mirko filipovic Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Dobry supełek dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dygnitorz Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Rewelacyjny węzeł, trzeba będzie poćwiczyć ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 24 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2015 Ładnie te sumy darzą.Mi niestety jeszcze nigdy nie było dane wąsacza trafić - a na Wiśle trochę czasu już spędziłem, przez te wszystkie lata i nie zliczoną ilość rzutów cały czas nic. Pewnie robię coś nie tak ale jeszcze nie doszedłem do tego co to takiego jest. Jak sumy to ścisła specjalizacja,a wtedy żadne inne rybki nas nie interesują. Na forum jest bardzo dużo informacji jak się przygotować sprzętowo i mentalnie. Efekty prędzej czy pózniej przyjdą.Należy mieć tylko dużo pokory i bardzo dużo cierpliwości.Nie pisze Pan czy poławia z łodzi czy z brzegu. Zapewniam że planowe łowienie sumów przynosi efekty gdy dysponujemy łodzią wyposażoną w echosondę. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Łowię z brzegu , i to nie jest planowe łowienie suma ale pogoń za sandaczem. Zastanawia mnie to dlaczego jeszcze nie trafił się przypadek w postaci suma, podobno zajmują podobne żerowiska. Dziękuje za odzew POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Łowię z brzegu , i to nie jest planowe łowienie suma ale pogoń za sandaczem. Zastanawia mnie to dlaczego jeszcze nie trafił się przypadek w postaci suma, podobno zajmują podobne żerowiska. Dziękuje za odzew POZDRAWIAM Tam gdzie jest sporo suma, miałbyś je co chwila na kiju. Oznacza to, że Twój odcinek rzeki bardziej odpowiada sandaczom. Ja bym się cieszył.U nas Wisła jest tak zniszczona, że jedynie sumy sobie radzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 25 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 Łowię z brzegu , i to nie jest planowe łowienie suma ale pogoń za sandaczem. Zastanawia mnie to dlaczego jeszcze nie trafił się przypadek w postaci suma, podobno zajmują podobne żerowiska. Dziękuje za odzew POZDRAWIAMJezeli jest to dobra META / stołówka to pewnie są tam i sumy i sandacze ; tylko że zazwyczaj żerują o innych porach . Ostatnio był bardzo dobry okres w mojej stołówce :połowiłem ładne sandacze a i przyłowem były całkiem fajne dwie kijany. Na zestawie sandaczowym i pletce 10lb było co robić . Pamietaj też, że pomiędzy żerowaniem jednych i drugich była spora przerwa. Spróbuj !!!!! może tu leży cała tajemnica sukcesu ????? . Sandały przeważnie zaczynają pierwsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Suma chyba trochę jest bo co jakiś czas się słyszy o złowionych sztukach (wędkuje na Wiśle w okolicach Bydgoszczy).Sam widziałem branie na leszczową gruntówkę i kilka ataków na łachach niestety nie w zasięgu rzutu. Jeżeli można zapytać to o jakich godzinach nocnych macie brania sumów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 Suma chyba trochę jest bo co jakiś czas się słyszy o złowionych sztukach (wędkuje na Wiśle w okolicach Bydgoszczy).Sam widziałem branie na leszczową gruntówkę i kilka ataków na łachach niestety nie w zasięgu rzutu. Jeżeli można zapytać to o jakich godzinach nocnych macie brania sumów? To zależy od mety,na niektóre przychodzą o zachodzie słońca lub tuż po ,a na inne np.o 23-24.Jeżeli Ci nie podchodzą pod opaskę,popróbuj na przelewach główek lub przy dzikich burtach (jeżeli takie są).Dobre są też niektóre przykosy,ale ciężko o taka dostępną z brzegu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 A w klatkach jak to wygląda ? chodzi mi o klatki w pobliżu głównego nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebson Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Dzisiejszy 148 na swojego wobleraSamotne pływanie i robienie zdjęć nie wychodzą najlepiej Edytowane 27 Lipca 2015 przez sebson 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 No ładnie. Lepiej niż tydzień temu. Byłeś tam gdzie wtedy razem czy w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziwny73 Opublikowano 26 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Może, tylko 108 cm, ale cieszy Edytowane 26 Lipca 2015 przez Dziwny73 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Jezeli jest to dobra META / stołówka to pewnie są tam i sumy i sandacze ; tylko że zazwyczaj żerują o innych porach . Ostatnio był bardzo dobry okres w mojej stołówce :połowiłem ładne sandacze a i przyłowem były całkiem fajne dwie kijany. Na zestawie sandaczowym i pletce 10lb było co robić . Pamietaj też, że pomiędzy żerowaniem jednych i drugich była spora przerwa. Spróbuj !!!!! może tu leży cała tajemnica sukcesu ????? . Sandały przeważnie zaczynają pierwsze . Aby nie być gołosłowny: jeden z tych opisanych 155cm na 10lb . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 10 lb na sandacza? Mariusz co tak cienko ryb ładny ale szkoda go męczyć długim holem nie mnie jednak gratki zwierza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Pletka 10lbPP w zestawie CD-TAIAHA 10,6" 20lb i BDB hamulcem w pokręcajce DAIWA Certate HC 2500 "R" to zabójcze połączenie dla takich rybek,nie odjechał dalej niż na 30 m .Hol wcale nie trwał dłuzej niż na powróśle 30lb, a rybka zanim się zorjetowała wróciła do się.Przemek nie doceniasz mozliwości takich rzeczy , nie miałem takiego sandacza który to pokonał (a już sporo latek ganiam i rybek mam na koncie) , a tak jak pisałem - te sumniki to PRZYŁÓW!!!! PS: jeszcze dodam ,że taki zestaw potrafi DUŻOOOO!!!! wiecej. Edytowane 27 Lipca 2015 przez miramar69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Ja do Taiahy daję 20 lb na nocne sandacze i Wideł 9 cm lata na tym bardzo daleko ale komfort psychiczny jest większy na wypadek niespodzianek. Nie mniej jednak powtórzę gratki rybona 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Opaskowy sumek na rapalę uklejopodobną 7cm.Sprzet boleniowy więc było trochę przyjemności z holu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 Pletka 10lbPP w zestawie CD-TAIAHA 10,6" 20lb i BDB hamulcem w pokręcajce DAIWA Certate HC 2500 "R" to zabójcze połączenie dla takich rybek,nie odjechał dalej niż na 30 m .Hol wcale nie trwał dłuzej niż na powróśle 30lb, a rybka zanim się zorjetowała wróciła do się.Przemek nie doceniasz mozliwości takich rzeczy , nie miałem takiego sandacza który to pokonał (a już sporo latek ganiam i rybek mam na koncie) , a tak jak pisałem - te sumniki to PRZYŁÓW!!!! PS: jeszcze dodam ,że taki zestaw potrafi DUŻOOOO!!!! wiecej.Ale dużo ołowiu w rzece się zostawia Trochę szkoda środowiska, zwanego też "naturalnym"! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Jeżeli zna się wode i nie rzuca bezmyślnie gdzie popadnie, to zostawiam nie więcej ołowiu niż każdy inny łowiący grubiej - na pewno. Poza tym nie łowię na ołowiane woblery . Edytowane 28 Lipca 2015 przez miramar69 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 ... No jeśli tylko woblery... popery zapewne, to zgoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XKRZYSIEK100 Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ryba kolegi z ostatniego wspólnego wypadu,złapana z ręki nie z trollingu. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Znowu się zaczyna z trola be bo za łatwo .U nas każda skuteczna metoda jest nie koszerna .Jakoś w świecie nie mają z tym problemu polaczki to jednak polaczki muszą trochę postękać . 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Kuba zapewniam Cię że jak znajdziesz dobrą,niezbyt rozległą metę z kilkoma sumkami,to z ręki jest o wiele łatwiej niż z trola, szczególnie na ostro przecwelonych trollingiem łowiskach typu mazowiecka Wisła gdzie ryby na dźwięk silnika i woblera chowają głowy w piasek... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Każda metoda jest prosta jak ją mamy opanowaną. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi