Guzu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Też się zdziwiłem, to o jakich kotwiczkach piszesz "4"?St 66 rozmiar 4. Kiedyś, w szczycie sumowej pasji, takie opowiadanko poczynilem.Pozwalam sobie zyc w blogim przeświadczeniu, ze wciaz aktualne: http://jerkbait.pl/topic/17434-artyku%C5%82-w-pogoni-za-sumem/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Aha. Wydawało mi się że ST66 jest robiony od nr.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Aha. Wydawało mi się że ST66 jest robiony od nr.1.Zwykle kupuje tu : http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/es/products_id/3987/ Dostępność poszczególnych rozmiarów na rynku polskim jest mi niestety nieznana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 P.s kaczynumer1 jak będziesz łowił na wobler( tylko i wyłącznie bonito)to będziesz łowił troszkę większe sumy i nie będziesz musiał opłacać przewodnika na swojej wiśle Może już wystarczy tej natrętnej reklamy??? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Witam, @Wobek- gratulacje, sumiska marzenie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Rany boskie ile sumow z Wisly !Gratuluje pieknych okazow Lowcom. Odnośnie kotwic to uważam ze wystarczy rozmiar 4 i 1. Tak jak pisze Pan Jozef.4ki do witefishy 13, bomberow, shad rapow 9, hornetow 9 itd.itp1ki do jointed shad rap, Executor 12 i do gum trollingowych 22 cm.model owner st 66.jak wobler nie pracuje przy mocnej kotwicy...to sie nie nadaje na sumy (z Ebro)Kompromisy koncza sie gdy zaczynaja sie ryby cięższe od wedkarza. Jakis czas temuzdazylo mi sie wyjac 220 cm, naprawdę opaslego, zaciętego na jeden grot wbity w srodek podniebienia. Wszystkich sytuacji nad woda nie da sie przewidzieć. Ale szczęściu warto pomagac.Ze wszystkim się zgadzam. Generalnie używam rozmiar # 4 VMC do Tail Dancer 7 i 11 cm i Shad Rap 8 i 9 cm Jedynie do Rapali DT 10,14,16 stosuję - 1/0 . Nigdy mnie nie zawiodły. Natomiast sam wobler Tail Dancer tak. Zdarza się wyłamanie steru z korpusu w tych woblerach podczas holu suma. Jest na to pewien sposób.Musimy w nowym woblerze wykonać omotkę z plecionki o szerokości ok. 1,5 cm zaczynając od podstawy steru,a kończąc gdzieś w okolicach oka woblera.Omotkę nasączamy dwukrotnie żywicą epoksydową. Wytrzymałość gwarantowana i sprawdzona. Jedyny minus takiego rozwiązania to to,że wobler będzie trochę brzydszy,ale zapewniam że nie ma to wpływu na brania. Pozdrawiamjózef Leśniak Edytowane 21 Lipca 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavecky Opublikowano 21 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 (edytowane) Powiadają, że niektóre sumy w Płocku coś długo na sesję foto czekać musiały.... Ciekawe czy to przeżyły...? Edytowane 21 Lipca 2015 przez Slavecky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Powiadają, że niektóre sumy w Płocku coś długo na sesję foto czekać musiały.... Ciekawe czy to przeżyły...?Moze czekaja na woblery do zdjecia Jak dla mnie dupy nie urywaja, zwłaszcza lakier na nich 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Moze czekaja na woblery do zdjecia Jak dla mnie dupy nie urywaja, zwłaszcza lakier na nich Sumy mysla inaczej jak widac po zdjeciach Jesli macie jakies dowody na ubite sumy to przedstawcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczynumer1 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) P.s kaczynumer1 jak będziesz łowił na wobler( tylko i wyłącznie bonito)to będziesz łowił troszkę większe sumy i nie będziesz musiał opłacać przewodnika na swojej wiśle Oj widzę, że poczucie humoru nie rośnie wprost proporcjonalnie do rozmiarów kampanii marketingowej;)Wędkarstwo dla mnie to nie wyścigi i nie muszę walczyć na centymetry- rybę którą złowiłem traktuję jako bonus przy nauce.Tak się składa, że Twój wobler posiadam, dostał nie jedną i nie dwie szanse, jednak ryby nie złowił(również pływając z przewodnikiem).Czy to oznacza, że jest zły?Nie, po prostu nie pasuje do każdej wody i nie sprawdza się w każdych warunkach(albo sumy na moim odcinku nie czytają jerka , co jest zupełnie naturalne i każdy dobry wędkarz wie, że przynęta musi być dopasowana do konkretnej wody. Ewentualnie ja nie potrafię na niego łowić. Co do płatności, to jeden płaci przewodnikowi na swojej wodzie, żeby pokazał mu co robił źle przez X lat próbując łowić bez większych sukcesów(bo nie ma czasu, żeby być dziesiąt razy na wodzie w ciągu sezonu i samemu dojść do tego, nie ma też możliwości pływania z weteranami sumiarstwa za darmo).Drugi płaci zawodowym wędkarzom(i nie tylko) za reklamę jego produktów.Pozwól więc, że sam będę decydował na co wydam zarobione przez siebie pieniądze. Żeby nie było- w żaden sposób nie staram się umniejszać skuteczności Twoich woblerów(lubię je, szczególnie za rozsądną cenę), ale spuść trochę powietrza, bo takim zachowaniem nie zyskujesz sobie sympatii w środowisku. Ps.Swoją drogą, szkoda, że nie napisałem: "wobler(nie Salmo)", to pewnie bym sobie popisał z Panem Piotrem Piskorskim;)A może jednak nie? Edytowane 22 Lipca 2015 przez kaczynumer1 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 .... Ps.Swoją drogą, szkoda, że nie napisałem: "wobler(nie Salmo)", to pewnie bym sobie popisał z Panem Piotrem Piskorskim;)A może jednak nie? Myślę że raczej jednak nie...to trochę inna liga.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Myślę że raczej jednak nie...to trochę inna liga.... A Salmo to od kiedy sie swiete zrobilo? Ilu ich klakierow za pare woblerow szalalo na forum ze zdjeciami? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 A Salmo to od kiedy sie swiete zrobilo? Ilu ich klakierow za pare woblerow szalalo na forum ze zdjeciami? ja znam takiego co za bluzę z kapturem wszystkie ryby na gumę R...x łowi 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 ja znam takiego co za bluzę z kapturem wszystkie ryby na gumę R...x łowi Widizales kiedys bluze z kapturem, ktora szla piechota ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 A Salmo to od kiedy sie swiete zrobilo? Ilu ich klakierow za pare woblerow szalalo na forum ze zdjeciami? Ja nie mówię że święte - mnie z salmo nic nie łączy, twierdzę tylko że mają inne metody "marketingowe"....a jak słusznie gdzieś wyżej zauważył chyba "Mario" to co się odbywa tutaj jest najzwyczajniej w świecie namolne. Z mojej strony to tyle. Bez odbioru, koniec OT. Pozdrawiam,malcz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) Jakość obroni się sama !!! a że łowią rybki to wiadomo I są to wobki Jacka jaki i Salmiaki Jak na razie fotki mówią same za siebie Panowie więc koledzy nad wodę póki pogoda i czas a napinki zostawcie sobie na okres zimowy !!! Edytowane 22 Lipca 2015 przez Karol Krause 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Wobler nie łowi jest tylko jednym z elementów w całej układance gdzie na końcu jest złowiona ryba .Jeżeli ktoś myśli inaczej to daleka jeszcze przed nim droga . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Panowie szczere gratulacje!!! Takie okazy to marzenie nie jednego z nas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 22 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 (edytowane) Sumek z dzisiaj:Zażarł Rapalę Ttm, sprzętowo Shimano Speedmaster Ax Power Game + Daiwa BG15, pletka Power Pro 0,28mm.Pozdrawiam.Adam. Edytowane 22 Lipca 2015 przez chojny83 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Strzelił na baryłkę wzdłuż opaski 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip2109 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 piękny sum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Gratki za wąsy ,u mnie tylko jeden maluszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Lal niezle kijanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wasmar Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 Jeden z większych złowionych ostatnio (182) . 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2015 U mnie nadal słabo, systematycznie ale słabo:Sprzętowo jak wyżej, na końcu Rapalka Dt.Pozdrawiam.Adam. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi