admin Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 W ostatni weekend miałem okazję pływać po mazowieckiej Wiśle z Mateuszem Kalkowskim za sumem.Nie rozpisując się zbytnio przez 2 dni pływania złowiłem 4 sumy w przedziale 90 - 146cm i jednego rodzynka 210cm. Jedna duża ryba mi spadła, oprócz tego mnóstwo pustych brań.Sprzętowo: Ugly Stick Tiger 2,1m 50LB, Abu Ambassadeur 5601 tcs, Tuff Line XP 50LB, przypon fluorocarbon 0,9mm.Przynęta: Wobler(ale nie Bonito Grzesiu! Super, wielkie gratulacje!!!! Piękna ryba i piękne zdjęcia!A Mateo widzę trzyma klasę! Pięknie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 (edytowane) Grzesiu! Super, wielkie gratulacje!!!! Piękna ryba i piękne zdjęcia!A Mateo widzę trzyma klasę! Pięknie!Dzięki, zdjęcia to też zasługa Matiego Swoją drogą to prawdziwa skarbnica wiedzy i mega sympatyczny gość. Naprawdę warto wybrać się z nim na wyprawę!Jako ciekawostkę dodam, że po wskazówkach Mateusza w niedzielę, na odcinku na którym łowiliśmy padła 220tka(oczywiście też rośnie dalej). Edytowane 13 Lipca 2015 przez kaczynumer1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adri@n Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 A powiedz mi ile takie wynajęcie przewodnika na jeden cały dzień pływania kosztuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Aż chce sie żyć jak oglada sie takie klocki , gratuluje i zycze wiekszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Piękny wąsacz, wielkie gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Piękny kolejny wąsacz i to dwójką z przodu. Pozostaje tylko pogratulować i mieć nadzieje, że kiedyś taki siądzie i u mnie ne wędce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Szczere gratulacje.Kij który stosujesz to wersja z pazurem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c1esla Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 mi się również trafił Sumek wyrównałem swój PB ale ten złowiony z premedytacją 127 cm w świetnej kondycji wrócił do królowej 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Piekne te sumki łowicie Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Pewnie już widzieliście ale co tam wstawie, ryba zacna: http://plock.gazeta.pl/plock/1,35681,18353036,ale-sum-w-wisle-ponad-2-5-m-prawie-100-kg-pan-jacek-darowal.html#Czolka3Img 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Pewnie już widzieliście ale co tam wstawie, ryba zacna: http://plock.gazeta.pl/plock/1,35681,18353036,ale-sum-w-wisle-ponad-2-5-m-prawie-100-kg-pan-jacek-darowal.html#Czolka3ImgKomentarze też fajne pod tym artykułem w koszernej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Pod wszystkimi takimi artykułami są zawsze podobne komentarze. Czy nam się to podoba, czy nie, nasze hobby nie ma szerokiego zrozumienia i obawiam się że będzie z tym coraz gorzej. Nie łatwo będzie to zmienić. Wpadłem właśnie na pomysł, że jak mnie jakiś laik kiedyś zapyta po co łowię i wypuszczam te sumy, to powiem że głównym celem jest uwolnienie biednego zwierza od tych paskudnych pijawek :-) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 To Ci odpowie że uwolniłeś go od pijawek ale zrobiłeś mu kuku kotwicą ... Zabijesz to jesteś mordercą, uwolnisz jesteś sadystą ... Strach się bać. Wędkarstwo wywołuje bardzo skrajne emocje, nikomu nie dogodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Zapytaj go jakie ma hobby ... W każdym można znaleźć coś kontrowersyjnego i do podważenia. Druga opcja to milczeć i współczuć. Wybieram drugą opcję 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_831 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Ja ostatnio tylko słyszę o Sumkach + 150cm łapanych w Sanie i Wiśle jak dają im w łeb , później się dziwią że nie ma ryb w rzece. Edytowane 14 Lipca 2015 przez tom_831 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) Zapytaj go jakie ma hobby ... W każdym można znaleźć coś kontrowersyjnego i do podważenia. Druga opcja to milczeć i współczuć. Wybieram drugą opcję Remek masz rację,należy milczeć,współczuć raczej nie.Może nie zabrzmi to koleżeńsko,ale; najlepiej jest nie chwalić się i zostawić wszystko dla siebie. Miejscówki i metody połowu. Gwarantuję że to się opłaca,znam to z autopsji. W przeciwnym wypadku macie miejscówki pozamiatane przez "mięsiarzy". Opłaci się to,bo nie będzie głupich komentarzy przez kompletnych ignorantów i ludzi niewyedukowanych,którzy kompletnie nie znają realiów przyrody i świata ichtiofauny.A tu na forum występuje "owczy pęd" do chwalenia się. . PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 14 Lipca 2015 przez Józef Lesniak 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. rózgaś Opublikowano 14 Lipca 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana - bezcenna. :-) 80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Świetne sumy Panowie gratulacje, niestety bez środka pływającego zostaje mi tylko pomarzyć o takiej rybie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Gratulacje dla łowcy , zawsze wierze ze wobki Tomka są do tego stworzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana - bezcenna. :-) 230.jpg Brawo Jedras i brawo Kapitan! Gratuluje przepieknej Ryby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.sumiński Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana - bezcenna. :-) 230.jpgGraty Rózgaś dla całego teamu!!! Piękna fota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Gratulacje dla łowcy , zawsze wierze ze wobki Tomka są do tego stworzoneKolejny byk na TM. To nie przypadek heheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko filipovic Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 No wszak Tomek serce wkłada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 14 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 Kolejny byk na TM. To nie przypadek hehehNo nie przypadek jak jest najczęściej w wodzie . NIe zauważyłem żadnych preferencji sumów co do jakiegokolwiek wobka .Za to zauważyłem że im szybciej powstaje legenda o niesamowitej skuteczności jakiegoś modelu czy marki tym więcej sie na niego łowi bo nic tak nie podnosi skuteczności jak wiara w to że wobek na agrafce to ten najlepszy z najlepszych .Tak czy owak gratuluję ogromnego sumiastego jest po prostu gigantyczny 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/polska,28/gigantyczny-sum-wylowiony-z-wisly-ryba-rzucala-nami-po-calej-rzece,173791,1,0.html Edytowane 15 Lipca 2015 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi