ryb w UK czy Szwecji:

http://jerkbait.pl/blog/10/entry-302-pijawki-ssace/

http://jerkbait.pl/blog/10/entry-165-z-cyklu-nawet-krol-julian-zdradza-swoje-sekrety-moje-nimfy-cz-1/

Jest nawet moj watek w lure-buildingu:

http://jerkbait.pl/topic/53115-bitrut-hend-mejd/

Bitrut

Pamietam. Najbardziej utkwila mi w pamieci wloczka ktorej juz nie produkuja ale masz jej zapas na kilka tysiecy nimf :)

Ta Wloczka rozpalala moja wyobraznie dlugi czas. Nadal chcialbym miec zrobione z niej brazki, moze uda sie Ciebie na nie namowic :) Do dzis zachodze w glowe ile ty masz tej wloczki...

Andrzeju, a kto tu się zachwyca? Ja się raczej zdziwiłem, że znowu ktoś w Polsce zainwestował kilkaset tysięcy w maszyny. W kazdym razie rozmawiałem z Sergiuszem Kasprzykiem z FishingRods który te blanki zbroi. Są produkowane w Japonii, jak stwierdził, tam gdzie Kabuto.   

Gdzies informacja sie zaciera: 

''A rod starts with the blank – we have made the mandrels according to our design in Japan, as no one else can match their quality in precision engineering.

On high-tech blank rolling machinery here in Poland we have formed the blanks out of modern s-glass fibres and nano resins.''

Sergiusz twierdzi jak piszesz Japonia, na stronie jak byk napisane ze w Polsce robione, czyli u Pana Krzysztofa bo gdzie indziej?