Skocz do zawartości

Sumy 2015

Wojciech_B

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatni weekend miałem okazję pływać po mazowieckiej Wiśle z Mateuszem Kalkowskim za sumem.

Nie rozpisując się zbytnio przez 2 dni pływania złowiłem 4 sumy w przedziale 90 - 146cm i jednego rodzynka 210cm. Jedna duża ryba mi spadła, oprócz tego mnóstwo pustych brań.

Sprzętowo: Ugly Stick Tiger 2,1m 50LB, Abu Ambassadeur 5601 tcs, Tuff Line XP 50LB, przypon fluorocarbon 0,9mm.

Przynęta: Wobler(ale nie Bonito ;)

Grzesiu! Super, wielkie gratulacje!!!! Piękna ryba i piękne zdjęcia!

A Mateo widzę trzyma klasę! Pięknie!

• Like 1

Grzesiu! Super, wielkie gratulacje!!!! Piękna ryba i piękne zdjęcia!

A Mateo widzę trzyma klasę! Pięknie!

Dzięki, zdjęcia to też zasługa Matiego ;)

Swoją drogą to prawdziwa skarbnica wiedzy i mega sympatyczny gość. Naprawdę warto wybrać się z nim na wyprawę!

Jako ciekawostkę dodam, że po wskazówkach Mateusza w niedzielę, na odcinku na którym łowiliśmy padła 220tka(oczywiście też rośnie dalej).

Edytowane przez kaczynumer1

Pod wszystkimi takimi artykułami są zawsze podobne komentarze. Czy nam się to podoba, czy nie, nasze hobby nie ma szerokiego zrozumienia i obawiam się że będzie z tym coraz gorzej. Nie łatwo będzie to zmienić. Wpadłem właśnie na pomysł, że jak mnie jakiś laik kiedyś zapyta po co łowię i wypuszczam te sumy, to powiem że głównym celem jest uwolnienie biednego zwierza od tych paskudnych pijawek :-)

• Like 7

Zapytaj go jakie ma hobby ... W każdym można znaleźć coś kontrowersyjnego i do podważenia. Druga opcja to milczeć i współczuć. Wybieram drugą opcję :)

Remek masz rację,należy milczeć,współczuć raczej nie.

Może nie zabrzmi to koleżeńsko,ale;

najlepiej jest nie chwalić się i zostawić wszystko dla siebie. Miejscówki i metody połowu. Gwarantuję że to się opłaca,znam to z autopsji. W przeciwnym wypadku macie miejscówki pozamiatane przez "mięsiarzy".  Opłaci się to,bo nie będzie głupich komentarzy przez kompletnych ignorantów i ludzi  niewyedukowanych,którzy kompletnie nie znają realiów przyrody i świata ichtiofauny.

A tu na forum występuje "owczy pęd" do chwalenia się. ;) .                                         

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 9

Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)

Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana  - bezcenna. :-)

attachicon.gif230.jpg

Brawo Jedras i brawo Kapitan!

Gratuluje przepieknej Ryby!

Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)

Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana  - bezcenna. :-)

attachicon.gif230.jpg

Graty Rózgaś dla całego teamu!!! Piękna fota :) ;)

• Like 1

Kolejny byk na TM. To nie przypadek heheh

No nie przypadek jak jest najczęściej w wodzie . :) NIe zauważyłem żadnych preferencji sumów co do jakiegokolwiek wobka .Za to zauważyłem że  im szybciej powstaje legenda o niesamowitej skuteczności jakiegoś modelu czy marki tym więcej sie na niego łowi bo nic tak nie podnosi skuteczności jak wiara w to że wobek na agrafce to ten najlepszy z najlepszych .

Tak czy owak gratuluję ogromnego sumiastego jest po prostu gigantyczny :)

• Like 14