Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

...

Różne zdjęcia na forum były umieszczane,ale pierwszy raz widzę fotkę gdzie zadowolone są obie strony...to się nazywa kooperacja  :D .

Jedyna różnica to rzadszy zarost,poza tym miny identyczne..

Ricci sam się nie spodziewałem, że tyle radości temu sumkowi sprawię łowiąc go ;)  ;) ;)  

Fajny ten Batson, choć szukałem czegoś co w  trudnych miejscach pozwoli przytrzymać rybę na chama i już mam tego Black Cata. Nie wiem czy te 30lb nie byłoby za słabe. Po przygodach z Shimano Beastmasterem do 150g kiedy ryba generalnie robi co chce trzeba było pomyśleć o czymś mocniejszym.

U nas też póki co można upolować suma co najwyżej tak:

20150628_145930_zpsjdfk1rmg.jpg

Fotka taka sobie, bo zbliżona z daleka telefonem i nie oddaje w pełni gabarytów klamota. Pierwszy raz widziałem takiego smoka ot tak spacerującego po płytkim przy brzegu.

Może oglądał ten filmik wrzucony do sieci z polowania sumów na gołębie w Hiszpanii?

Jak chciałem podejść bliżej to spłoszony zrobił niezłą rozpierduchę na tym płytkim.

Zbierał się jak kot na linoleum :D

Edytowane przez tadekb
  • Like 35

Nic tak nie boli jak ogladanie 2 dni przed startem lipcowym takich kobyl . Gratuluje dla lowcy , szczegoly polowu mile widziane

Ryba trafiła się już na koniec dnia gdzie nic nie przemawiało za tym że coś się wydarzy , ryba zassała bombera silent f.f shad na około 5 metrach , w pierwszej chwili myślałem zaczep , zatrzymuję łódź a zaczep ucieka , była dobra walka około 15minut zanim ryba wylądowała w łodzi, pomiar wskazał 233cm czyli identycznie jak mój osobisty rekord , nie szło nie stety wykrzesać ani jednego centa ;-)

U mnie był jeszcze jeden mały na tą samą przynętę i u kompana jeden mały na salmo perch.

Sprzętowo wędka robinson power stick , kołowrotek pen slamer 560 , plecionka tufline 40lb.

Edytowane przez manonegra13
  • Like 2

Dziś mi się udało złowić suma 190 z małym plusikiem. Jest to mój nowy PB. Łowię pod powierzchnią na nieduże lekko uzbrojone gumy i wobler Dorado Lake 7.

post-49222-0-27277200-1435612112_thumb.jpg

Walka trwała 12 minut. Tak się przyzwyczaiłem do podbierania sumów z pływadełka że teraz na pontonie mam z tym problem.Kilka sumów które w tym roku złowiłem(między 120-150cm) odczepiałem w wodzie ale widząc że ten jest większy niż łowione dotychczas musiałem pomóc sobie obszernym podbierakiem. 

• Like 32