BOB1 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Kolejna okazja do gratulacji (niestety w tym tekście wspomina się o pięknym sumie z Rybnika. Nieszczęśnik niestety nie trafił na prawdziwego wędkarza. Zawsze jak mi się to przypomina to nóż otwiera się w kieszeni! A jaki piękny i dumny artykuł o tym morderstwie zamieściły WW. Do tej pory mam w oczach fotografię padliny zawieszonej na drzewie . Zgroza i obciach!) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana - bezcenna. :-) Gratulacj! Klasa zdjęcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Długo wyczekiwana ryba z wąsami. Made in poland, Wisła - ebro dla ubogich :-)Równe 230cm Jędrka. Kawał wielkiego cielska. Podebranie było stresujące. Hol pełen wrażeń. Przynęta - nowy prototyp łamaniec T.M. Kolejny tromf spod szlifu TM. Duma kapitana - bezcenna. :-) 230.jpgW sobotę wieczorem pogoniliście z pontonu Jonasza i oto skutek. Hahaha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Łowca, znakomity sternik i producent przynęt na jednym pontonie - to musiało się tak skończyć. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Wielkie gratulacje dla wszystkich łowców, wątek się już tak rozbujał, że niedługo nie będzie po co na Ebro jeździć A tak na poważnie to pokazuje jaki potencjał mają nasze wody, można sobie pomarzyć, co by było gdyby nie były tak dożynane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 (edytowane) No nie przypadek jak jest najczęściej w wodzie . NIe zauważyłem żadnych preferencji sumów co do jakiegokolwiek wobka .Za to zauważyłem że im szybciej powstaje legenda o niesamowitej skuteczności jakiegoś modelu czy marki tym więcej sie na niego łowi bo nic tak nie podnosi skuteczności jak wiara w to że wobek na agrafce to ten najlepszy z najlepszych .Tak czy owak gratuluję ogromnego sumiastego jest po prostu gigantyczny Z tym zgadzam się w 100%. Sumowi jak przepłynie blisko koło pyska przynęta,obojętnie jaka,mała lub duża również bez względu na kolor przynęty ( wobler,guma,blacha ) to się nie oprze od ataku. Wiara w cud przynęty bierze się z tego ze dany rodzaj przynęty jest najczęściej stosowany w łowisku na zasadzie wiary wędkarza w daną przynętę na którą było parę ładnych wyników w połowach tej ryby. I to jest ok. Wiara czyni cuda. Nie mniej jednak nie przemawia do mnie to,że ktoś chce opracować specjalny wobler do połowów suma. Jest to czysto marketingowy zabieg.Łowiłem i łowię sumy na różne przynęty i tak pewnego razu - np. kopytko Relaxa 6 cm na 10 gramowej główce przyniosło bardzo okazałego sumka,tylko kwestia ta,że wiedziałem że on tam jest,a buszował sobie po płyciznie. Po kilku rzutach przynęta poszła właściwym torem i było wielkie buum. PozdrawiamJózef Leśniak Edytowane 15 Lipca 2015 przez Józef Lesniak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Mario nie słodź sobie. Jędrka strach brać na ryby. Był w tym roku z 5x. Na Drwęcy na rozpoczęciu. Pierwszy raz na rzece. Łowi, bodajże 73 i 68 przy czym wygrywa wycieczkę do Islandii na potoki z innego forum za wypuszczenie obu ryb. Ja na jajo. Później spotykany się 1 maja na rozpoczęciu sezonu szczupakabrowego. Ja na jajo, Jędrek 107 i 95,5cm... Teraz zabrany na sumy.... brrrr i weź takiego zabierz na ryby. Ja na jajo... Przy mnie stawiał pierwsze wędkarskie kroki. Pierwsza wyprawa na sumaki nocne i... 146cm....ja na jajo... 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 Mario nie słodź sobie. Jędrka strach brać na ryby. Był w tym roku z 5x. Na Drwęcy na rozpoczęciu. Pierwszy raz na rzece. Łowi, bodajże 73 i 68 przy czym wygrywa wycieczkę do Islandii na potoki z innego forum za wypuszczenie obu ryb. Ja na jajo. Później spotykany się 1 maja na rozpoczęciu sezonu szczupakabrowego. Ja na jajo, Jędrek 107 i 95,5cm... Teraz zabrany na sumy.... brrrr i weź takiego zabierz na ryby. Ja na jajo... Przy mnie stawiał pierwsze wędkarskie kroki. Pierwsza wyprawa na sumaki nocne i... 146cm....ja na jajo... Znam takie przypadki. Ma Pan cholernego pecha do kolegi. Ja bym z nim więcej na ryby nie jezdził. Przykre,ale prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 15 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 W wędkarstwie to jak sporcie, same umiejętnośći i wiedza to nie wszystko.Jednak potrzeba jeszcze troche szczęścia co by ta ryba uderzyła akurat w naszą przynęte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Super Misiek. Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Mario nie słodź sobie. Jędrka strach brać na ryby. Był w tym roku z 5x. Na Drwęcy na rozpoczęciu. Pierwszy raz na rzece. Łowi, bodajże 73 i 68 przy czym wygrywa wycieczkę do Islandii na potoki z innego forum za wypuszczenie obu ryb. Ja na jajo. Później spotykany się 1 maja na rozpoczęciu sezonu szczupakabrowego. Ja na jajo, Jędrek 107 i 95,5cm... Teraz zabrany na sumy.... brrrr i weź takiego zabierz na ryby. Ja na jajo... Przy mnie stawiał pierwsze wędkarskie kroki. Pierwsza wyprawa na sumaki nocne i... 146cm....ja na jajo...Ciągnąc tą logikę to wszystkie ryby złowione na grunt to trofea podpórki Dlatego gratulacje dla ekipy na ręce kapitana Ładna fotka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario41 Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Mario nie słodź sobie. Jędrka strach brać na ryby. Był w tym roku z 5x. Na Drwęcy na rozpoczęciu. Pierwszy raz na rzece. Łowi, bodajże 73 i 68 przy czym wygrywa wycieczkę do Islandii na potoki z innego forum za wypuszczenie obu ryb. Ja na jajo. Później spotykany się 1 maja na rozpoczęciu sezonu szczupakabrowego. Ja na jajo, Jędrek 107 i 95,5cm... Teraz zabrany na sumy.... brrrr i weź takiego zabierz na ryby. Ja na jajo... Przy mnie stawiał pierwsze wędkarskie kroki. Pierwsza wyprawa na sumaki nocne i... 146cm....ja na jajo...Rózgaś na to jest tylko jedno wytłumaczenie: łowić to trzeba umieć . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Rózgaś na to jest tylko jedno wytłumaczenie: łowić to trzeba umieć ....i siedzieć na dziobie aby mój wobler szedł jako pierwszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Poniżej pierwszy poważny sum moje ucznia.Młody ma 14 lat więc myślę, że 150cm to już sporo?!Tu fajnie wyszedł jego ogon:I wzorowa postawa od najmłodszych lat:Pozdrawiam!Adam. Edytowane 20 Lipca 2015 przez chojny83 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Mario nie słodź sobie. Jędrka strach brać na ryby. Był w tym roku z 5x. Na Drwęcy na rozpoczęciu. Pierwszy raz na rzece. Łowi, bodajże 73 i 68 przy czym wygrywa wycieczkę do Islandii na potoki z innego forum za wypuszczenie obu ryb. Ja na jajo. Później spotykany się 1 maja na rozpoczęciu sezonu szczupakabrowego. Ja na jajo, Jędrek 107 i 95,5cm... Teraz zabrany na sumy.... brrrr i weź takiego zabierz na ryby. Ja na jajo... Przy mnie stawiał pierwsze wędkarskie kroki. Pierwsza wyprawa na sumaki nocne i... 146cm....ja na jajo...Ha, pamiętam Was ze Złotorii jak mówiliście że świeżak łoi tyłki Wysyłane z mojego LG-D405 za pomocą Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Adam (chojny83) super sprawa i postawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rózgaś Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2015 Wojtku po prostu więcej nie pojedzie heheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Graty dla ekipy Rózgasia,piękny rybon!!! owner ST41 nr.1 po strzale rybki.... ...rybka miała niewiele ponad metr (wyjechała na jednym grocie drugiej kotwy) ,a kotwicę ciężko było porządnymi kombinerkami przywrócić do stanu używalności. Edytowane 21 Lipca 2015 przez Wobi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Dlatego używa się ST46 lub mocniejszych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Dlatego używa się ST46 lub mocniejszych...używa,używa,ale nie każdy wobler zniesie 46tki lub mocniejsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Tak to jest Wojtek jak sie idzie na kompromisy;-) ...a tych nie moze byc ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Kto gra grubo wygrać musi https://www.youtube.com/watch?v=DMDqfjHaFng Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) używa,używa,ale nie każdy wobler zniesie 46tki lub mocniejsze...i się luzuje hamulec, a nie dokręca na beton - skoro ma się świadomość ,że sprzęt może być za delikatny. Edytowane 21 Lipca 2015 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seledyn Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Znowu się poszczęściło 190cm z Odry Pozdro 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Brawo @Seledyn! Kapitalna zdobycz i bardzo udane zdjecie w warunkach nocnych . Pozdrawiam i szczerze gratuluje Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi